Zo maak je veilig gebruik van je smartphone op een tweewieler

De auto van vandaag is bijna een smartphone op vier wielen en de integratie van de smartphone in de auto is dan ook erg geavanceerd. Door de smartphone aan te sluiten op het bluetoothsysteem van de auto kunnen telefoongesprekken, navigatie en persoonlijke entertainment veilig worden gevoerd en gebruikt.

De situatie is anders met de integratie van de smartphone in het tweewielersegment zoals bij fietsen, e-bikes en e-scooters. Met de ene hand sturen om met de andere te bellen, navigeren of een koptelefoon te gebruiken is geen uitzondering. Dit zijn typische situaties in het dagelijks leven en helaas de meeste oorzaken van ongevallen. In Europa zijn vanwege het toenemende aantal ongevallen door het smartphonegebruik tijdens het rijden op tweewielers hoge boetes ingesteld tot 140 euro.

 

 

Tweewielers moeten aan nieuwe eisen voldoen, zoals communicatie, informatieverwerking en -voorziening of entertainment. Er zijn systemen nodig die universeel zijn, op intelligente wijze in een netwerk zijn opgenomen, naadloos zijn geïntegreerd en zijn afgestemd op individuele behoeften. Het Duitse SMINNO GmbH in Kassel ontwikkelde ‘s werelds eerste cockpit voor tweewielers voor precies deze eisen. Met de combinatie van het handsfreesysteem CESAcruise S en de app CruiseUp revolutioneert SMINNO de cockpit voor tweewielers. Ze behoren tot de pioniers in de industrie met de eerste spraakgestuurde cockpit.

 

 

De holistische oplossing van hardware en software maakt veilig en legaal gebruik van de smartphone tijdens het rijden mogelijk. Dankzij de geluidsversterking van de CESAcruise S kunnen navigatie-instructies, muziek of radio luid en duidelijk worden begrepen, net als bij auto’s en zonder een koptelefoon. Dankzij de Cockpit app CruiseUp worden vele apps gebundeld op één scherm zodat de gebruiker alle belangrijke functies in één oogopslag heeft en niet tussen verschillende apps hoeft te springen.

De cockpit integreert elke smartphone perfect op het stuur van elke fiets, e-bike, pedelec en e-scooter en biedt de gebruiker een veilige en volledig nieuwe rijervaring.

‘s-Werelds eerste handsfreesysteem voor fietsen “CESAcruise S” kost slechts €59,95 inclusief de Cruise app die zowel voor iOS als Android beschibaar is. De app wordt ondersteund in 7 moderne talen.

 

Uitgelezen? Ontdek de toeristische fiets tips voor van dit moment.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.