Dit zijn de leukste bestemmingen voor een korte trip in de winter

De meeste mensen zijn gek op de zon en op het strand, maar vergeet ook zeker de sneeuwpret niet! Heb je zin in een midweek of lang weekend weg? Beleef een winter vol met activiteiten in de Stubai Vallei, warm op bij het kampvuur in Winter Slagharen of kies toch voor het altijd warme Dubai.

Een winter vol activiteiten in de Stubai Vallei

Ben je een echte wintersportliefhebber? Dan is de Stubai Vallei echt een bestemming voor jou. En je hoeft je er nooit te vervelen. De hele winter door is er genoeg te beleven in de regio Tirol.

In het weekend van 21-23 november zijn spectaculaire sprongen en stunts gegarandeerd, want dan komen de beste freeskiërs samen op de Stubaigletsjer voor het WK FIS Freeski. Ben je nog niet helemaal op het niveau zijn van het WK freeskiën? Niet getreurd want op 22 en 23 februari zijn de Powder Department Family Days. Hier kan je leren freestylen en freeskiën.

Is het freeskiën voor jou iets te heftig? Van 9-23 januari en 6-13 februari zijn er de “Winter Hiking Nights” in het Klaus Äuele Natur Aktiv Park. Maak een romantische nachtwandeling onder het licht van de sterren en de maan over de met fakkels verlichte paden. Je geniet er van traditionele muziek en kan culinaire hoogstandjes komen proeven of je maakt een rondje op de natuurlijke ijsbanen.

 

 

Bezoek de gezellige wintersfeer in Winter Slagharen

Een echt spektakel dat elk jaar weer terugkeert is Winter Slagharen. Vanaf 2 november wordt er een gezellige wintersfeer gecreëerd in het attractiepark en vind je in het park verschillende kampvuren om op te warmen. Een ritje in de Monorail, klimmen en klauteren in de overdekte speeltuin Phileas Fun House, varen tussen cowboys en bizons in de Wild West Adventure en genieten van de nieuwe 4D-film Polar Expres.

Tip: weet je nog niet wat je met de kinderen moet doen tijdens de lerarenstaking op 6 november? Slagharen opent die dag haar deuren van waterpark Aqua Mexicana en de Winter Western Village. Een ticket kost €10 per persoon en koop je eenvoudig online.

Tips van Harmke voor het altijd warme Dubai

Als je aan een reis in de winter denkt hoeft dat zeker niet altijd een reis in de sneeuw te zijn. Harmke reisde af naar Dubai, waar het altijd altijd zonnig en warm is. Speciaal voor jou zocht ze de tips om te doen in Dubai. Loop over de boulevard “The Walk” en ga ontbijten bij Jumeirah Beach. Breng vervolgens een bezoek aan de Old Town en laat je verrassen door een web van nauwe straatjes vol winkeltjes. Maak je bezoek aan Dubai extra speciaal en doe een woestijnsafari waar je gaat crossen door de zandheuvels en met koffie en dadels kijkt naar de prachtige zonsondergang.

Loungen op het strand  Dubai

Loungen op het strand

Tip: ben je van plan goed te gaan shoppen in Dubai? Emirates reizigers die terug naar Amsterdam vliegen kunnen 10 kilo extra bagage meenemen. Dit aanbod is geldig op Economy Class tickets naar Dubai gekocht tussen 15 oktober 2019 en 1 februari 2020 voor reizen tussen 26 december 2019 en 5 februari 2020.

 

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

 

Comments are closed.