Jamaica lanceert Jamaica Cares ter bescherming van reizigers

Jamaica Cares is een innovatief programma voor reizigersbescherming en hulpdiensten. Het project, dat eind deze maand van start gaat, is het resultaat van een publiek-privaat partnerschap dat wordt gecoördineerd en beheerd door het Global Tourism Resilience Crisis Management Center, met de steun van de Global Travel and Tourism Resilience Council, Global Rescue en de belangrijkste internationale en nationale verzekeringsmaatschappijen.

Kokosnoot op bestelling

Kokosnoot op bestelling

Voor minder dan $ 50 biedt Jamaica Cares bezoekers toegang tot verplichte reizigersbescherming en medische nooddiensten, waaronder:

  • Internationale medische dekking van maximaal $ 100.000 voor bezoekers die van en naar Jamaica reizen.
  • Toegang tot casemanagement, transportlogistiek, evacuatie en repatriëring voor elk medisch noodgeval, inclusief COVID-19.
  • Gezondheidsdekking op het eiland tot $ 50.000.

“Jamaica Cares voorziet in een behoefte in de reisindustrie door primaire medische dekking en medische evacuatiediensten te bieden. Jamaica Cares is een uitgebreid en verplicht programma om reizigers beter te beschermen vanaf het moment dat zij het huis verlaten tot hun terugkeer. De reizigers weten dat zij beschermd zijn, en ze weten dat andere reizigers dat ook zijn. Dit is wat er nodig is om reizigers vertrouwen te geven voor hun volgende reis “, aldus de geachte Edmund Bartlett, covoorzitter van het Global Tourism Resilience and Crisis Management Centre.

“Jamaica is het eerste land dat een publiek-privaat partnerschap faciliteert voor een alomvattend programma voor veiligheidsrespons op een pandemie. Bezoekers van Jamaica zijn beter voorbereid en beschermd dankzij de samenwerkingsovereenkomst die wordt gecoördineerd via het Global Tourism Resilience Crisis Management Center, met een toonaangevende leverancier van reiscrisisbeheer en twee reisziektekostenverzekeraars “, aldus Laurie Myers, strategisch adviseur voor de Global Travel and Tourism Resilience Council.

 

 

“Wij moeten zowel onze bezoekers als de bevolking van Jamaica beschermen”, aldus professor Lloyd Waller, uitvoerend directeur van het Global Tourism Resilience and Crisis Management Centre. De verplichte vergoeding wordt opgenomen als onderdeel van de aanvraag voor een reisvergunning van het land, waardoor automatische deelname aan het Jamaica Cares-programma wordt geactiveerd. Deelname is verplicht voor alle niet-Jamaicaanse paspoorthouders.

 

 

De houding van reizigers toont consequent een sterke bereidheid aan om te betalen voor meer veiligheid tijdens het reizen. Uit een internationaal reizigerssentimentonderzoek, uitgevoerd door Price Waterhouse Coopers, bleek dat veiligheid van het grootste belang is bij het nemen van reisbeslissingen, waarvoor consumenten bereid zijn te betalen. Uit een Global Rescue-enquête onder meer dan 2.200 frequente reizigers bleek dat zij het met brede marges (meer dan 90%) eens waren dat zij zich veiliger zouden voelen als zij – en alle reizigers – diensten en bescherming zouden krijgen voor medische noodgevallen, zoals COVID-19 en deur-tot-deur nooddekking.

Gids Adrian en Travelblogger Harmke

Gids Adrian en reisjournalist Harmke

“Als zich een medische noodsituatie voordoet, zal Global Rescue de Jamaicaanse autoriteiten ondersteunen bij het uitvoeren van vastgestelde noodactieplannen, waaronder: toegang tot casemanagement, transportlogistiek, evacuatie en repatriëring voor medische noodsituaties, waaronder COVID-19, en monitoring van diagnose tot repatriëring en de follow-up van diagnose tot repatriëring ”, aldus Dan Richards, CEO Global Rescue.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.