Dit zijn de leukste kersttradities wereldwijd

Voor velen is reizen een manier om nieuwe bestemmingen te ontdekken, lokale lekkernijen te proeven en andere culturen te ervaren. Dit blijkt onder andere uit het feit dat meer dan de helft (55%)* van de Nederlandse reizigers op zoek is naar authentieke ervaringen die representatief zijn voor de lokale cultuur tijdens hun volgende reis.

En wat is nou een beter moment om andere culturen en tradities te ervaren dan de kerstperiode? Van een kerst op rolschaatsen tot een huis van snoep dat regelrecht uit een sprookje lijkt te komen: omarm dit kerstseizoen de unieke tradities van over de hele wereld. Om reizigers op weg te helpen zette Booking.com enkele van de meest gedenkwaardige kerstervaringen wereldwijd op een rijtje.

Geniet van een suikerzoet verblijf. Londen, Engeland

Om de kerstperiode in te luiden heeft Booking.com dit jaar in hartje Soho een suikerzoet verblijf gecreëerd, gevuld met kersttraktaties zoals kerstkransjes, peperkoekhuisjes en zuurstokken. De gelukkige gasten die dit unieke verblijf weten te boeken krijgen de kans een magische nacht door te brengen in ‘Candy Cane House’, omringd door snoep, chocola en nog veel meer lekkers. Het verblijf is twee nachten exclusief beschikbaar op Booking.com en biedt ruimte aan maximaal twee personen per nacht op 18 en 19 december.

Accommodatietip: Zoetekauwen en chocoholics kunnen bij aankomst bij Candy Cane House gelijk een hap nemen van de kerstkrans aan de voordeur voordat ze de accommodatie binnengaan, waarvan de gevel eruitziet als een echt snoephuisje, met raamkozijnen gemaakt van zuurstokken. Eenmaal binnen kunnen gasten relaxen in de Candy Lounge en genieten van allerlei lekkernijen, zoals typisch kerstsnoep, kransjes en een fles bubbels. De muren van de lounge zijn versierd met grote stukken snoepgoed en in de boom van suikerspin hangen eetbare kerstballen en kerstzuurstokken.

 

 

Kerst met een snoep-poepende boomstam. Catalonië, Spanje

Gezinnen in het Spaanse Catalonië vieren de kerstperiode met een opvallende traditie: Tió de Nadal. Tió de Nadal is een holle boomstam met pootjes, een lachend gezichtje en een rode hoed. Hij wordt vanaf 8 december in huis gezet en elke nacht verzorgd met wat eten en een dekentje om hem warm te houden. Op kerstavond wordt hij geslagen met een stok tot hij cadeautjes en snoep ‘poept’.

De leukste hotspots in Spanje in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Spanje tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Spanje plattegrond bij.

 

Accommodatietip: Net zoals in de rest van Catalonië is de traditie van Tió de Nadal ook in Girona te vinden. Flat in the historical center biedt reizigers een prachtig gedecoreerde accommodatie met genoeg ruimte voor wie zelf een Tió de Nadal mee wil nemen. Er is een slaapkamer, woonkamer, keuken en eethoek. Ook is er een balkon waar je lekker kunt ontspannen als je de nabijgelegen Museu d’Art de Girona, Pont de Pedra en kathedraal hebt bezocht.

 

 

Gefrituurde kip op kerstavond. Tokio, Japan

Velen zullen bij Kerstmis niet meteen denken aan gefrituurde kip, maar in Japan eten gemiddeld zo’n 3,6 miljoen gezinnen dit gerecht tijdens de kerstperiode. Sinds een wereldberoemde snackketen in 1974 feestelijke ‘buckets’ met kip ging promoten als een onmisbare traktatie tijdens de kerstdagen, is het een wijdverbreide gewoonte geworden.

Accommodatietip: Verblijf in het centrum van Tokio in het The Gate Hotel Tokyo by Hulic. Dit is een perfecte uitvalsbasis om de stad te ontdekken en een van de kiprestaurants in de buurt te bezoeken voor een typisch Japans kerstfeestmaal. Ook na de feestdagen is Chiyoda, een buurt in Tokio, een goede bestemming voor reizigers die geïnteresseerd zijn in cultuur, sfeer en stadswandelingen.

Bijzondere kerstverlichting. San Fernando, Filipijnen

Het Grote Lantaarn Festival wordt elk jaar in december gevierd in San Fernando, dat ook bekend staat als de ‘kersthoofdstad van de Filipijnen’. Elk jaar komen er bezoekers naar de stad om de parade met prachtige gigantische lantaarns te zien, die door locals zijn gemaakt van bamboe, staal, gekleurd plastic en papier. Met een temperatuur van rond de 33 graden Celsius vind je er ook het ideale klimaat als je met de kerst het koude winterweer wilt ontvluchten.

Accommodatietip: Het gunstig gelegen Microtel Inn & Suites by Wyndham San Fernando biedt gasten comfortabele accommodaties en het gemak van een 24-uursreceptie. Er is ook een buitenbad, dus als je even genoeg kerstverlichting hebt gezien, kun je lekker afkoelen in het water.

Op rolschaatsen naar de kerk. Caracas, Venezuela

Het idee om met Kerstmis naar de kerk te gaan, is voor velen tamelijk traditioneel. De inwoners van Caracas kijken daar heel anders tegenaan: ze gaan op rolschaatsen naar de kerstviering. Dit ongebruikelijke vervoersmiddel is inmiddels zo ingeburgerd dat veel straten vanaf 08:00 worden gesloten voor de rest van het verkeer, zodat de rolschaatsende kerkgangers veilig hun bestemming kunnen bereiken. Het verhaal gaat dat kinderen een touwtje aan hun teen knopen en dat uit het raam laten hangen. Passerende rolschaatsers kunnen er dan aan trekken om ze wakker te maken. Zo hoeven ze de speciale kerkdiensten, die plaatsvinden van 16 tot en met 24 december, niet te missen.

Accommodatietip: Het Waldorf Hotel Boutique biedt een heerlijk verblijf met bar, restaurant, buitenbad en gratis parkeren, mocht je toch de auto boven rolschaatsen verkiezen. Daarnaast heeft het hotel een gunstige ligging ten opzichte van enkele musea, waaronder kindermuseum Fundación Museo de los Niños, waar jonge reizigers van alles kunnen leren over wetenschap, technologie, kunst en cultuur.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.