Jamaica biedt vanaf nu online immigratie & douane formulieren voor een efficiënter aankomstproces

Jamaica biedt nu een online versie van het immigratie- en douaneaangifteformulier (C5) voor aankomende reizigers op de internationale luchthavens van het eiland. Door het online formulier kunnen passagiers op een efficiëntere wijze door het aankomstproces (immigratie en douane) worden verwerkt. Dit zal zeker leiden tot kortere wacht- en verwerkingstijden bij zowel immigratie als douane.

Dunns River Falls

Dunns River Falls in Jamaica

Online visum formulier Jamaica

Het formulier staat online (beschikbaar via: https://c5online.pica.gov.jm/apply/) en passagiers, die hun reis naar Jamaica geboekt hebben, kunnen deze voorafgaand invullen. Dit in plaats van het invullen van de papieren versie bij aankomst op de luchthaven. Passagiers die het online formulier hebben ingevuld worden na aankomst doorgestuurd naar speciaal aangewezen functionarissen voor een snellere verwerking.

 

 

“Omdat het aantal aankomsten in Jamaica blijft stijgen, is het belangrijk dat wij een sneller proces op onze luchthavens aanbieden, zodat onze bezoekers minder tijd doorbrengen met wachten bij de immigratie en de douane en meer tijd genieten van de bestemming,” zei Donovan White, Directeur Jamaica Tourist Board. “Wij zijn continu op zoek naar manieren om de ervaring van de bezoekers aan Jamaica te verbeteren wij hopen dat deze verbetering ook een groter aantal bezoeken bevordert.”

 

 

“Het nieuwe systeem is efficiënt omdat het gebruiksvriendelijk is en minimale inspanning van de kant van de reiziger vereist,” zei Andrew Wynter, CEO van het Passport, Immigration & Citizenship Agency (PICA) van Jamaica. “Zodra u op een van de vakken klikt, gaat u naar de volgende optie; wij willen niet dat mensen te veel tijd aan het formulier besteden, wij willen dat ze zich richten op hun verblijf en ervaring in Jamaica. ”

Volgens PICA is het systeem gecreëerd en ontworpen door het personeel van Informatie- en Communicatietechnologie bij zowel PICA als JCA (Jamaica Customs Agency), in overleg met andere belanghebbenden. Als onderdeel van haar voortdurende inspanningen om de aankomstervaring te verbeteren, is het volgende project van de douane het lanceren van een mobiele applicatie.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.