Op vakantie naar Rügen met Lassie & Co

Op vakantie met de hond is een algemene trend. De geliefde viervoeter hoort immers ook in de leukste weken van het jaar bij het gezin. Het eiland Rügen biedt sinds kort een informatieve brochure met een overzicht van hondvriendelijke accommodaties en uitstapjes. Een ontspannende vakantie met uw viervoeter is gegarandeerd op het eiland.

Met de hond op vakantie

Met de hond op vakantie naar Rügen

Op vakantie met uw viervoeter

Oma’s Küche in de badplaats Binz nodigt met veel plezier ook honden uit. Het speciale hondenmenu bestaat uit foto’s van viervoeters met een slabbetje, die het aanbod aan hondenvoer presenteren (www.omas-kueche-binz.de). Ook in de oude stoomtrein Rasender Roland, die dit jaar zijn 120 verjaardag viert, zijn honden welkom. Met een kaartje tegen gereduceerd tarief voor uw hond kunt u tussen de stad Putbus en de badplaatsen van het eiland heen en weer pendelen en op uw gemak de natuur verkennen. Ook in ‘experimenta’, het wetenschapsmuseum in Prora, mogen honden mee. Nog meer bewegingsvrijheid hebben ze in het miniatuurpark in Gingst, waar de wereldwonderen in het klein tentoongesteld worden. Daar kan het hele gezin plezier beleven met speeltuinen, een bommeltrein en het eiland Rügen in miniatuur.

 

ZIE OOK: Reis met eTrabi’s en te voet door de tijd op het eiland Rügen

 

Uitstapjes

De krijtkusten, baaien en kilometerslange zand- en natuurstrandenzijn ook voor Lassie & Co hoogtepunten van het Rügense landschap. In de badplaatsen Göhren, Baabe, Binz, Sellin en Thiessow is een deel van het strand speciaal gereserveerd voor viervoeters. Van oktober tot april hoeft u ze zelfs niet aan te lijnen. In de zomer nodigen talrijke natuurstranden u uit om met uw hond de Oostzeekust te veroveren. U kunt daar romantische, mysterieuze plaatsen met een geweldig uitzicht verkennen. Veel bestemmingen voor uitstapjes, zoals het eiland Hiddensee, talrijke musea en recreatiegebieden, zijn op vakanties met de hond ingesteld. Aangelijnd zijn honden ook hartelijk welkom in de nationale parken, de natuurbeschermingsgebieden en in het Biosphärenreservat Südost-Rügen. Niets staat een vakantie met viervoeters dus meer in de weg, of u nu in een vakantiehuis of op een camping verblijft en uitstapjes met de auto, fiets of kano wilt maken.

Met de hond op vakantie

Met de hond op vakantie

 

 

Speciale reisgids

In de nieuwe reisgids van Tourismuszentrale Rügen worden niet alleen hondvriendelijke accommodaties voorgesteld. U krijgt tevens tips voor uitstapjes met uw viervoeter, voor ontdekkingstochten met de stoomtrein de Rasender Roland en met de passagiersschepen, en informatie over dierenartspraktijken en evenementen die u met uw hond kunt bezoeken. Verder worden de plekken opgesomd waar speciale hondenstranden zijn en waar toeristenbelasting voor honden in rekening wordt gebracht. “Honden worden bij ons niet alleen toegestaan, maar ze zijn echt welkom”, zegt Victoria Schweigert van hotel & restaurant Zum Kap Arkona. Het restaurant en de grote tuin zijn open voor gasten met honden.

We houden gewoon van dieren en weten dat veel gasten alleen een vakantie boeken als ze er met hun trouwe begeleider naartoe mogen. En natuurlijk hebben we voor de viervoeters ook hondenkoekjes bij de receptie en staat er een waterbak op het terras.

Informatie

De hondenreisgids voor Rügen van Tourismuszentrale Rügen is online na te lezen op: issuu.com/inselruegen. Meer informatie over een vakantie op het eiland Rügen vindt u op www.ruegen.de of www.wirsindinsel.de

Comments are closed.