Bijzondere accommodaties in Rwanda

Dat Rwanda een bijzonder divers land is, mag duidelijk zijn. Van het spotten van de Big Five in Akagera National Park tot het lopen over een hangbrug in Nyungwe. Staat de volgende dag een chimpansee trekking op het programma, dan wil je natuurlijk uitgerust wakker worden in een prachtige accommodatie. Wij geven je vijf tips.

Magashi Camp

In het Akagera National Park vind je het nieuwe en kleinschalige Magashi Camp. Overnacht in één van de zes luxe tenten die allemaal een adembenemend uitzicht bieden over Lake Rwanyakazinga. Afgelopen voorjaar opende het prachtige verblijf haar deuren in het noordoosten van het park. De perfecte accommodatie om te verblijven als je op zoek wil gaan naar de Big Five. Naast dat je de dieren in het park kunt ontdekken, heeft het camp ook een privégebied waar nachtsafari’s worden gehouden. Uniek is het feit dat Magashi Camp een resultaat is van een samenwerking tussen Wilderness Safaris, African Parks en de Rwanda Development Board.

 

Lees ook dit artikel: Top 5 primaten in Rwanda

 

Tiloreza Volcanoes Eco-Lodge

Een reis door Rwanda is bijzonder divers en een gorilla trekking staat bij menig reiziger op het wensenlijstje. Ga je naar het thuis van de gorilla’s en golden monkeys, dan moet je de volgende ochtend vrij vroeg naast je bed staan. Het liefst doe je dit uitgerust en dat kan gegarandeerd in het voormalige Five Volcanoes Boutique Hotel, nu omgedoopt in Tiloreza Volcanoes Eco-Lodge in Musanze. Een nieuwe naam, die recht doet aan de toewijding aan lokale gemeenschappen, duurzaamheid in brede zin en respect voor het mileu. Het hotel heeft vooralsnog elf fijne kamers, een familie suite en een VIP bungalow. Ook vind je er een buitenzwembad, aangelegde tuinen en een restaurant met adembenemend uitzicht op de vijf van de Virunga vulkanen.

One & Only

Aan de rand van het Nyungwe National Park ligt het One & Only Nyungwe House. Omringd door eeuwenoud regenwoud en felgroene theeplantages verblijf je in een kleinschalige en elegante accommodatie waar de kamers warm en sfeervol zijn ingericht. De perfecte uitvalsbasis om de chimpansee te spotten of een wandeling te maken over een 60 meter hoge hangbrug. Na het avontuur kun je genieten van excellente service in One & Only en zijn de lokale en internationale gerechten een feest voor je smaakpupillen. Uiteraard drink je een heerlijk kopje thee tijdens de dagelijkse theeceremonie.

 

 

Lake Kivu Serena Hotel

Na het spotten van de big five, het bewonderen van de gorilla en het lopen over hangbruggen ben je vast toe aan een fijn hotel aan het strand. Daar komt Lake Kivu Serena Hotel om de hoek kijken. Aan de oevers van het meer vind je 66 comfortabele kamers met allemaal een balkon met uitzicht over het meer, wordt het hotel omgeven door een tropische tuin en beschikt het over een privé strand. Ook kan je een duik nemen in het grote zwembad.

Marriott Kigali

Grote kans dat je reis begint en/of eindigt in de hoofdstad Kigali. Sla de groene stad zeker niet over, want het is een van de meest moderne steden in Afrika. De zeer schone stad met goed onderhouden lanen doet gezellig aan. Na een wandeling door de stad heb je verschillende opties om te overnachten, maar een Marriott hotel doet het altijd goed. Een goed bed, ruime badkamer, balkon met uitzicht over de stad en alle faciliteiten je je kunt wensen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.