PAHO geeft erkenning aan Jamaica’s COVID-19 Management

De Pan American Health Organization (PAHO) noemt Jamaica’s COVID-19-maatregelen als een goed voorbeeld van een bewezen aanpak om de pandemie op het Amerikaanse continent aan te pakken.

Roomservice bij Jamaica Inn

Roomservice bij Jamaica Inn

Goede inspanningen

In de context van de huidige volksgezondheidscrisis heeft de Pan American Health Organization (PAHO) Jamaica benoemd, voor haar inspanningen om de verspreiding van COVID-19 in te dammen door middel van contactopsporingsmechanismen. Volgens PAHO zijn er momenteel meer dan 22 miljoen infecties op het Amerikaans continent, met dagelijks 150.000 nieuwe positieve gevallen, en in totaal meer dan 660.000 sterfgevallen.

 

 

“Contactopsporing, aangepast aan verschillende overdrachtspatronen, wordt goed uitgevoerd in Jamaica, Argentinië en Costa Rica”, volgens Jarbas Barbosa, adjunct-directeur van PAHO. Barbosa wees er ook op dat “terwijl we wachten op een effectief vaccin en betere behandelingen tegen COVID-19, landen geconfronteerd worden met een aantal terugkerende uitbraken en dus altijd bereid moeten zijn om in actie te komen”.

 

 

De Jamaicaanse minister van Volksgezondheid en Welzijn, Christopher Tufton, heeft opgemerkt dat contactonderzoek een cruciaal onderdeel blijft van het onder controle krijgen van de COVID-19-pandemie. Maandenlang heeft de Jamaicaanse regering tal van maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Eind oktober kondigde premier Andrew Holness een verlenging aan van alle maatregelen ter bestrijding van COVID-19 onder de “Civil Protection Act” tot november.

Dit omvat een avondklok, die elke dag tot 16 november vanaf 21.00 uur loopt tot 05.00 uur, een limiet van 15 personen voor openbare bijeenkomsten en een verbod op het houden van begrafenissen, vieringen en andere evenementen. Daarnaast moeten 65-plussers nog thuis blijven, maar mogen ze tot 30 november één keer per dag de woning verlaten om de nodige boodschappen te doen.

Andere recente opmerkelijke zaken

  • Jamaica heeft onlangs “Jamaica Cares” aangekondigd, een innovatief programma ter bescherming van reizigers. Deze wordt later in november voor bezoekers van Jamaica in gebruik genomen.
  • Sinds de heropening van de grenzen voor internationale bezoekers per 15 juni 2020 heeft Jamaica, tot 7 november 2020, 231.714 bezoekers verwelkomd.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.