Dit zijn de mooiste kerstmarkten in Polen

Kerstmarkten georganiseerd in Poolse steden ontwikkelen zich elk jaar en bieden bezoekers een aantal attracties. Prachtig ingerichte kraampjes moedigen u aan om handwerk, kwalitatief hoogwaardige kerstversiering of regionale delicatessen te kopen. Er worden steeds meer aanverwante evenementen georganiseerd – concerten, optredens, workshops en vaak zijn er naast de kerstmarkten talloze attracties zoals ijsbanen of draaimolens. Hier staan in 2019 de leukste kerstmarkten in Polen.

Kerstmarkt Wrocław

Een van de beste Poolse kerstmarkten is ongetwijfeld de kerstmarkt die op het centrale marktplein van Wrocław plaatsvindt. De meest herkenbare versiering is de geweldige kerstwindmolen. Van de kant van Świdnicka Straat loop je onder de poort het sprookjesachtige land binnen. Er zijn veel bezienswaardigheden voor de bezoeker, zoals: het Winter Doolhof, Sprookjes elf en rendier parade of de begroeting door Kerstman. De verscheidenheid aan verkochte producten en lekkernijen is duizelingwekkend. We vinden hier niet alleen traditionele Poolse gerechten, maar ook Franse pannenkoeken of zoete Spaanse churros. Kwalitatief hoogwaardige producten van over de hele wereld zoals sieraden, keramiek, sculpturen, versieringen en kleding worden verkocht. De kerstmarkt verwacht iedereen van 22 november tot 31 december 2019.

De kerstmarkt van Gdańsk

De kerstmarkt van Gdańsk wordt traditioneel gehouden op de Targ Węglowy tussen twee poorten – Złota en Wyżynna. De kerstmarkt is sprookjesachtig versierd met de Engelen kerstwindmolen, de Magische koets, waar je een foto van jezelf kunt maken, met enorme kerstballen of de Mistletoe pergola, speciaal voor geliefden. De ijsbaan, de Venetiaanse draaimolen of het 50-meter hoge AmberSky-observatiewiel zorgt voor vertier.

 

 

De feestelijk versierde kraampjes verkopen ambachtelijk gemaakte sieraden, keramiek of kleding, en traditionele vleeswaren of knoedels voor de inwendige mens. Dit jaar begint de kerstmarkt in Gdańsk op 23 november en duurt tot 2 januari 2020.

Krakau

De oudste en waarschijnlijk de beroemdste kerstmarkt in Polen, die plaatsvindt tegen het magische achtergrond van het centrale marktplein in Krakau. In 2008 werd de Krakau-kerstmarkt door de Times verkozen als een van de mooiste kerstmarkten van Europa en in 2016 werd het door CNN in soortgelijke bewoordingen gewaardeerd. Krakau kan concurreren met alle andere Europese kerstmarkten, niet alleen met het winter wonderlandschap, maar ook met delicatessen zoals gegrilde oscypek of Galicische glühwein. Onder de souvenirs en geschenken zijn de wolproducten die kenmerkend zijn voor de regio. Een van de grootste attracties van deze beurs is de Kerstliederen Processie of de Dziady-voorstelling. Het evenement vindt in 2019 plaats van 30 november tot 26 december 2019.

 

Lees ook dit artikel: Warschau, stad met twee gezichten

 

Poznań

Poznań Bethlehem is een van de grootste kerstmarkten in Polen. De kwaliteit van deze kerstmarkt wordt bevestigd door de nominatie van deze kerstmarkt voor de beste beurzen in Europa! Er wachten ons veel attracties op het Plac Wolności en op het Oude Marktplein. Een van de attracties is de “Christmas Silent Disco. Er zal ook feestelijke zumba, gezamenlijk kerstliederen zingen, verschillende concerten en shows zijn. Een ongelooflijke attractie is de jaarlijkse ijssculptuur show. Alle attracties zijn te vinden op het Oude Marktplein van 1 tot 22 december tussen 11:00 – 19:00 en op Plac Wolności van 16 november tot 22 december tussen 11:00 en 21:00.

Olsztyn

De kerstmarkt in Olsztyn verschilt van de anderen omdat deze slechts 4 dagen duurt, maar daardoor enorm intensief is. De oude binnenstad van Olsztyn staat vol met prachtig versierde kraampjes en vele historische monumenten worden kleurrijk verlicht. U kunt lokale specialiteiten proeven en prachtige handgemaakte geschenken, kerstversieringen, keramiek en artistieke producten kopen.

 

Dit zijn de bijzondere plekken in Krakau

Je kunt deze Krakau tips, die niet hier op de site staan, nu in je e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een plattegrond bij.

 

Tijdens de kerstmarkt zijn er veel bijbehorende evenementen, concerten, uitvoeringen, optochten, maar de grootste attractie is de komst van de oorspronkelijke heilige Kerstman rechtstreeks uit het Finse Rovaniemi, waarvan Olsztyn een partnerstad is.

Warschau

Er zijn verschillende kerstmarkten in de Poolse hoofdstad, waaronder die in de Nowy Świat straat, in de wijk Wola of bij de Barbican nabij de Sigismundzuil. De Arkadia Shopping Center heeft ook een kerstmarkt en vele extra attracties voorbereid. Sinds enkele jaren is de grootste officiële kerstmarkt te vinden in het Nationale Stadion, als onderdeel van de Nationale Wintercampagne. Bij kerststalletjes kunt u snoep, traditionele Poolse vleeswaren en kaas, kerstversiering en sieraden kopen. U kunt ook genieten van de vele foodstands en attracties van Winter Town op het stadionveld, met 3 ijsbanen en 2 sneeuwhellingen.

Elk jaar is in de oude binnenstad van Warschau geniet de kerstmarkt met de naam Barbican Craftsmanship veel populariteit. Van 22-11-2019 tot 06-01-2020 presenteren ambachtslieden en makers hun producten, versieringen, souvenirs en traditionele regionale gerechten.

Nog meer kerstmarkten in Polen

  • Szczecin – tussen 6 en 22 december
  • Katowice – tussen 22 november en 23 december
  • Lublin – tussen 6 december en 13 januari
  • Łódź – tussen 1 en 23 december
  • Bydgoszcz – tussen 6 en 22 december

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.