Ardennen

De Ardennen, op een steenworp afstand van Vlaanderen en toch zo verrassend onbekend. Gelukkig is de streek goed vertegenwoordigd met regionale en plaatselijke VVV’s die u graag alles hierover vertellen.

Blijf op de hoogte van de Ardennen met onze inspirerende nieuwsbrief vol natuurlijke Ardennen tips!

Reizen naar de Ardennen

Op deze site vindt u alle informatie over deze VVV’s en verkeersbureaus om u goed voor te bereiden op een trip naar deze prachtige streek.

Ongerepte natuur in de Ardennen

De groene, bosrijke streek is een echt mekka voor wie op zoek is naar rust en een stukje ongerepte natuur. Ze wordt gekenmerkt door een subtiele mix van traditie en moderniteit en, bovenal, een buitengewoon warme ontvangst. Verblijven in de Ardennen, dat is pootjebaden in een zwembad, verwonderd staan kijken naar de toppen van de bomen, tot rust komen aan de rand van een meer, het plattelandsleven ervaren…

Houdt u eerder van wat actie in het midden van de natuur? De Ardennen zijn een onuitputtelijke bron van allerhande activiteiten:

  • Thermen
  • trektochten
  • kastelenroutes
  • gastronomie

En ook avontuurlijke sporten zoals kajak, mountainbiken, bergbeklimmen, 4×4. Er zijn 1000 dingen te ontdekken in deze streek met een rijke geschiedenis. Aan ontspanning geen tekort in de Ardennen. Van gezinsactiviteiten tot pure verwennerij, er is voor elk wat wils! Het aanbod van vakantiehuizen sluit hierbij aan met een grote keuze aan zowel luxe verblijven als knusse, sfeervolle woningen.