Boek nu je reis naar Noorwegen vanaf de Eemshaven in Groningen

Noorwegen is binnen handbereik! Ontdek de kracht en pracht van de Scandinavische natuur. Het ruige, bergachtige en afwisselende landschap met al haar kleur en rijke karakter. Reis met je eigen auto en per boot vanaf de Eemshaven in Groningen naar het groteske en indrukwekkende land. De Groningse themareisorganisator Travel4Reasons is trots om als eerste reisbureau aangesloten te zijn bij Holland Norway Lines, waarmee je vanaf april 2022 naar Kristiansand in Noorwegen vaart.

 

Let op. De Ferry van Holland Norway Lines vertrekt sinds juni 2023 vanaf Emden (Duitsland) en niet meer vanaf de Eemshaven in Groningen. Hij vaart naar Kristiansand in Noorwegen

 

Sneller in Noorwegen

Oslo, Bergen, Stavanger. Het wordt vanaf volgend jaar een stuk makkelijker en sneller om deze steden te gaan bezoeken. Vooral de Noorse natuur kan een betoverend effect op je hebben.

Harmke met Alaskan husky


Wat een mooie ontwikkeling is het dat Noorwegen nu nog makkelijker te bereiken is, en je dus nog sneller kan genieten van het Scandinavische land. Je rijdt binnen Nederland naar de Eemshaven, en met je eigen auto onderin het ruim reis je per boot comfortabel af naar Noorwegen. Marc Tolsma, eigenaar van Travel4Reasons, maakte afgelopen september zelf de autoreis naar Noorwegen, via Hirtshals, Denemarken. Alle arrangementen die hij aanbiedt wil hij eerst zelf hebben gemaakt. Om persoonlijk te ervaren waar de parels liggen, hoe de dennenbomen ruiken, en om welke hoek je zeker eens moet kijken.

 

 

Door corona zag hij de aanvragen naar zijn bestaande arrangementen (Groot-Brittannië, Ierland en IJsland) slinken. Een uitbreiding op het aanbod was dus gewenst. Maar het moest wel een passende uitbreiding zijn. Natuurgeweld, ruimte, unieke locaties. De link naar Scandinavië was snel gelegd.

“Noorwegen is een prachtig, groots en natuurrijk land”

“We vielen dan ook met onze neus in de boter toen in november Holland Norway Lines liet weten deze reis mogelijk te maken vanaf de Eemshaven. Een geweldige aanvulling op ons bestaande pakket”, aldus Tolsma. “En het is een veilig en comfortabel gevoel om met je eigen auto door een nog onbekend land te rijden.”

De eigenaar van het Groningse reisbureau legde contact met Holland Norway Lines en samen hebben zij deze eerste Nederlandse samenwerking opgezet. Naast de bootovertocht organiseert het reisbureau de overnachting en mogelijke activiteiten, dus een compleet pakket. Dus ook voor de mensen die alleen hun vaart al hebben geboekt, kan het landarrangement via Travel4Reasons worden vastgelegd.

 

 

Nieuwe arrangementen opzetten in corona-tijd is niet geheel nieuw voor Tolsma. “Nee, dat klopt. Afgelopen jaar lanceerden we succesvol de eerste Nederlandse whisky-reis. Een voortvloeisel uit de whisky-reizen die we al jaren naar onder andere Schotland aanbieden.”

Maar nu dus weer de blik op het buitenland! Er zijn tal van activiteiten waarmee het authentieke Noorwegen te ontdekken is, vertelt Tolsma. “Ontdek de cider-boerderijen, ga wandelen, maak uitdagende hikes, en poedel met je voeten in het koude smeltwater. Of kom tot rust tijdens het vissen, of in je kajak. Bezoek de ruisende watervallen, en ervaar de oorverdovende stilte in de talloze dennenbossen, waar alleen je eigen ademhaling je afleiding kan zijn.” Travel4Reasons heeft de unieke locaties alvast voor je geselecteerd.

 

 

 

 

 

Comments are closed.