Als de hond mee op vakantie gaat

Kan de hond mee op vakantie? Het duurt nog even voor de zomervakantie er aan komt, maar een ding is zeker. De hond gaat dit keer mee op vakantie. De jaren hiervoor verbleef de hond in een honden hotel. We gaan het nu anders doen. We laten ons favoriete huisdier niet thuis.

Maar, als de hond mee op vakantie gaat, waar moet je dan rekening mee houden? In dit artikel krijg je praktische tips met betrekking tot hondenvakanties. Ook als je een weekendje met de hond in Nederland wilt boeken.

Tips als de hond mee op vakantie gaat.

Alles valt of staat met een gedegen voorbereiding. En het eerste wat we moeten uitzoeken, is waar we een leuke vakantie met hond kunnen boeken. Wordt het een vakantiehuis midden in de bossen zoals in de Ardennen of wordt het een vakantiehuis of villa aan zee? Wordt het een vakantie met hond in Nederland of gaan we kijken naar de mogelijkheden in het buitenland? Ofschoon het nog ruim een half jaar duurt voor we daadwerkelijk op zomervakantie kunnen gaan, is het zaak nu al keuzes te maken. Hoe eerder we op zoek gaan naar een leuk vakantiehuis met hond, hoe groter de kans is dat we daarin slagen. En misschien kunnen we dan wel een vroegboekkorting krijgen.

Vakantie met hond in Nederland boeken

Ook als je met je hond binnen Nederland blijft is een hondenpaspoort verplicht. Je moet kunnen aantonen dat je favoriete huisdier is ingeënt tegen bepaalde ziektes en is gechipt. Verder is Nederland een van de makkelijkste landen als het om de regels van vervoer van honden gaat. Zoals je hond goed verzorgen als je met de auto naar je vakantieadres rijdt en je hond voldoende laten drinken en laten rusten. Nederland is een heerlijk vakantieland met vele losloopgebieden voor honden. Drenthe en de Veluwe zijn bij de meeste mensen favoriet. Anderen kiezen voor een huisje aan het water in Friesland of Zeeland.

 

 

Hond mee op vakantie naar het buitenland

Als je een vakantie met hond in Frankrijk, Duitsland, Italië of Spanje wilt boeken, heb je te maken met de regels voor het vervoer en verblijf van honden in het betreffende vakantieland. In genoemde landen is de naleving van die regels aanmerkelijk strenger dan in Nederland. Bij overtreding van de regels worden er flinke boetes uitgedeeld. Bepaalde hondenrassen, waaronder die van specifieke vechthonden, zijn niet welkom in het buitenland. Bij het Ministerie van Buitenlandse zaken en de ambassades kan je meer informatie krijgen over de regels en voorwaarden. Voor je een vakantie met je hond in het buitenland boekt, is het zaak om te kijken of jouw hond in het buitenland toegelaten wordt. Kijk ook vooral of het hondenpaspoort nog geldig is.

 

 

Vakantie met hond in de Ardennen

Voor de zomervakantie een huisje of chalet in de Belgische Ardennen huren? Een vakantiehuisje in de Ardennen waar de hond ook welkom is? De Belgische Ardennen zijn een soort honden vakantieparadijs. Uitgestrekte bossen, een ongerepte natuur en vele chalets en vakantiehuisjes waar honden welkom zijn. Als je overweegt de hond mee op vakantie te nemen naar het buitenland moet je zeker eens naar de mogelijkheden in de Ardennen kijken. Met wat speurwerk kan je daar een vakantiehuis met omheinde tuin midden in het bos huren. Met wat geluk spot je een edelhert of wild zwijn. De Ardennen, een ideaal decor voor een vakantie met hond midden in de natuur.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.