Ontdek de Noorse skigebieden Hafjell en Kvitfjell

Sinds dit jaar zijn de Noorse skigebieden Hafjell en Kvitfjell toegevoegd aan Norway Home of Skiing, een platform voor de mooiste skigebieden in Noorwegen. Hafjell en Kvitfjell, bekend van de Olympische Winterspelen in 1994, zijn goed te bereiken met het vliegtuig en eigen vervoer en dienen als fijne wintersportbestemming voor zowel beginners als gevorderden. De skigebieden zijn goed met elkaar te combineren, garanderen sneeuw en zijn gezinsvriendelijk; maak kennis met deze fijne skigebieden die je bij Norway Home of Skiing kunt boeken.

Hafjell

Sneeuw is gegarandeerd in Hafjell, dat 15 minuten ten noorden van Lillehammer ligt. Naast het stabiele winterklimaat zijn er 200 sneeuwkanonnen die elke minuut maar liefst zes vrachtwagenladingen sneeuw produceren! Dit zijn ideale omstandigheden om de in totaal 50 kilometer aan pistes te bedwingen. Daarnaast is Hafjell een van de beste skibestemmingen van Scandinavië vanwege de pistes die uitdaging bieden voor ieder skiniveau. Voor de allerkleinste zijn er funparks en voor de gevorderde skiërs zijn er rode en zwarte pistes om van te genieten. Maar ondanks dat deel je de pistes zelden met honderden andere skiërs. Hafjell is goed te combineren met het nabij gelegen Kvitfjell.

 

 

Kvitfjell

Het skigebied Kvitfjell is oorspronkelijk ontwikkeld voor de alpine-evenementen op de Olympische Winterspelen van 1994 en ligt op 45 minuten rijden bij Hafjell vandaan. Vandaag de dag wordt het wereldkampioenschap alpineskiën hier nog regelmatig gehouden. Deze Olympische kwaliteit valt niet te ontkennen wanneer je een van de 33 perfect geprepareerde pistes af gaat. Maar, net als Hafjell, is ook Kvitfjell ingericht op families. Kinderen kunnen elkaar bijvoorbeeld uitdagen op de KIDS World Cup-piste, een miniversie van de echte World Cup-piste, waarna het hele gezin een hapje kan eten bij een van de vele kindvriendelijke restaurants die voornamelijk gerechten serveren met verse en lokale ingrediënten. In het hele gebied kun je namelijk geen gefrituurd voedsel vinden, want Kvitfjell is een non fried destination.

 

 

Goed bereikbaar vanaf Oslo

Hafjell en Kvitfjell zijn makkelijk te bereiken zonder dat je een (huur)auto nodig hebt. Vanuit Schiphol vertrekken er dagelijks meerdere vluchten naar het vliegveld van Oslo. Hier kun je direct overstappen op de directe buslijn die je in 2,5 uur naar Hafjell brengt, of stap op de trein naar Lillehammer. Kvitfjell is goed bereikbaar per (huur)auto; in 3 uur ben je er. Ter plekke is alles op loopafstand van elkaar.

Voor alle deals naar Hafjell en Kvitfjell ga je naar: boek.norwayhomeofskiing.com. Hier kun je een gevarieerd aanbod aan reizen vinden, inclusief het vervoer (ferryovertocht of KLM-vluchten) en overnachtingen! Je boekt bijvoorbeeld jouw wintersport naar Hafjell, inclusief KLM-vlucht, huurauto en overnachtingen al vanaf €380 per persoon met TUI. En een wintersport naar Kvitfjell inclusief ferryovertocht, overnachtingen en skipas al vanaf €745 per persoon met Norge Reiser.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.