Alentejo

Alentejo stond in 2013 op de ‘Best of the World’-lijst van National Geographic. Niet voor niets: Alentejo heeft voor ieder wat wils. Van slapen in de natuur op een knusse camping, tot vertoeven in luxe boetiekhotels en familiegerichte resorts. Van lange wandelingen en fietstochten over de glooiende heuvels, tot paragliden, surfen en zeilen langs de kust. Alentejo is gastronomisch ingesteld en kent veel lokale specialiteiten. De dunbevolkte streek staat bekend om het diverse landschap: een 126 kilometer lange kustlijn wordt afgewisseld met ruige kliffen en rijstvelden. Het noorden van Alentejo kent een rotsachtig en heuvelachtig landschap met historische kasteeldorpjes. Hier komen de beste wijnen van Portugal vandaan.

Alentejo

Alentejo


Weidse vergezichten, groene heuvels, wijngaarden en kurk- en olijfbomen zover het oog reikt. Een 100 kilometer lange kustlijn en karakteristieke stadjes als Évora, Elvas en Monsaraz die niet voor niets op de UNESCO-werelderfgoedlijst prijken: dát is de Alentejo. Perfect voor jouw vakantie Portugal. De regio beslaat een derde van Portugal, kent hetzelfde aangename klimaat als de nabijgelegen Algarve en is de grootste wijnproducent van het land. Het veelzijdige en pure Alentejo staat bol van de outdoor-activiteiten in de ongerepte natuur, haar inwoners zijn gastvriendelijk en de gastronomie traditioneel en verfijnd tegelijk.

 

 

In de Alentejo ga je op een natuurlijke wijze op reis door de geschiedenis. De overdaad en kwaliteit van het erfgoed maken een ontdekking van deze geschiedenis eenvoudig, maar voor wie de regio voor het eerst bezoekt kan het een probleem zijn om keuzes te maken. Als dat bij jou het geval is, twijfel niet: ga in op onze suggesties en ervaar, met veel plezier, dat de betovering van de Alentejo, zich op alle plaatsen bevind.

Évora

In het noordoosten vind je regiohoofdstad Évora, met een centrum dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het zuiden biedt juist een open en uitgestrekt landschap met olijfbomen, boerderijen en ruïnes uit de Romeinse tijd, zoals in de stad Évora. Het oosten kenmerkt zich door de rivier Guadiana: vele watermolens en het natuurpark ‘Vale do Guadiana’ vullen hier het landschap.

Activiteiten in Alentejo

De Alentejo regio nodigt uit om geweldige activisten te ontplooien. Van een tocht langs de bossen met kurkbomen to wijnproeverijen in Évora. Alles is mogelijk in deze schitterende Portugese regio.

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Alentejo

Turismo do Alentejo

Rua Manuel Batista Reis, N.º 6 - R/C
7570-284 Grândola
Portugal
Telefoon: +351269498680

twitter
Facebook: www.facebook.com/turismodoalentejo
YouTube: youtube.com/visitalentejo
Pinterest: pinterest.com/visitportugal

 

Neem contact op met Verkeersbureau Alentejo

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

  • Schrijf je vraag in het Engels.