Deze 8 musea in Minneapolis zou je moeten ontdekken

Het toerisme is in een groot deel van Amerika verder gegaan waar het was gebleven, en de Shuttered Venue Operators Grant van de Small Business Administration zal ongeveer $ 16 miljard verstrekken aan culturele organisaties die in aanmerking komen voor hulp. Maar deze 2 dingen alleen zullen kleine kunst- en culturele instellingen niet noodzakelijkerwijs helpen om terug te keren naar pre-pandemische activiteiten in steden in het hele land. Het is belangrijk om bezoekers naar deze faciliteiten te krijgen – en voor reizigers die op zoek zijn naar minder drukke indoorervaringen, kan het verschil maken in hun comfortniveau en plezier wanneer ze weten waar ze heen moeten gaan.

De populaire Walker van Minneapolis, Paisley Park en Minneapolis Institute of Art zijn zeker meerdere bezoeken waard. Maar er zijn 55 musea in de hele metro waar bezoekers het enige Somalische museum ter wereld kunnen ervaren, het enige museum in Noord-Amerika dat gewijd is aan Russische kunst en een Afrikaans-Amerikaans museum in de stad dat een beweging voor gelijkheid en gerechtigheid nieuw leven heeft ingeblazen. Hier zijn de Top 8 Minneapolis-musea die u niet kent, maar zou moeten.

Skyway in Minneapolis

Skyway in Minneapolis

Minnesota African American Heritage Museum and Gallery: Het afgelopen jaar is er meer aandacht gekomen voor de zwarte gemeenschap in Minneapolis. Dit gratis, toegankelijke museum belicht sinds 2018 de prestaties, bijdragen en ervaringen van Afro-Amerikanen in Minnesota. Huidige exposities zijn onder meer Gather in His Name: From Protests to Healing for George Floyd en The Absence of Justice.

Het Museum voor Russische Kunst (TMORA): Sinds de opening in 2002 heeft TMORA de kunst en cultuur van Moskoviet Rusland, het Russische rijk, de Sovjet-Unie, zijn republieken en het post-Sovjet-Rusland door middel van zes of meer tentoonstellingen per jaar verkend. Als het enige museum in Noord-Amerika dat aan deze gebieden is gewijd, hebben ze een permanente collectie van meer dan 7.000 werken in een prachtig gerestaureerd, historisch gebouw in Zuid-Minneapolis. Huidige exposities zijn onder meer Wit-Russische schilderijen: van traditionalisme tot hedendaagse expressie en Alexey Brodovitch: Designer of the Avant-Garde

 

 

Somali Museum of Minnesota: Het eerste en enige museum gewijd aan de Somalische cultuur, werd in 2011 opgericht in East Lake Street en is een wereldleider in het bevorderen van Somalische kunstenaars, zowel traditionele als hedendaagse. Minneapolis is de thuisbasis van de grootste populatie Somaliërs buiten Somalië. Huidige tentoonstelling: The Dirios Exhibit – met veel werken uit de persoonlijke collecties en artefacten van Dr. Mohamud (Dirios) Mohamed uit Somalië en het Somali Culture and Research Centre.

The Bakken Museum: The Bakken is een Smithsonian Affiliate museum en beschikt over een wereldberoemde collectie boeken en kunstvoorwerpen, meerdere galerijen gericht op de wonderen van uitvindingen, plantengeneeskunde, biotechnologie en wetenschap, en de Florence Bakken Medicinal Garden. Gelegen in een historisch herenhuis aan Bde Maka Ska (een meer in Minneapolis), organiseert de onlangs gerenoveerde faciliteit educatieve programma’s en evenementen op het groene dak met optredens, eten, wetenschappelijke activiteiten en zelfs een revue van een dragshow. Huidige exposities zijn onder meer Ben Franklin’s Electricity Party, Frankenstein’s Laboratory en Deep Roots: Plants as Medicine.

Hennepin History Museum: Dit unieke museum voor sociale geschiedenis bewaart en deelt de geschiedenis van Hennepin County, Minnesota, vanuit het historische herenhuis in de wijk Washburn Fair Oaks in de buurt van het Minneapolis Institute of Art, evenals het publiceren van een tijdschrift en toonaangevende programma’s zoals ‘Inleiding tot Crop Art” en historische rondleidingen in de omgeving. Huidige exposities zijn onder meer ‘Homegrown’ over zaadkunst van de State Fair en ‘Local Heroes’, die de lange traditie van genezers en verzorgers volgen met verhalen over medische innovatie.

Guthrie Theatre

Guthrie Theatre

Bell Museum: Minnesota’s officiële natuurhistorisch museum sinds 1872, het is ook een Smithsonian Affiliate museum. The Bell opende in 2018 een nieuwe faciliteit op de Twin Cities-campus van de Universiteit van Minnesota met een digitaal planetarium, hightech-exposities, hun geliefde natuurdiorama’s, leerervaringen in de buitenlucht en een Touch & See Lab met 10.000 jaar oude fossielen. Huidige exposities en shows zijn onder meer Bugs: Outside the Box, Mysteries of Your Brain en Minnesota Night Skies.

Stone Arch Bridge

Stone Arch Bridge

Foshay Museum en observatiedek: ooit het hoogste gebouw in de stad, werd de Foshay Tower in 1929 gebouwd als een eerbetoon aan het Washington Monument. Het is een van de meest herkenbare gebouwen van Minneapolis met de naam van nutsmagnaat Wilbur Foshay op de façade. Het is ook de enige plek in Minneapolis met een observatiedek buiten, gelegen op de 31e verdieping boven het museum. Ontdek het verhaal van de unieke wolkenkrabber en geniet het hele jaar door van het panoramische uitzicht vanaf het nu W Minneapolis Foshay Hotel.

 

 

Minnesota Vikings Museum: Met meerdere interactieve tentoonstellingen en honderden artefacten verkent dit museum de 60-jarige geschiedenis van de Minnesota Vikings van de NFL. Voetbalfans – zelfs fans van andere teams – zullen het 360-graden theater, Pro Football Hall of Fam . waarderen.

VVV kantoor Minneapolis

 

 

 

 

 

Comments are closed.