Hier vier je jouw familievakantie in Portugal

Beeld je eens in. Overdag met het hele gezin middeleeuwse kastelen en paleizen ontdekken, in de middag een duik in de zee en ’s avonds, als de kinderen in bed liggen, genieten van een glas wijn onder de heldere Portugese sterrenhemel. Je kunt het binnenkort meemaken. Portugal en de zon willen je graag verwelkomen! Portugal is ideaal voor familievakanties omdat het zoveel te bieden heeft. Het is een land met geschiedenis, cultuur, veelzijdig landschap, tradities, zon en zee

Surfen

Surfen

Alentejo

De eindeloze vlakten van de Alentejo beginnen bij de Taag. Meer naar het noorden is het landschap groener, terwijl het zuiden wordt gekenmerkt door de zon, warmte en langzaam levensritme. Door de ruimte, rust, pittoreske dorpjes, de relaxte natuur, wijngaarden, bloemenvelden en mooie stranden is de Alentejo een aanrader voor een vakantie met je kinderen. In het landschap dat slechts wordt onderbroken door kurkeiken en olijfbomen die tand des tijds hebben doorstaan kun je in een authentieke accommodatie verblijven, in een vakantiehuisje met zwembad of in een houseboat in de stuwmeer van Alqueva om volledig tot rust te komen. Het aanbod is gevarieerd: van dolfijnen spotten tot een ballonvaart, een fiets of jeeptour. Bezoek de kastelen van Marvão en Monsaraz en wandel door de smalle straten en bewonder de witte huizen. Het droge landschap zorgt voor een echt safari gevoel bij een bezoekje aan de Badoca Safari Park. Voor wat meer spanning kun je bij de Mira en Seda rivieren gaan raften of kanoën. Of zoek het strand op en laat je kinderen genieten van een totaal verzorgd surfkamp. Om de dagen af te sluiten kun je in slaap vallen onder de prachtige sterrenhemel die verbazingwekkend goed te zien is in de Alentejo.

 

 

Algarve

De Algarve is een populaire vakantiebestemming voor gezinnen. Het brengt alles met zich mee: het fijne weer, prachtige accommodaties (van luxe hotels tot kindvriendelijke quintas), zon, zee en strand. Ook buiten strand is er veel te doen. Een leuke trip is een boottocht te doen met je kinderen. Spot wilde dolfijnen onder begeleiding van een bioloog, breng een bezoek aan de grotten en rots kliffen van de Algarve of vaar met een echt piratenschip langs de kust. Bezoek Sagres en aan het einde van de middag geniet van de adembenemende zonsondergang in Cabo de Sāo Vicente, het meest zuidwestelijke punt van het Europese vasteland. Je kunt uiteraard ook skydiven, duiken, surfen of een bezoek brengen aan de Ria Formosa, een prachtige lagune van 60 km in de Oost-Algarve met vlakke (schier)eilanden, zandbanken en witte stranden.

 

 

Door de getijden is het boeiende landschap elke keer weer anders. Je vindt er unieke vogelsoorten, bijzondere plantensoorten en zeepaardjes. Of ga voor een wandeling of fietstocht langs de kust met de imposante kliffen of in de Serra de Monchique en sluit de avond af met een kookworkshop waar je de cataplana met de verste ingrediënten voorbereidt.

Porto en Noord Portugal

Porto is de toegangspoort en het vertrekpunt van een reis door deze regio. Een regio die bekend staat om zijn grote natuurlijke en culturele diversiteit. Wandel met je kids door de gezellige straten van Porto of ga mee op een boottocht in het Dourovallei (UNESCO-Werelderfgoed), waar de port- en Douro-wijnen worden geproduceerd. Je zal merken dat de vriendelijkheid van de Portugezen extra opvalt wat zorgt voor speciale momenten. Een garantie voor familieherinneringen. Maak je vakantie wat avontuurlijker door verschillende kabelbanen af te gaan of een helikoptervlucht te nemen om je te laten verbazen door het prachtige aanzicht van boven de stad. Trek je terug in de verschillende natuurparken waar veel outdooractiviteiten mogelijk zijn. En sluit je dag af in een kindvriendelijke accommodatie om echt tot rust te komen. Leuk uitje voor ook de kinderen is een bezoek aan Livaria Lello. Een van de meest bekende boekenwinkels in Europa, waar de schrijfster van Harry Potter zich heeft laten inspireren. Zij was daar gedurende haar verblijf in Portugal een vaste klant.

Centro de Portugal

Bergachtige gebieden, vissersdorpjes en badplaatsen waar je samen met de kinderen verschillende watersporten kunt leren. Een perfect gebied om je kinderen uit te laten razen. Bergbeklimmen, abseilen, raften of kanoën door de verschillende gebergten van Lousã, Açor en Caramulo. Geniet van de tientallen surfspots en surflessen in onder andere Peniche, Baleal en Santa Cruz.

Om perfect evenwicht tussen lichaam en geest te creëren kun je terecht bij het kristalheldere water uit de verschillende thermale bronnen. Maar ook in Centro de Portugal heb je verschillende prachtige steden met een karakteristieke uitstraling. Neem bijvoorbeeld Aveiro, waar je een leuke boottrip kan houden door het centrum heen of je kiest voor je ontbijt aan bord van een moliceiro. Of de actievere optie waarbij je gebruik maakt van de gratis fiets om de stad van het licht te ontdekken. Je kunt natuurlijk ook een bezoek brengen aan de spectaculaire druipsteengrotten of een van de kinderparken zoals Parque dos Monges in Alcobaça, Portugal dos Pequenitos in Coimbra en Dino Parque in Lourinhã. Of ga terug in de tijd en bezoek de Aldeias Históricas de Portugal en Aldeias do Xisto.

Oceanário de Lisboa

Oceanário de Lisboa

Lisboa

Verken met het gezin de historische stad met dorpse sferen. Bezoek een van de kindvriendelijke musea of het grootste binnen aquarium van Europa, Oceanário de Lisboa, met meer dan 8.000 verschillende zeebewoners. Volg de rivier, de Taag, en kom terecht bij Belém en geniet van typisch Portugese lekkernijen. Blijf je de rivier verder tot aan de monding volgen richting Cascais kom je langs stranden en badplaatsen met villa’s en hotels uit het begin van de 20e eeuw liggen. Omringd door jachthavens, terrassen en uitstekende golfbanen, waar je kinderen aan een golfclinic kunnen deelnemen.

Dit zijn de leukste hotspots in Portugal

Je kunt meer handige Portugal tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Portugal plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Wil je de drukte vermijden kun je in Lisboa drie natuurparken vinden: Parque Nacional Sintra-Cascais, Parque Natural da Arrábida en Parque Natural do Tejo Internacional. Waar je ook gaat, ten noorden of ten zuiden van de hoofdstad kun je op korte afstand een uitgebreid aanbod aan landschappen en erfgoed vinden zoals in Sintra met haar sprookjespaleizen en tuinen. Zitten er in het gezin voetballiefhebbbers? Geniet van de rondleindingen in de bekende voetbalstadions in Lissabon en laat de kinderen zich wanen als echte voetballers tijdens een voetbalkamp.

Pico

Pico

Azoren

Midden in de immens blauwe Atlantische Oceaan kun je de Azoren vinden. 9 eilanden gecreëerd door Moeder Natuur die klaar zijn om ontdekt te worden. Door de wilde natuur zijn de Azoren perfect om te hiken. Op zoek naar een mooi uitzichtpunt voor de perfecte familiefoto? Het kan hier allemaal. De Azoren zijn een van de grootste gebieden waar je walvissen kunt vinden. Maak een expeditie op zee en je spot er niet alleen walvissen maar ook orka’s of zeeschildpadjes en nog veel meer. De slapende vulkanen waar Sāo Miguel uit bestaat zorgt voor vele warmwaterbronnen. Deze worden namelijk opgewarmd door deze vulkanen. De bronnen bereiken een temperatuur van 39 graden, heerlijk voor een duik en met het gezin helemaal tot rust te komen.

Porto Santo

Porto Santo

Madeira

Een bloemeneiland met een prachtige natuur waar tweederde van het grondgebied van de archipel een beschermd gebied is. Bananenplantages, regenwoud, kleurrijke bloemen en palmbomen. Naast de prachtige natuur waar je verschillende wandelingen langs de levadas of jeepsafari tours kunt houden is Madeira ook perfect voor een vakantie met kinderen. Kietel de spanning met een bezoek aan de grotten van São Vicente, de door lava gemaakte gangen bieden een bijzonder geheimzinnig gevoel. Je kunt ook het vulkanisch centrum, oftewel Centro do Vulcanismo bezoeken. Hier wordt alles uitgelegd over hoe vulkanen werken en hoe Madeira is ontstaan. Voor de adrenaline junkies onder ons kan je sleetje rijden, en dat zonder sneeuw! Om vrouwen elegant in rokken makkelijk naar beneden te kunnen vervoeren bedachten ze vroeger de toboggan. De slee bestuurd door twee mannen sturen je met grote vaart de berg af. En ook in Madeira is er genoeg om te doen bij de zee, van verschillende boottochten tot een strandwandeling op het gouden strand met en een heldere blauwe zee op het eiland Porto Santo.

Praia dos Arrifes

Praia dos Arrifes

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.