Dit zijn culinaire vakanties voor foodies

Houd je van koken en geniet je van programma’s op tv zoals The Layover van Anthony Bourdain? Of kook je graag mee met de populaire Jamie Oliver? Waarom zou je jouw culinaire hobby niet combineren met je jaarlijkse vakantie? Of ga je liever op reis naar een bijzonder culinair land als Italië, waar je tijdens een weekend workshop alle fijne kneepjes van het zelf pizza of pasta maken onder de knie kunt krijgen?

Culinair reizen wordt steeds vaker gedaan door liefhebbers van het bourgondische leven. Uiteraard kun je kiezen voor een volledige georganiseerde vakantie, maar het is vaak voordeliger en leuker om zelf een programma te bedenken voor tijdens jouw reis!

Op eigen houtje culinair reizen door Europa

Wanneer je van vrijheid houdt tijdens jouw reizen is het kiezen voor een autovakantie binnen Europa natuurlijk een perfecte keuze. Uiteraard zul je hier en daar een hotel of een camping moeten boeken, maar met jouw auto bij de hand kun je gaan en staan waar je wilt.

 

 

Het Italiaanse Toscane (met perfecte wijnen en gerechten) en de Tiroler keuken liggen onder handbereik. Rijd je graag in het buitenland? Zorg er dan voor dat je bij het autoverzekeringen vergelijken goed let op de voorwaarden in de polissen wat betreft schade onderweg buiten Nederland. En zorg voor een kleine beurt bij de garage voor je vertrekt.

Ideale culinaire vakantiebestemmingen

Jouw perfecte culinaire reisbestemming hangt uiteraard af van je favoriete keuken. Enkele voorbeelden van bijzondere landen en locaties waar je de kunst van het maken van typische gerechten kunt leren, zijn Spanje, Frankrijk, Ierland en Italië. In het laatstgenoemde land kun je terecht op Sicilië (na een vlucht of bootreis) om de echte Limoncello te leren maken.

Voordelen van op reis gaan met de auto
Een van de meest grote voordelen van het reizen met je eigen auto ten opzichte van vliegen binnen Europa is het feit dat je niet te maken hebt met bagagerestricties. Van flessen perfecte olijfolie tot de lekkerste Spaanse hammen, je neemt deze mee in je eigen auto. Bereid de auto goed voor op de trip. Check de bandenspanning voor aanvang van de reis en zorg ervoor dat je reservelampjes en zaken als olie en koelvloeistof bij je hebt.

 

 

Door het op jaarbasis autoverzekeringen vergelijken kun je de verplichte kosten voor jouw auto zo laag mogelijk houden. Hierdoor houd je meer budget over voor leuke dingen zoals reizen. Tip: natuurlijk is pechhulp in het buitenland handig wanneer je veel reist met de auto.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.