4 redenen waarom je een ticket naar Rwanda onder de kerstboom wil

Overweeg Rwanda voor je volgende reis naar Afrika. Het land van de duizend heuvels biedt een scala aan mogelijkheden voor een perfecte rondreis. Bewonder het prachtige wildlife waaronder de Big Five, chimpansees en gorilla’s of wandel door het oude Afrikaanse regenwoud. Ontmoet de gastvrije bevolking, slaap in de fijnste accommodaties en geniet bovenal van het prachtige landschap.

Gorilla’s, chimpansees en de Big Five

Alleen al in het regenwoud van Nyungwe National Park vind je 13 primatensoorten waaronder de bekendste mensaap, de chimpansee. Tijdens een trekking ga je samen met een ranger op zoek naar deze luidruchtige en actieve apen, waarbij de trekking een belevenis op zich is. In het noorden van het land kan je de berggorilla van dichtbij bewonderen. Tijdens een bezoek geniet je maximaal een uur van de aanwezigheid van deze bijzondere dieren.

Meer dieren vind je in het Akagera National Park. In dit park spot je naast de Big Five (buffel, neushoorn, leeuw, olifant en luipaard) nog veel andere dieren, zoals zebra’s, giraffes, hyena’s, nijlpaarden en krokodillen. Ook bijzonder aan dit park is de grote diversiteit aan landschappen en vegetaties. Rijd je van zuid naar noord, dan kom je ogen tekort. Het ene moment rijd je door het berglandschap en graslanden en het andere moment over goudkleurige savannes of geniet je van de zonsondergang tijdens een boottocht op Lake Ihema. Genoeg te ontdekken, want het uitgestrekte gebied heeft maar liefst een oppervlakte van 1120 km2.

 

 

Perfecte roadtrip bestemming

Je vliegt in ruim acht uur van Schiphol of Brussel (KLM of RwandAir) gemakkelijk en direct naar Rwanda. Uitgerust en zonder jetlag kom je aan in Rwanda en ontdek je direct dat het land alles goed op orde heeft. Het wegennetwerk zit uitstekend in elkaar en je kunt dan ook makkelijk zelf een auto huren om het land te doorkruisen. Dat de wegen goed onderhouden worden, is vooral goed merkbaar als je van de hoofdstad naar andere plekken in Rwanda reist. Alle wegen zijn netjes geasfalteerd, op de paden in het nationaal park na. Rwanda hanteert overigens een maximale snelheid van 60 km per uur om zorg te dragen voor de natuur en omgeving. Tel daarbij de vele indrukwekkende en diverse vergezichten op en ga een geweldige roadtrip tegemoet.

 

 

Diversiteit aan landschappen

Als je vanaf het vliegveld door Kigali naar je eerste bestemming rijdt dan valt direct op dat het één van de modernste steden in Afrika is. Een aanrader voor een volgende stop is Akagera National Park en de tweeënhalf uur durende tocht zal je geen moment vervelen. Van felgroene heuvels tot levendige dorpjes en tot je je ineens bevindt in het nationale park. Maar ook de wegen naar Nyungwe en het Kivumeer zijn zeer divers. Van theeplantages tot bananenbomen en van gigantische meren tot de meest bijzondere vergezichten. Je kijkt gegarandeerd je ogen uit, want de routes door het land zijn adembenemend mooi.

Fijnste accommodaties

Staat de wekker vroeg om op gamedrive of gorilla trekking te gaan, dan geniet je natuurlijk het liefst van een heerlijke nachtrust in een mooie accommodatie. In Rwanda heb je een ruime keuze, van boutique hotels tot eco-lodges. Zo droom je heerlijk weg in The Heaven Retreat in Kigali en heb je een goede nachtrust voor je safari begint in Akagera Game Lodge. Geniet je van een prachtig uitzicht over het Kivumeer in Rushel Lodge of slaap je in het Emeraude Kivu Resort dichtbij Nyungwe. Ga je op bezoek bij de gorilla’s, dan is er ook genoeg keuze uit dichtsbijzijnde verblijven, waaronder het eco-resort Tiroleza. Stuk voor stuk prachtige accommodaties waarbij de service hoog in het vaandel staat.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.