Hier kom je alles over Estland te weten

Altijd al meer over Estland willen weten of wil je up-to-date blijven over alle toeristische nieuwtjes, openingen en tips? Ben je reisadviseur? Lees dan snel verder.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een verblijf van twee nachten in Tallinn, Hotel Tallink City****.Het verblijf is voor 2 personen en inclusief lunch, entree tot de fotogalerij Fotografiska en een twee uur durende bog-shoe tour door de wetlands nabij Tallinn (vliegtickets niet inbegrepen).

 

Slechts 2,5 uur vliegen

Vanaf Schiphol vlieg je in slechts 2,5 uur naar Tallinn, de hoofdstad van Estland. Je stapt uit in een compleet andere wereld. Met Tallinn als perfecte uitvalsbasis, kan de minivakantie of stedentrip vanaf dag één al niet meer stuk. Huur een auto en binnen anderhalf uur zit je in de prachtige natuur van Estland, the best of both worlds!

 

Lees ook dit artikel: De middeleeuwen van Tallinn

 

 

Tallinn

In vergelijking met andere Europese steden is de prachtige architectuur uit de Middeleeuwen en de originele Hanzestad behouden gebleven. Loop over de nostalgische straatkeien en bewonder de Middeleeuwse kerken en kathedralen, grandioze koopmanshuizen, schuren en magazijnen uit deze tijd. Ben je toch op zoek naar een iets hippere plek om je tijd door te brengen? Geen probleem Telliskivi is een wijk in Tallinn met een bonte verzameling graffiti, theater, horeca, galeries en winkels. Luister naar livemuziek tot laat in de avond en eindig met een feestje bij Kivi Paber Käärid.

 

 

Of ga naar de haven voor een meer industriële setting met levendige terrassen. Dé plek voor een gastronomisch diner met 180° uitzicht over de haven. Ook om te shoppen in een van de vele vintagewinkels zit je in het havengebied goed.

 

De drukte van de stad ontwijken en lekker de natuur intrekken?

Met de auto zit je in een uurtje in Lahemaa National Park. Ontdek de wonderschone kust met pijnbomen en ga voor een wandeling over idyllische moeraspaden. Of rijd anderhalf uur richting het zuiden naar Pärnu en overnacht daar vervolgens in een prachtig spa- of boetiekhotel. De badplaats Pärnu ligt aan de zuidwestkust en staat bekend om de vele kuuroorden en lange witte stranden. Ervaar de luxe van een spa zonder diep in de buidel te tasten of neem deel aan een rooksauna ritueel vol oude tradities en zeker een verrassende ervaring.

Met een minivakantie of stedentrip in Estland kun je jezelf even helemaal verliezen in een totaal andere wereld. Nieuwsgierig naar wat Estland nog meer te bieden heeft? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak kans op een verblijf van twee nachten. Waar wacht je nog op: Visit Estonia.

 

Programme “Promoting Estonia as a Tourism Destination” is supported by European Union Regional Development Fund

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.