Dit is de top 8 redenen om in 2021 naar Minneapolis te gaan

De koppen en afbeeldingen van het afgelopen jaar zijn slechts een klein deel van ons verhaal in Minneapolis. Als het epicentrum van een landelijke beweging voor raciale afrekening en gelijkheid en een bestemming die wordt getroffen door de pandemie, zijn we een gemeenschap die op weg vooruit is. Dit is het moment om ons verhaal te verbreden.

Water Works Minneapolis

Water Works Minneapolis

Van het nieuwe park van $24 miljoen en Minnesota’s eerste restaurant dat uitsluitend gericht is op de inheemse keuken tot een nieuwe tentoonstelling van Prince’ schoenen, een nieuw luxe boetiekhotel en een nieuwe distilleerderij met een wereldberoemde, Ierse meesterdistilleerder (gestolen van Jameson), er is veel meer naar Minneapolis voor bezoekers om te ontdekken dan de krantenkoppen van het afgelopen jaar.

Meet Minneapolis presenteert de top 8 nieuwe redenen om in 2021 terug te komen naar Minneapolis

Minneapolis transformeert: sinds de moord op George Floyd zijn er meer stemmen opgenomen in het plan van onze stad voor een rechtvaardige samenleving, en we weten dat de wereld toekijkt terwijl we de toekomst van de openbare veiligheid opnieuw bedenken. De transformatie is zichtbaar op de kruising van Chicago en 38th Street, bekend als George Floyd Square, waar je meer dan een gedenkteken vindt. Het is een ontmoetingsplaats voor genezing en reflectie, vol met mensen uit alle lagen van de bevolking. Dit is geen toeristische attractie, maar een plaats die door de wereld wordt erkend als het epicentrum van een beweging en een belangrijke ruimte voor raciale genezing en gerechtigheid.

Water Works site en pavilion met de Bank of America City Steps

Water Works site en pavilion met de Bank of America City Steps

Nationaal erkende Minneapolis Parks & Recreation opende dit voorjaar twee gloednieuwe projecten: Water Works Park (20 mei) en 26th Avenue Overlook (11 mei). Water Works is een transformatief park van 3 ha. dat grenst aan St. Anthony Falls en de Stone Arch Bridge. Het is een heilige plek voor de indianen die dit land vóór de kolonisatie bewoonden, en het park biedt belangrijke nieuwe historische, culturele en recreatieve voorzieningen op een van de meest iconische locaties in Minneapolis. Naast een langverwacht restaurant, omvat het park buitenruimtes zoals een Nature Play Lab en is er Dakota-kunst en -interpretatie op de hele site. De 26th Avenue Overlook heeft een baken aan de rivier en een lang benodigde wandelroute in Noord-Minneapolis.

Debuut van de inheemse keuken: misschien is er in de recente herinnering geen restaurant in Minneapolis zo met spanning gewacht als Owamni – door de Sioux Chef. Eigendom van en geëxploiteerd door James Beard bekroonde chef-kok Sean Sherman en Dana Thompson (The Sioux Chef), het zal het hele jaar door lokale inheemse gerechten serveren. Het restaurant bevindt zich op de bovenste verdieping van het paviljoen van de nieuwe Waterwerken en opent deze zomer. Leer meer van de recente online presentatie van dit duo over de geschiedenis van het gebied en plannen voor dit restaurant.

 

 

Hoogvliegende luchthavenkunst: onlangs als eerste gerangschikt in de Digital Airport Index North America 2021-lijst, Minneapolis-St. Paul International Airport verwelkomde de Aurora in maart. De 29 meter hoge sculptuur van glas en metaal, van kunstenaar Jen Lewin, is opgehangen door een ovale opening tussen ticketing en bagageband. De luchtgolf van meer dan 20.000 aluminium ringen met meer dan 1.900 handgeblazen glazen bollen met bijna 6.000 LED’s maakt gebruik van live weergegevens om het kleurenpalet aan te passen aan de seizoenen en weersomstandigheden van Minnesota. Onder de sculptuur reageren interactieve, reflecterende glazen platforms in de vorm van meren in het gebied op mensen die lopen of dansen met wervelend licht en kleurveranderingen die overeenkomen met de seizoenskleuren hierboven.

Nieuwe markt

De binnenkort te openen markt in Malcolm Yards verwelkomt bezoekers met eet- en cocktailinnovaties, waaronder een zelfschenkende tapwand, een bar met gesloten goederenwagens en negen keukenconcepten. De markt bevindt zich in een historisch machinegebouw en is ontworpen als een broedplaats voor chef-koks en een culinaire bestemming voor diverse smaken. Het ligt op een steenworp afstand van de populaire brouwerij van Surly en de nieuwste distilleerderij van de stad (zie het volgende item). Dit driemanschap, gelegen vlak bij de METRO Green Line lightrail en vlakbij de campus van de Universiteit van Minnesota, heeft de kracht om van de wijk Prospect Park de nieuwste ‘it’-buurt in Minneapolis te maken. Je hoorde het hier als eerste.

 

De leukste hotspots in USA in een gratis reisgids

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

Distilleerderij trekt internationaal talent aan uit Ierland

Wat zou een wereldwijd bekende, Ierse meesterdistilleerder van Jameson naar Minneapolis lokken? Een overtuigende ondernemer en een kans om van Minneapolis het kruispunt van Amerikaanse en Ierse whiskystijlen te maken in de gloednieuwe O’Shaughnessy-distilleerderij. In deze nieuw gebouwde faciliteit, gelegen tegenover de eerder genoemde markt bij Malcolm Yards en Surly Brewing Co., heeft Brian Nation onlangs Keeper’s Heart-whisky gelanceerd en de tapkamer van de ambachtelijke distilleerderij zal deze zomer voor het publiek worden geopend.

Een nieuw historisch boetiekhotel

The Rand Tower Hotel is in december 2020 geopend tijdens een pandemische lockdown. Tegenwoordig is dit zorgvuldig gerestaureerde art-decogebouw, midden in het centrum van Minneapolis, meer dan klaar voor bezoekers om te genieten van de moderne voorzieningen, de intrekbare dakbar met ongelooflijke skyline-uitzichten en lobbybar met Franse flair. Een viering van naamgenoot Rufus Rand, Jr., een visionaire industriële reus, vliegenier en oorlogsheld, deze toren uit 1929 in het National Register of Historic Places is het nieuwste Tribute by Marriott boetiekhotel. Een renovatie van $ 110 miljoen biedt 270 kamers en suites, 3.750 vierkante meter aan vergader-/evenementenruimte en het gemak van mobiel inchecken en een eigen luchtkwaliteits- en monitoringsysteem.

 

 

Elke kamer is uniek uitgerust met de geavanceerde luchtkwaliteitslezer die fijnstof en luchtverontreinigende stoffen in realtime meet om ervoor te zorgen dat gasten zich tijdens hun verblijf ontspannen en zelfverzekerd voelen.

Kunst trekt bezoekers

Minneapolis-musea en kunstenaarsstudio’s stimuleren de terugkeer van het toerisme met verschillende opwindende nieuwe tentoonstellingen, waaronder de niet te missen The Beautiful Collection: Prince’s Custom Shoes, de grootste tentoonstelling ooit om Prince’ schoenen in de schijnwerpers te zetten, met meer dan 300 paar van zijn iconische schoenen in Paisley Park vanaf 9 juli. De tentoonstelling zal tot en met 6 september bij alle tours te zien zijn.

Walker Art Center

Het tentoonstellingsschema van het Walker Art Center markeert nu tot 2023 voor degenen die vooruit willen plannen. Op korte termijn is zijn eigenzinnige en leuke Skyline Mini-Golf open tot 26 september met 10 onderscheidende, door kunstenaars ontworpen holes, waaronder twee nieuwe toevoegingen die zijn gemaakt in samenwerking met Native Youth Arts Collective.

Walker Art Centre

De thuisbasis van meer dan 350 kunstenaars en meer dan 200 studio’s, het grootste kunstcomplex in de Midwest, Northrup King Building, organiseert elke maand de eerste donderdag en wekelijks Open zaterdag. Beide bieden open studio-evenementen op alle vier de verdiepingen van het enorme, voormalige zaadmagazijn in het Northeast Minneapolis Arts District. Koop sieraden, fotografie, keramiek, textiel, mode, verlichting en meer in kunstenaarsateliers.

Voor informatie over wat er te zien, te doen en te eten is in Minneapolis, bezoek www.minneapolis.org.

 

 

 

 

 

Comments are closed.