Dit is Culinair Minnesota van A tot Z

Minnesota koestert zijn lokale specialiteiten als witvis walleye, wilde rijst, de cheeseburger Juicy Lucy en de verslavend lekkere cheese curds. Dat de food scene ook kosmopolitisch is, bewijst dit ABC. Harmke ging op zoek naar de leukste lokale en internationale eetadressen in de Twin Cities Minneapolis/Saint Paul, Bloomington en Duluth.

Hope Breakfast Bar in een voormalige brandweerkazerne

Hope Breakfast Bar in een voormalige brandweerkazerne

A

Amazing Grace

“A yawn is a silent scream for coffee”, lees ik op de muur van dit breakfast-café bij Lake Superior in Duluth, dat ook een lunch/dinner-menu heeft. Er zijn regelmatig muziekoptredens in dit café. Adres: 394 South Lake Ave, Duluth

B

Baking Betty’s

Emily Osterberg van Baking Betty’s maakt 27 soorten koekjes per dag in haar bakkerij, vertelt ze. En dan speelt ze ook nog in op thema’s als Halloween of andere feesten als die zich aandienen. Adres: 392 West Market, Mall of America, Bloomington

Halloween bij Baking Betty’s

Halloween bij Baking Betty’s

Brewhouse

Deze pub bevindt zich op het terrein van een voormalige brouwerij. Bij Brewhouse kies ik voor specialiteiten uit Minnesota: cheese curds (gefrituurde kaasballetjes) en een wild rice burger. Adres: 600 E Superior St, Duluth

Bus Stop Burgers & Brewery

Bij Bus Stop Burgers & Brewery bestel je bier en hamburgers! Deze bierbar zit vlak bij US Bank Stadium, de thuisbasis van American Football-team Vikings, en de gelijknamige metrohalte. Adres: 620 S 4th St, Minneapolis

C

Cedar + Stone Urban Table

Dit (top!)restaurant zit in het JW Marriott. Chef Frank Gort van Cedar + Stone Urban Table kan toveren! Alleen al dat voorgerecht van roggebrood met fluffy ricottakaas en appelschijfjes is onbeschrijfelijk lekker! Adres: 2141 Lindau Ln, JW Marriott, Mall of America, Bloomington

Cosmos

In Loews Minneapolis Hotel zit het veelgeprezen restaurant Cosmos. Chef Tim Fisher doet aan wildpluk. Naast kosmopolitische gerechten staan ook walleye (witvis) en wilde rijst op het menu. Adres: 601 N 1st Ave, Minneapolis

D

Dearest Baker

Hand made with love, is de slogan van Dearest Baker. Cynthia runt de macaronshop en vertelt dat het een uit de hand gelopen hobby is. Het begon met macarons voor vrienden, nu wil iedereen ze. Adres: 204 South Ave, Mall of America, Bloomington

Macarons van Dearest Baker in Mall of America

Macarons van Dearest Baker in Mall of America

Devil’s Advocate

Dit restaurant zit in winkelstraat Nicollet Mall. Voordat je in het restaurantgedeelte komt, is er de gezellige lounge met fauteuils, een prima werkplek. De vegan pasta oogt goed en smaakt lekker. Adres: 1070 Nicollet Mall, Minneapolis

Vegan pasta bij Devil’s Advocate

E

Eastside

Een van de restaurants in Minneapolis van de gerenommeerde vrouwelijke chef Jamie Malone. Eastside heeft een Frans-Amerikaanse keuken en zit op loopafstand van Guthrie Theatre. Adres: 305 S Washington Ave, Minneapolis

F

Fairgrounds Café

Fairgrounds Café komt uit Chicagoen zit ook in North Loop, een upcoming district van Minneapolis. De koffie is van bekende roasters als Spyhouse uit Minneapolis en Stumptown uit Portland OR. Adres: 116 3rd Ave, Minneapolis

FireLake Grillhouse & Cocktailbar

Het restaurant van hotel Radisson Blu. Op het menu staan lokale favorieten als cheese curds, walleye en wild rice. En dat is nog maar een fractie van wat er tijdens mijn lunch op tafel komt! Adres: 2100 Killebrew Dr, Radisson Blu, Mall of America, Bloomington

Cheese curds bij FireLake

Cheese curds bij FireLake

Five Watt Coffee

De coffee to go die ik bij Five Watt bestel, is heerlijk sterk en lekker geurig. Deze koffiebar is te vinden op Keg and Case Market in St. Paul, maar ook op een aantal plekken in Minneapolis. Adres: 928 7th St W, St Paul

G

Grand Café

Jamie Malone, de vrouwelijke chef van Eastside, staat ook aan het roer van Grand Café: verfijnde gerechten in een laagdrempelige sfeer. De basis van de keuken is ook hier Frans-Amerikaans. Adres: 3804 Grand Ave S, Minneapolis

 

Lees ook dit artikel: Cultuur snuiven in Minnesota

 

H

Hope Breakfast Bar

Van Poached Eggs tot Pork Belly! Deze bar opende dit najaar in een oude brandweerkazerne. Hope Fire Company heet nu Hope Breakfast Bar. Brian Ingram is de toegewijde chef/eigenaar. Adres: 1 S Leech St, St Paul

I

Izzy’s Ice Cream

Bij Gold Medal Park in Minneapolis en aan Marshall Ave in St. Paul vind je deze fameuze ijscobar. Locals zijn dol op dit homemade ijs uit de Twin Cities in smaken als Green Apple en Brown Sugar. Adres: 1100 2nd St S, Minneapolis & 2034 Marshall Ave, St. Paul

J

JJ Astor

Fine dining met 360 graden uitzicht over Duluth! Dat kan bij het award winning JJ Astor, een roterend restaurant annex loungebar boven in het Radisson Hotel. Voor ontbijt, lunch en diner. Adres: 505 West Superior St, Duluth

K

Keg and Case Market

Nieuwe foodhal Keg and Case zit in de voormalige Schmidt-brouwerij. Eet een broodje bij Revival Smoked Meats en besluit met een koffie van Five Watt. Dat is slechts een tipje van de sluier! Adres: 928 7th St W, St Paul

De mannen van Revival Smoked Meat

De mannen van Revival Smoked Meat

L

Lake Avenue

Voor unieke creatieve gerechten ga je naar Lake Avenue. Dit restaurant in Duluth draait om wat de chef die dag voor je in petto heeft. Lokale ingrediënten die in het seizoen zijn, vormen de leidraad. Adres: 394 South Lake Ave, Duluth

M

Matt’s Bar

Claim to fame uit Minnesota is de Juicy Lucy: een cheesburger, maar dan gevuld met druipend warme kaas in plaats van een gesmolten plakje kaas bovenop. Matt’s maakt de beste Lucies! Adres: 3500 Cedar Ave S, Minneapolis

Mickey’s Dining Car

Sinds de jaren dertig is Mickey’s Dining Car onafgebroken open geweest, 24/7! Onvoorstelbaar, maar waar! All American breakfast, pancakes, milkshakes. Bekend uit films als Jingle All the Way. Adres: 36 W 7th St, St. Paul

Mickey’s zit hier sinds de jaren dertig

Midtown Global Market

Foodhall en overdekte markt. Kies je favoriete keuken en strijk neer. Van taco tot sushi en van pizza tot mezze. Je vindt er ook appels als First Kiss, ontwikkeld door de University of Minnesota. Adres: 920 E Lake Street, Minneapolis

N

Northern Waters Smokehaus

Tot in de wijde omtrek bekend om hun gerookte vis en vlees is Northern Waters Smokehaus dat exporteert over de hele wereld. In hun drukbezochte shop bestel je de lekkerste sandwiches. Adres: 394 S Lake Ave, Duluth

O

OMC Smokehouse

In het upcoming Lincoln Park Craft District zit OMC. Dat staat voor Oink, Moo, Cluck, het geluid van varken, koe en kip. Ik zou liever zeggen: “OMG!” Heerlijk die pulled pork en smoked chicken! Adres: 1909 West Superior St, Duluth

P

Pastamoré

Je treft ze onder meer in foodhall Keg and Case. Patsamoré startte in Colerado, maar heeft heel Amerika veroverd. Bij deze shop kun je terecht voor balsamicoazijn, olijfolie en glutenvrije pasta. Adres: Keg and Case West 7th Market, St. Paul

 

 

Q

Quixotic Coffee

In de wijk rond Highland Park in St. Paul zit deze koffiebar. Het interieur van Quixotic Coffee ziet er fraai uit met veel hout en glanzend witte tegels. De koffie is excellent. Het is een geliefde werkplek. Adres: 69 Cleveland Ave S, St Paul

R

Revival Smoked Meats

Alleen al die geuren van boven open vuur gerookt vlees doen mij watertanden, in de stijl van America’s Mid-West. Bij Revival Smoked Meats eet je broodjes met het malste vlees ever. Adres: Keg and Case West 7th Market, St. Paul

Revival Smoked Meats bij Keg and Case

Rose Street Pattiserie

Macarons en andere zoetigheden, zoals éclairs en taartjes, volgens goede Franse traditie. Rose Street Patisserie uit Minneapolis is nu ook vertegenwoordigd in de hippe foodhal Keg and Case. Adres: Keg and Case West 7th Market, St. Paul

S

Sociable Cider Werks

De beste cider? Daarvoor moet je bij Sociable Cider Werks zijn! Gebrouwen van versgeperste appels, ander fruit, granen, hops en specerijen. Hef het glas samen met vrienden, is het motto. Adres: 1500 Fillmore St NE, Minneapolis

T

Tavern on Grand

“Famous for walleye” staat op het uithangbord van Tavern on Grand, een restaurant dat meer walleye (een soort baars) zou serveren aan zijn gasten dan wie ook. Meer dan 900 kilo per week! Adres: 656 Grand Ave, St. Paul

The Boat Club

Chic restaurant bij Fitger’s Inn in de voormalige bierbrouwerij Fitger’s in Duluth. The Boat Club kijkt uit op Lake Superior met zijn schepen. De royale kaart geeft de gasten veel glutenvrije opties. Adres: 600 E Superior St, St. Paul

The News Room

Cheese curds – die verslavend lekkere cheese curds – zijn een specialiteit uit zowel Minnesota als Wisconsin. The News Room heeft niet zomaar cheese curds, ze zijn van brie en blauwe bessen! Adres: 990 Nicollet Mall, Minneapolis

Krantenberichten vormen de rode draad bij The News Room

 

Elke maand de fijne tips van Harmke ontvangen?

Wil jij gratis elke maand deze en andere plekken ontvangen die Harmke heeft bezocht? Laat je e-mailadres achter en krijg elke maand als eerste de insider tips in je mailbox. En Harmke stuurt geen spam!

Naam

 

U

Urbana

In het hippe lobbyrestaurant Urbana van Hyatt Regency serveert de chef uit India Nordic cuisine met veel vis en groente. Hij maakt ook stroopwafels! Honing komt van de bijen op het hoteldak. Adres: 3200 E 81st St, Hyatt Regency, Bloomington

V

Vanilla Bean

Rijd je vanaf Duluth noordwaarts langs Lake Superior, dan stuit je in het plaatsje Two Harbors op Vanilla Bean, een restaurant dat vermaard is om de koffie. Ook in Duluth zit een vestiging. Adres: 812 7th Ave, Two Harbors & 1608 Woodland Ave, Duluth

W

Wise Acre Eatery

Farm to Fork is wat je er krijgt voorgeschoteld! Wise Acre Eatery haalt de meeste producten van eigen land. Kies bijvoorbeeld caesarsalade met boerenkool of boerenomelet met ‘farm potatoes’. Adres: 5401 Nicollet Avenue South, Minneapolis

X

X-Golf

Oké, de X is schaars in Minnesota, maar je hebt er X-Golf: twee nieuwe entertainmenthallen ten noorden van Minneapolis met indoor-golf-simulators. Virtual reality, maar het eten is wel echt! Adres: 298 Northtown Drive NE, Blaine & 11351 Aquila Dr N, Champlin

Y

Young Joni

De sfeer bij restaurant Young Joni is ‘warm, welcoming and sophisticated”. Chef Ann Kim, die al eens een James Beard-award won voor haar kookkunsten, is vermaard om haar houtovenpizza’s. Adres: 165 13th Ave NE, Minneapolis

Z

Zen Box Izakaya

Comfort Food is wat deze Japanner – die op loopafstand van Guthrie Theatre zit – serveert, met de nadruk op ramen. Het draait bij Zen Box Izakaya ook om de sfeer, de mensen en de interactie. Adres: 602 South Washington Ave, Minneapolis

Meer tips op:
meetminneapolis.org
visitsaintpaul.com
visitduluth.com
exploreminnesota.com

Hoe kom je er in Minnesota

Ik vloog rechtstreeks van Amsterdam naar Minneapolis-Saint Paul met Delta/KLM. Vluchtduur: ca. 8 uur.

US Bank Stadium van footballteam de Vikings

 

 

Elke maand de fijne tips van Harmke ontvangen?

Wil jij gratis elke maand deze en andere plekken ontvangen die Harmke heeft bezocht? Laat je e-mailadres achter en krijg elke maand als eerste de insider tips in je mailbox. En Harmke stuurt geen spam!

Naam

 

Comments are closed.