Tsjechië werd populairder in 2019

In 2019 werd Tsjechië bezocht door bijna 11 miljoen buitenlandse bezoekers, een stijging van ongeveer 2,6%. Uit de Benelux bezochten ruim 363.000 toeristen Tsjechië, waarvan meer dan de helft uit Nederland kwam. Toeristen uit de Benelux laten een lichte daling van gemiddeld 2,5% zien vergeleken met het voorgaande jaar. De meeste buitenlandse bezoekers bezochten Praag en de regio’s Zuid-Moravië en Zuid-Bohemen.

Statistieken toerisme 2019 Tsjechië

Volgens de gegevens van Czech Statistical Office kwamen in 2019 10,8 miljoen buitenlandse toeristen naar Tsjechië, wat een stijging van 2,6% betekent in vergelijking met 2018. De belangrijkste markten waren Duitsland, Slowakije, Polen, de Verenigde Staten en Rusland. De landen die de meeste groei laten zien waren Oekraïne (+28%), andere Aziatische landen (+17%), Japan (+14%) en Denemarken (+13%). Ruim 8 miljoen buitenlandse toeristen bezochten in 2019 Praag. De regio’s Zuid-Moravië en Zuid-Bohemen werden na Praag het meest bezocht. Ze verwelkomden ruim 3,9 miljoen toeristen.

 

 

 

 

Daling toeristen uit de Benelux

In 2019 werd Tsjechië minder bezocht door toeristen uit Nederland, België en Luxemburg. De grootste dalingen laten Luxemburg (-3,31%) en Nederland (-3,09%) zien. Onder de toeristen uit de Benelux blijkt de zomer (juli-september) de populairste periode te zijn om Tsjechië te bezoeken. Hierna volgt het voorjaar. Praag blijft de populairste bestemming bij bezoekers uit de Benelux. Ruim de helft (67,5%) bezocht de hoofdstad. Bezoekers uit België verbleven na Praag het meest in Zuid-Moravië, terwijl Luxemburgers hun vakantie vooral in de regio Karlovy Vary doorbrachten. Bij de Nederlandse toerist was na Praag de regio Zuid-Bohemen favoriet. Ook kozen Nederlanders vaker voor de bestemmingen Hradec Králové en Liberec, terwijl toeristen uit België en Luxemburg de regio Pilsen eerder kozen als bestemming.

Toeristen uit Luxemburg

Bijna 5.800 toeristen uit Luxemburg gingen in 2019 op vakantie naar Tsjechië. Daarvan bezocht ongeveer 75 procent de stad Praag. De regio’s Karlovy Vary, Zuid-Moravië en Pilsen waren na Praag de populairste bestemmingen bij de Luxemburgse toerist. De gemiddelde lengte van hun verblijf in 2019 was 3,49 dagen.

Toeristen uit België

België had een minimale daling van toeristen naar Tsjechië (-1.03%). Het aantal bezoekers uit België in 2019 was bijna 190.000. Ze verbleven gemiddeld 3,54 dagen in het land. Ook onder de Belgische bezoekers is Praag de populairste bestemming. Ruim 68% van de toeristen bezocht de Tsjechische hoofdstad. De regio’s Zuid-Moravië, Pilsen en Zuid-Bohemen waren na Praag de meest favoriete bestemmingen onder Belgen.

Toeristen uit Nederland

Ondanks de daling van 3,09% blijft de Nederlandse toerist een belangrijke doelgroep voor Tsjechië. Nederland stond in 2019 op de elfde plek van meeste toeristen die naar Tsjechië gingen. In het afgelopen jaar gingen er ruim 248.000 Nederlanders naar Tsjechië op vakantie. Praag was de belangrijkste bestemming, bijna 60 procent ging naar de hoofdstad. Desondanks is dit percentage minimaal in vergelijking met andere landen.

 

Dit zijn de hotspots van Tsjechië

Ontvang nu handige tips over Tsjechië. Alleen vandaag ontvang je deze gratis!

"*" geeft vereiste velden aan

 

Nederlanders staan op de elfde plek van buitenlandse bezoekers die niet naar Praag gaan, maar naar een andere bestemming in Tsjechië. Regio’s die geliefd zijn onder de Nederlandse toerist zijn Zuid-Bohemen, Zuid-Moravië en Hradec Králové. In 2019 verbleef de Nederlandse bezoeker langer in Tsjechië dan het gemiddelde – 3,91 dagen ten opzichte van 3,5 dagen. Hiermee staat de Nederlandse bezoeker op de vijfde plek betreft langste verblijf van toeristen in Tsjechië.

Indien u de complete statistieken wilt ontvangen, stuur dan een email naar amsterdam@czechtourism.com

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.