Sprookjesachtig Hessen is een fietsparadijs in het hart van Duitsland

Wist u dit al? Kassel is de op drie na groenste stad van Duitsland en werd door de UNESCO al tweemaal onderscheiden met de titel werelderfgoed. Ook is dit de thuisbasis van de wereldkunsttentoonstelling documenta en de plaats waar de gebroeders Grimm hun wereldberoemde sprookjes hebben opgeschreven. Tijdens de ‘Entdecker-Runde Kassel’, oftewel het ‘rondje Kassel’, kunnen gasten de vele facetten van deze Noord-Hessische metropool al fietsend verkennen – een leuke tocht voor het hele gezin! De 48 km lange route voert de fietser eenmaal rond de stad, hoofdzakelijk over verharde wegen in het groen en door rustige woonstraten.

Rondje Kassel: stedelijke afwisseling en idyllische natuur

28 interessante punten bieden zowel grote als kleine fietsers daarbij volop afwisseling. Picknick- en speelplekken en terrasjes langs de route zijn ideaal om even te pauzeren. En ook zonder eigen fiets is fietsen in Kassel geen enkel probleem: op meerdere plekken langs de route zijn er fietsen te huur van fietsverhuur ‘Konrad’ uit Kassel. Veel meer tips en informatie vindt u hier www.kassel.de

Fietsen met een e-bike door Kassel

Ontwaken uit de winterslaap – fietsen in het Lahntal

Het Lahntal, een van de meest romantische rivierdalen van Duitsland, is een paradijs voor fietsers. Vanaf het Rothaargebergte bij Bad Laasphe voert de Lahnradweg over 245 km langs de Lahn door ongerepte natuur, langs cultuurhistorische bezienswaardigheden en door afwisselende landschappen. Onderweg zijn er allerlei kastelen en burchten, indrukwekkende kerken, kloosters en kathedralen te bezichtigen. Zeker aan te raden is een bezoek aan het Lahn-marmer-museum in Villmar.

 

 

Hier komt men alles te weten over de geschiedenis en verwerking van dit kostbare gesteente dat o.a. werd gebruikt voor de entreehal van het Empire State Building. Niet ver daarvandaan troont de burcht Runkel hoog boven de kleine gelijknamige stad. De steile klim naar de toren wordt beloond met een fantastisch uitzicht over het Lahntal. Daarna kan men zichzelf als extra beloning voor de klim in het stadje op een ijsje trakteren. Een al even schitterend uitzicht hebben bezoekers vanaf het platform van de toren van kasteel Nassau, een voormalige residentie van de graven van Oranje-Nassau. Uitgebreide informatie vindt u hier www.daslahntal.de

 

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

 

Mountainbikeparadijs Bergstraße-Odenwald

Ten zuidoosten van Frankfurt, tussen Darmstadt en Heidelberg, ligt het nieuwe mountainbikeparadijs Bergstraße-Odenwald. Twee prachtige rivierdalen omgeven de regio, terwijl in het westen de zonnige wijngaarden van de Bergstraße steil aflopen naar de vlakke Rijnvlakte. Grasland met kleurige fruitbomen, gevarieerde bossen, geheimzinnige rotsblokken en prachtige vakwerkhuizen vormen samen een afwisselend landschapsmozaïek. Hier vinden mountainbikeliefhebbers maar liefst 40 mountainbikerondjes van 17 tot 54 km lang voor zowel de hobbyfietser als de sportief ambitieuze mountainbiker.

Fietsen met de mountainbike in Odenwald

Fietsen met de mountainbike in Odenwald

Op de berghellingen lokken flowy tracks en pijlsnelle trails, in de dalen relaxte stukken – alles is perfect bewegwijzerd en ook digitaal beschikbaar! Wie even wil pauzeren, pakt een terrasje of steekt aan bij een gezellig café-restaurant, verfrist zich bij onze bronnen of bekijkt sprookjesachtige ruïnes en andere highlights langs de route. Meer informatie over onze mountainbikemogelijkheden vindt u hier www.tourismus-odenwald.de

BahnRadweg Hessen – ontspannen fietsen in het middelgebergte

Op de BahnRadweg Hessen fietst men door een betoverende natuur. De route gaat over voormalige spoorbanen en biedt daardoor bijzondere uitzichten over het landschap, die ruim 70 jaar alleen voorbehouden waren aan de treinmachinisten. De grotere steden zoals Hanau, Gelnhausen, Lauterbach, Schlitz, Fulda, Tann (Rhön), Philippsthal en Bad Hersfeld zijn met hun bezienswaardigheden ideaal voor sightseeing en zeer geschikt als eindpunt van een etappe.

Bahnradweg Hessen

Bahnradweg Hessen

Als langeafstandsfietsroute biedt de BahnRadweg Hessen langeafstandsfietsers volop mogelijkheden om zelf de etappes te bepalen. Zo kan er een rondje van in totaal 400 km worden gefietst. Enkele logiesaanbieders langs de route zijn door de ADFC gecertificeerd met het predicaat ‘Bett+Bike’ en bieden fietsers bijzonder comfort en extra service, variërend van een fietsdouche en een afsluitbare fietsenstalling tot reparatiesets. Wie zich toch een etappe wil laten rijden, kan de Vogelsberger Vulkan-Express of de RhönRadbus nemen. Deze stopt op meerdere plaatsen langs de route, terwijl de fiets meerijdt in een aanhanger. Meer informatie vindt u hier www.bahnradweg-hessen.de

 

 

‘Alles bij de rivier’ – ontspannen fietsen over de Fuldaradweg R1

De Fuldaradweg R1 is perfect voor iedereen die de Fulda al fietsend op haar reis wil begeleiden. De route, die weinig stijgingen kent en daarmee uitgesproken gezinsvriendelijk is, voert door een glooiend middelgebergtelandschap. Vanuit Fulda komend bereikt men eerst de kuur- en festivalstad Bad Hersfeld. Daarna volgt de fietser de rivier door het romantische Mittleres Fuldatal, om dan bij het voormalige spoorwegknoopunt Bebra te komen, een getuige van de Noord-Hessische industriële cultuur. Niet ver van Morschen wacht een speciale belevenis: hier kan men de rivier oversteken met een unieke fietskabelbaan.

Het nabijgelegen mandenmakersmuseum biedt informatie over oude ambachtelijke tradities. In Melsungen kan kunstzinnig vakwerk worden bewonderd. Ook heeft men hier vanaf de Bartenwetzerbrücke prachtig uitzicht op de Fulda, die hier inmiddels al breder is. In de documenta-stad Kassel voert de route door de uiterwaarden van de Fulda naar de Karlsaue in het centrum van de stad. Vervolgens gaat de route door het dal van de Fulda naar de romantische drierivierenstad Hann. Münden, waar de laatste etappe van de route naar Bad Karlshafen begint.

Meer informatie over de Fuldaradweg vindt u hier www.https://www.fuldaradweg-r1.de

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.