Duitsland staat in de schijnwerpers op de Fiets en Wandelbeurs

De zestiende editie van de Fiets en Wandelbeurs gaat bijna van start. Duitsland staat als themaland extra in de schijnwerpers tijdens dit driedaagse event in de Jaarbeurs in Utrecht (28 februari t/m 1 maart).

Als duurzame bestemming past Duitsland prima bij de slogan van de beurs: ‘Laten we groen doen!’ Het buurland ligt als het ware ‘op fiets- en wandelafstand’ en is ook uitstekend bereikbaar per trein, zodat je je ecologische voetafdruk makkelijk kunt beperken. Met ruim 200.000 kilometer aan wandelroutes en meer dan 200 langeafstandsfietsroutes heeft het land actieve vakantiegangers veel te bieden. En onze oosterburen hebben meer natuur dan je wellicht denkt. Met maar liefst zestien nationale parken, 105 natuurparken en zestien UNESCO-biosfeerreservaten bestaat een derde van het landoppervlak uit beschermd natuurgebied.

Duitslandpaviljoen

Het Duitslandpaviljoen (hal 3, D80), met stands van Duitse regio’s eromheen, is dé plek waar bezoekers Duitsland verder kunnen ontdekken. Ook kun je hier met een spel je kennis van Duitsland testen en een weekend in een Best Western hotel winnen. Speciale aandacht is er voor het gebied langs de ‘jonge Donau’, met highlights als het romantische Regensburg, het Walhalla, Ulm, bierbrouwerijen en het slot Sigmaringen. En elke middag is er een ginproeverij.

 

 

Wie wil bijkomen van alle beursactiviteiten, kan terecht op het Themalandterras, waar je kunt genieten van Duitse specialiteiten. Onder meer een kaiserbroodje met braadworst & Senf en zuurkool, Brezeln, aardappelsoep en apfelstrudel staan op het menu, net als heerlijke Duitse wijnen. Aan de rand van het terras brengen de prachtige foto’s over de Duitse natuur van Vincent Croce je alvast in vakantiestemming.

Duitslandlezingen

Ook bij de lezingen is er veel aandacht voor het themaland. In zaal 6 nemen ervaren reizigers je mee op hun tochten door Duitsland. Fietsjournalist Robert van Weperen verkende de Duitse Donau vanaf Regensburg tot aan de bron in Donaueschingen en Eveline Bremmer fietste langs mooie rivieren als de Lippe, Werra en Main naar Praag.

 

 

Een fietsroute in Duitsland met een onmiskenbaar Nederlands tintje is de Oranjeroute, die langs steden loopt die nauw met het Huis Oranje-Nassau zijn verbonden. Maar ook langeafstands-wandelroutes in Duitsland hebben een plek in het programma. Rutger Burgers maakt je deelgenoot van zijn wandelavonturen van Nijmegen naar Passau aan de Donau (E8). Robert Witsen vertelt over wandelen langs UNESCO-Werelderfgoed in het Erzgebirge en fietsen langs de grote rivieren in Saksen. En fotograaf Vincent Groce schetst in zijn lezing een beeld van een aantal magische plekken bij onze oosterburen.

 

Win een handige fietshouder voor je smartphone en neem een gratis Hessen routekaart mee

Fietsrondje.nl verloot een handige houder voor je smartphone op de fiets. Deze houder voldoet aan alle wetgeving en hierdoor kun je handsfree navigeren tijdens jouw fietsrondje. Tijdens de beurs maak je op de Fietsrondje.nl stand elke dag kans om 2 fietshouders met iPhone of Android app te winnen. Kom om 13:00 of 16:30 naar de stand om te horen of je gewonnen hebt en je krijgt de prijs direct mee. Vul nu alvast de enquete in om meer kans te maken!

Met de gratis routekaarten van Hessen zet je jouw eigen Fietsrondje uit in Hessen. Of je fietst 1 van de Hessen fietsroutes die Bert speciaal voor jou heeft beschreven door natuurpark Hoher Vogelsberg of ontmoet Doornroosje op je ebike. Kom langs op Fietsrondje.nl stand 3.C58 op de Fiets & Wandelbeurs om een gratis fietskaart op te halen.

 

Koop je kaarten voor de Fiets & Wandelbeurs met korting

De Fiets & Wandelbeurs is 28, 29 februari en 1 maart 2020 in de Jaarbeurs in Utrecht. Van routes tot bestemmingen, en van outdoormateriaal tot lezingen: het is er allemaal te vinden en te beleven. De leukste beurs voor je actieve vakantie. Ontdek het laatste nieuws op Fietsrondje.nl. Koop nu je entreekaartje met 5 piek korting en sla de wachtrijen voor de kassa over.

Koop kaartjes met korting

Klik hier voor kaartjes met korting

Comments are closed.