Madeira

Het eiland Madeira wordt internationaal erkend als een eiland voor een speciale vakantie. Blijf op de hoogte van Madeira met onze onze inspirerende content vol Madeira tips!

Reizen naar Madeira

De natuur is de grote aantrekkingskracht van Madeira. Maar ook het klimaat, met het hele jaar door milde temperaturen en veel zon, is een pluspunt van het eiland. Natuurliefhebbers en zonaanbidders komen naar Madeira om zich te laten overweldigen door wat het eiland hen te bieden heeft. Van prachtige natuur en witte zandstranden tot cultuur en interessante musea, op Madeira vind je het allemaal.

 

Hotels

Op het bloemeneiland vind je hotels, quinto’s en guesthouses. Met schitterend uitzicht, midden in de natuur, langs wandelpaden of direct aan het strand.

Funchal: hoofdstad van Madeira

Madeira’s hoofdstad Funchal kijkt uit over zee en heeft verschillende rotsachtige kiezelstranden. De stad heeft ook badcomplexen die toegankelijk zijn voor iedereen. Sommigen van deze zwembaden zijn zelfs gratis! In de binnenstad van Funchal is van alles te doen:

  • breng een bezoek aan de bijzondere tuinen
  • wandel door de pittoreske straatjes
  • of geniet van een drankje op het terras.

 

In het oude deel van Funchal, vlakbij de kabelbaan richting Monte, vind jeMadeira Story Centre. In een bezoek van anderhalf uur leer je alles over de geschiedenis van Madeira, die 14 miljoen jaar terug gaat. Van de geologische formatie van de archipel tot het heden.

Oost & West

De Westkust van Madeira is de zonnigste kust van het eiland, dat is de reden waarom de stranden in het westen erg populair zijn bij zowel de lokale bevolking als toeristen. Aan de Oostkust van Madeira ligt de stad van Machico. Hier vind je een prachtig vakantie resort. Ten oosten van Machico op het westelijke puntje van Madeira, ligt Ponta de Sao Lourenco; deze plek staat bekend om zijn hoge kliffen en diepe valleien die uitlopen in de zee.

 

 

Noordkust van Madeira

De noordkust wordt gekarakteriseerd door het indrukwekkende groene landschap met uitzicht op de diepblauwe zee. Ontdek de natuurlijke zwembaden van Porte Moniz met haar pure, prachtige omgeving. Seixal is een charmant noordelijk stadje met kleine terrassen waarop lokale druiven groeien. Hier ligt Praia da Laje, een klein zwart zandstrand. Porto da Cruz is beroemd om haar imposante berg Penha d’Aguia die opdoemt vanaf de zee, maar ook om de lokale wijn.

Natuur als grootste trekpleister

Een van de grootste trekpleisters van Madeira is de spectaculaire natuur, te beginnen bij het Laurissilva woud. Dit inheemse bos dateert uit het Tertiaire Tijdperk, nog voor de IJstijd. Het natuurlijk erfgoed is van grote wetenschappelijke waarde en werd in 1999 door UNESCO beloond met een award voor World Natural Heritage. Het woud is bijna geheel geclassificeerd als onderdeel van Madeira Nature Reserve.

Gouden zandstranden in Porto Santo

Madeira heeft zeer uiteenlopende kusten. De zonaanbidders gaan de Porto Santo, het andere eiland van de Madeira Archipel. ‘Golden Island’ wordt dit eiland ook wel genoemd, omdat u er gouden zandstranden vindt aan een warme, kalme en transparante zee. Het klimaat maakt Porto Santo het hele jaar door geschikt om te zonnebaden. Madeira heeft een mild klimaat met gemiddelde temperaturen tussen de 24 graden in de zomer en 19 graden in de winter. De zeetemperatuur is gedurende het hele jaar zeer aangenaam dankzij de invloed van de warme golfstroom. In de winter is de zeetemperatuur rond de 18 graden en in de zomer 22. Aan de kust is er een ruime keuze uit verschillende accommodaties, restaurants en bars.

Activiteiten op Madeira

Op het bloemeneiland zijn schitterende activiteiten en excursies te boeken. Hieronder vind je een selectie van 6 tip voor Madeira zoals dolfijnen spotten met een catamaran en snorkeltrips.

 

5 Tips van het verkeersbureau van Madeira

Om je verblijf in Madeira goed te laten verlopen geeft het verkeersbureau je de volgende 3 tips

Nog een laatste tip, vraag alvast een reisgids aan over Madeira om in de vakantiestemming te komen!

Vliegtickets naar Madeira

Zowel KLM als TAP vliegen naar de luchthaven Aeroporto Internacional da Madeira bij Madeira. Op verkeersbureaus.info vind je voordelige vliegtickets en vliegaanbiedingen naar luchthaven Aeroporto Internaciona. Bekijk de ticket aanbiedingen!

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Madeira

Madeira Regional Tourism Board

Avenida Arriaga,18
9004-519 Funchal
Portugal
Telefoon: +351291211900
URL: http://www.visitmadeira.pt/

twitter
Facebook: www.facebook.com/turismodamadeira
YouTube: youtube.com/APMadeiraPT

 

Neem contact op met Verkeersbureau Madeira

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!
  • Schrijf je vraag in het Engels.