Dit is wellness op sien Tessels

Wie na deze drukke december periode toe is aan wat me-time, is op Texel aan het juiste adres. Want wist je dat je hier kunt genieten van een heerlijke wellness op sien Tessels? Van massages en sauna’s, tot aan natuurlijke scrubs, oesters en Woolness; op Texel is er voor iedereen die lekker wil ontspannen wat te vinden.

Modderbad

Dat er op het eiland genoeg te doen is, is bekend. Maar wist je dat je op Texel ook heel goed kunt ontspannen? VVV Texel heeft een route ontwikkeld langs de Texelse wellness locaties. Zo kun je zelf een pad uitstippelen langs de locaties waar jij de meeste ontspanning uit haalt. Een ideale manier om bij te komen dus, na de feestdagen maar ook het gehele jaar door. En wat het dan zo typisch Texels maakt? Sommige wellnessfaciliteiten vind je gewoon in de open buitenlucht, verspreid over het eiland.

 

Lees ook dit artikel: Fietsen van Den Helder naar Texel

 

Uitkijken naar een ontspannen Wellness-uitje op Texel: voor velen komt dit na de feestdrukte als geroepen. Op Texel zijn er dan ook genoeg beautysalons, massagesalons en sauna’s te vinden. En wie écht iets bijzonders wil meemaken, kan een unieke Woolness behandeling uitproberen: een uur lang ontspannen terwijl je in echte Texelse schapenwol bent gewikkeld. Geniet van de frisse buitenlucht en stilte; raap zeeverse oesters vanaf het wad; of droom weg bij de sterrenhemel die ‘s avonds te bewonderen is.

Voor een warme chocolademelk of Texels Bockbiertje bij het knisperend houtvuur ben je op Texel ook aan het juiste adres. Veel strandpaviljoens zijn op het eiland immers het hele jaar door open.

 

 

Maar, op Texel doen ze alles vaak óók net even anders. En dat is zonder al te veel poes pas en toegangskaartjes. Zo wordt de natuurlijke scrub op het strand al vanaf windkracht 7 geactiveerd, en zit zandstralen er met een goede noordwestenwind ook in. Smeer jezelf in met laag slik, direct vanaf het wad, en neem de mineralen die hierin zitten in je op. Zijn de 15 minuten in het “modderwad” om? Dan wast een dompelbad in de Noordzee dit masker er zo weer af.

 

 

 

 

 

Comments are closed.