Op vakantie met de auto? 4 redenen om een dashcam mee te nemen

Heb jij deze zomer een roadtrip op de planning staan? Vergeet dan niet een dashcam mee te nemen. Dit maakt je reis namelijk veiliger én leuker. Om alles uit je reis en je dashcam te halen, moet je er echter wel voor zorgen dat je een goede dashcam meeneemt. Zo moet hij haarscherpe, stabiele beelden van HD-kwaliteit produceren. Niet alleen bij hoge snelheden, maar ook – en misschien zelfs juist – met slechte weersomstandigheden en in het donker. Vier redenen om een goede dashcam mee te nemen op vakantie.

1. Bewijsmateriaal verzamelen

Misschien wel de voornaamste reden waar een dashcam voor bedoeld is: materiaal verzamelen om aan te tonen wie schuld heeft bij een eventueel ongeval. Want juist op vakantie ligt een ongeval op de loer. Denk maar aan die ellenlange files op Zwarte Zaterdag, verkeerd rijden omdat je de weg niet kent of parkeren in smalle straatjes. In alle gevallen legt de dashcam vast bij wie de schuld van de schade ligt. Zo voorkom je discussies met de tegenpartij én langdurige procedures met de verzekeraar. Heb je een dashcam met gps-ontvanger? Dan kun je precies zien welke route je hebt afgelegd (én bewijzen welke niet).

Vergeet ook de achterkant van je auto niet. Sommige dashcamfabrikanten hebben extra modules die je eenvoudig aan je dashcam vastklikt om via een zoomlens de weg achter de auto te filmen. In dat geval filmt de dashcam de weg vóór en àchter je auto tegelijkertijd en slaat deze naast elkaar op.

 

 

2. Veilig en makkelijk parkeren

Hoe vervelend zou het zijn als je terugkomt bij je auto en een kras of deuk ontdekt, die er eerder nog niet was? Een dashcam met parking mode is de oplossing. Wanneer de auto geparkeerd staat en de dashcam beweging detecteert, start hij automatisch met filmen. Zo heb jij het bewijs van hoe die kras of deuk is ontstaan en kun je laten zien dat je het niet zelf hebt gedaan. En doordat de dashcam ook nummerborden vastlegt, kan de dader makkelijk worden opgespoord.

 

 

3. Mooie en onverwachte herinneringen vastleggen

De bergen in Zwitserland, steile wegen in Kroatië of de fjorden in Noorwegen – de dashcam filmt al die prachtige routes. Vaak leg je pas de momenten vast als je ergens uitstapt, maar de weg ernaartoe is natuurlijk ook heel bijzonder. En soms ook onverwacht. Stel je voor dat er een overstekende eland met jongen voorbijrent. Met je camera was je te laat geweest, maar je dashcam heeft gelukkig alles al vastgelegd. Toch snel als bijrijder een foto maken? Met één simpele klik, waar dan ook op het beeldscherm, leg je je uitzicht al vast. Nog een leuke bijkomstigheid van het vastleggen van je route: jouw uitmuntende rijskills staan erop. De dashcam filmt namelijk precies hoe jij moeiteloos die haarspeldbochten pakt of die steile helling afrijdt.

4. Roadtrip-karaoke

Niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant van je auto kun je vastleggen met je dashcam. Met de Nextbase Cabin View Module film je jezelf en je medepassagiers. Dat kan handig zijn als je bijvoorbeeld vermoedt dat je zoon of dochter die je auto leent, achter het stuur met teveel andere dingen bezig is. Ook kunnen (taxi)chauffeurs de Cabin View Module gebruiken voor extra veiligheid, zodat zij bewijsmateriaal hebben voor het geval er iets misgaat in de auto. Uiteraard moeten zij zich hiervoor wel aan de privacyregelgeving houden. Maar dit is voornamelijk leuk tijdens een roadtrip: maak een compilatievideo van je vakantie, waarop te zien is hoe jullie genieten van de reis. Zet tijdens je roadtrip jullie favoriete playlist op en leg jullie car-aokesessie vast. Beelden om nooit meer te vergeten! Of liever wel, misschien.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.