Voel de winterse sferen in Minnesota

Lutsen Mountains is de perfecte plek voor een skivakantie en heeft geweldige resorts. Lutsen Mountains is het grootste skigebied in de Midwest. Met 95 afdalingen verspreid over 4 bergen is het een fantastische wintersportervaring! Je geniet er van het comfort van een modern skigebied, prachtige chalets, dineren op de piste en zeven dagen per week live muziek.

Dus of je nu op zoek bent naar bent naar een familievakantie, een romantisch toevluchtsoord of een wintersportvakantie met vrienden: in Lutsen geniet je van een heerlijke winterse vakantie!

The Great Northern Festival

Twin Cities Minneapolis en Saint Paul bundelen dit jaar hun krachten om het winterseizoen te vieren. Tijdens het 11-daagse The Great Northern festival dat van 23 januari tot en met 2 februari plaatsvindt, zijn er verschillende evenementen waar het winterseizoen omarmd en gevierd wordt. Zo zijn er de U.S. Pond Hockey Championships, het City of Lakes Loppet Ski Festival en het Saint Paul Winter Carnival.

 

Lees ook dit artikel: Cultuur snuiven in Minnesota

 

U.S. Pond Hockey Championships

Sinds 2006 worden elk jaar de Amerikaanse Pond Hockey Championships gehouden op Lake Nokomis in Minneapolis. Het evenement trekt jaarlijks duizenden hockeyspelers van alle leeftijden die strijden om de “Golden Shovel”. Meer dan 20.000 toeschouwers wonen het evenement bij!

City of Lakes Loppet Ski Festival

City of Lakes Loppet is een langlauffestival op de schitterende paden en meren van de Twin Cities. Tijdens het festival zijn er naast het sporten ook anderen activiteiten voor toeschouwers. Geniet van een drankje in Surly Beer Garden, of wandel over Lake of The Isles tijdens de Luminary Loppet en bekijk het mooie vuurwerk.

Saint Paul Winter Carnival

Het Saint Paul Winter Carnival vindt elk jaar plaats sinds 1886. Tijdens het festival viert men alle activiteiten van de winter. Zo kan je meedoen met een ijssculpturenwedstrijd, drie parades, kinderactiviteiten en nog veel meer.

 

 

Een van de kenmerkende onderdelen van het Winter Carnival is de tentoonstelling van ijssculpturen in Rice Park. De sculpturen worden gemaakt door kunstenaars uit de buurt. De ijssculpturen zijn ‘s avonds goed verlicht, wat voor een schitterend beeld zorgt met verschillende kleuren.

Bentleyville “Tour of Lights”

Bentleyville biedt de grootste gratis wandeling door een verlichtingsdisplay van Amerika. Je kan een wandeling maken onder de gloed van meer dan 5 miljoen lampjes in een park van wel 20 hectare, gelegen aan de oevers van Lake Superior. Tijdens de wandeling geniet je van een warme chocolademelk, koekjes, popcorn en geroosterde marshmallows!

Ga op de foto met de rendieren en bezoek de kerstman om je kerstwensen te delen. Kinderen van 10 jaar of jonger ontvangen een leuke gebreide muts na een bezoek aan de kerstman. Mevrouw Claus zal ook in Bentleyville zijn om verhalen te vertellen en snoepstokken uit te delen.

De leukste hotspots in USA in een gratis reisgids

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Winterwandelingen

Ben je dol op wandelen? Er is geen reden om in de winter te stoppen. Als je van wandelen houdt, is het zelfs een geweldige manier om van de bijzondere schoonheid van het winterseizoen te genieten.

Door de toegenomen populariteit van winterwandelen, hebben veel natuurparken in Minnesota routes aangewezen voor deze activiteit. Veel natuurparken maken de wandelpaden begaanbaar om het wandelaars in de winter gemakkelijker te maken. In Gooseberry Falls State park, langs de noordkust van Lake Superior, kunnen winterwandelaars genieten van een spectaculair uitzicht op de bevroren watervallen.

Veel andere natuurparken hebben speciale paden ontworpen voor winterwandelingen. Je geniet er van een prachtig uitzicht op de bevroren oever van Lake Superior, de vallei in Beaver Creek Valley en de met sneeuw bedekte bomen. Een andere optie is om een snowshoe hike te maken. Verschillende parken verhuren snowshoes en bieden begeleide snowshoe hikes aan.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.