Een feestelijke winter in het Stubaital

Goed nieuws voor de wintersportliefhebbers! Het winterseizoen in de Stubai Vallei is officieel geopend. Zoals altijd markeert het “Weiße Wiesn” Oktoberfest Ski Event de start van het seizoen, gevolgd door de FIS Freeski Slopestyle wereldkampioenschappen. Verder wordt de 60ste verjaardag van het Schlick 2000 skigebied gevierd met onder andere de kleurrijke ski-show “Night of the Colours” en is de eerste winterbarbecuewedstrijd een feit tijdens “Ski & BBQ Stubai 2020”.

Alsof er nog niet genoeg te doen is, biedt ook dit jaar de Elferbahnen weer uitdagende rodelbanen en worden de “Winter Hiking Nights” georganiseerd waarbij bezoekers ’s nachts door met sneeuw bedekte landschappen kunnen struinen in combinatie met feestelijke activiteiten.

 

 

Bier, stunts en sneeuw

Skiërs kunnen hun vorm testen tijdens het “Weiße Wiesn” event op de Stubaigletsjer. Haal de Dirndls en Lederhosen maar vast uit de kast, want gasten op 12 en 13 oktober in een Oktoberfest-outfit van de pistes af gaan, krijgen 50% korting op een eendaagse skipas! Bij het Eisgrat Summit Station is er bier, live muziek en typische Oktoberfest versnaperingen zo ver als het oog reikt.

Maar één gondolaritje verder is het Snowpark DC Stubai Zoo. Kickers en rails vormen daar een indrukwekkende wedstrijdpiste voor de derde editie van het WK FIS Freeski van Stubai. Van 21-23 november komen de beste freeskiërs samen op de Stubaigletsjer, wat gegarandeerd zorgt voor spectaculaire sprongen en stunts.

 

 

Voor bezoekers die nog niet helemaal op het niveau zijn van het WK freeskiën, zijn er de Powder Department Family Days op 22 en 23 februari waar geïnteresseerden kunnen leren te freestylen en freeskiën. Met gecertificeerde instructeurs kunnen kinderen en ouders op 22 november leren hoe met lawinemateriaal om te gaan en op 23 november bij Snowpark DC Stubai Zoo de eerste sprongen en stunts proberen.

60 jaar Schlick 2000, tijd voor een feestje!

Het is 60 jaar geleden dat Schlick 2000 in Fulpmes werd geopend en dat vraagt natuurlijk om een goed feest. Op 7 december is er een winter warm-up bij het Kreuzjoch Summit Station en vanaf 26 december zijn er bij het Froneben Intermediate Station acht optredens tijdens de indrukwekkende skishow “Night of Colours”.

Deze evenementen bouwen op naar het ultieme skifeest dat van 13-15 maart plaatsvindt. Bij de allereerste editie van de “Ski & BBQ Schlick 2000 – Stubai Winter BBQ Kampioenschappen 2020” nemen zes befaamde barbecueteams het tegen elkaar op in zes verschillende loges in het Schlick 2000 skigebied. Het resultaat zal worden bepaald door een vakjury, maar voornamelijk door de meningen van vele barbecueliefhebbers die vouchers kunnen inwisselen om de goddelijke creaties van de teams te proeven. Wie wordt Stubai’s eerste BBQ kampioen?

Inspirerende & Betrouwbare informatie over vakantieland Oostenrijk

We hebben de 5 beste tips over Oostenrijk voor jou verzameld. Vul hieronder je e-mailadres in om de Oostenrijk tips direct te ontvangen.

Rodelen op de extra lange rodelbanen bij de Elfer

Voor het 55ste jaar is de Elfer in Neustift open voor natuurliefhebbers, via gondelliften makkelijk te bereiken met bovenaan een prachtig uitzicht. Dit is ook het startpunt van drie extra lange natuurlijk gevormde rodelbanen. Deze winter vindt het Neustift’s vijfde rodelfestival plaats op 18 januari, 2020. Het rodelen zelf staat garant voor veel plezier, daarnaast zijn er ook nog eens mooie prijzen te winnen en nieuwe innovaties te bekijken bij de Elferbahnen Valley Station.

Wandelen in het maanlicht

Van 9-23 januari en 6-13 februari zijn er de “Winter Hiking Nights” in het Klaus Äuele Natur Aktiv Park. De met fakkels verlichte paden in het idyllische winterlandschappen zijn perfect voor een romantische nachtwandeling onder het licht van de sterren en de maan. Tijdens dit evenement, dat geschikt is voor zowel volwassenen als kinderen, is er traditionele muziek en kunnen culinaire hoogstandjes geproefd worden. Daarnaast kan er geluisterd worden naar traditionele muziek, kan er geschaatst worden op natuurlijke ijsbanen, kunnen mensen een wedstrijdje curling houden en een avontuurlijke huskysledetocht meemaken. Wil je het nog een keer beleven, of kwamen de eerder genoemde data niet uit? De unieke ervaring van een nachtwandeling kan ook beleefd worden op 18 februari, maar dan bij de Serlesbahnen in Mieders.

Knallend carnaval

Het Stubaital staat bekend om de kindervriendelijke sfeer, daarom is ook deze winter er genoeg vermaak speciaal voor de jongere gasten. De place-to-be is het oud en nieuw feest op 29 december 2019 bij de Kampler See. Sta versteld door de mythische wezens die je tegenkomt, luister naar coole Dj’s en bewonder de vuurshow. In het Stubaital ben je één dag van te voren al helemaal klaar voor het nieuwe jaar. Een kleine twee maanden later, op 25 februari 2020, vindt BIG Ron’s Carnaval Festival plaats in de Schlick 2000. Tijdens het carnaval seizoen is de sfeer in het Stubaital nog levendiger en kleurrijker dan normaal.

SKI plus CITY Pass Stubai Innsbruck

Onmisbaar in Stubai is de nieuwe SKI plus CITY Pas die dit seizoen voor het eerst gebruikt kan worden. Hiermee hebben gasten toegang tot 13 verschillende skigebieden en 22 cultuurattracties, bezienswaardigheden en lifestyle gelegenheden. Bovendien kan met de SKI plus CITY Pas gratis gebruik worden gemaakt van bestaande skibusverbindingen en de Hop-on-Hop-off sightseeing-bus, en geldt de pas voor toegang tot de drie overdekte zwembaden Freizeitzentrum Neustift, Sauna- undBadeparadies StuBay en Hallenbad Axems. In totaal zijn er 40 aanbiedingen inbegrepen in de pas. Gegarandeerd plezier in Stubai!

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.