Steeds meer mensen bezoeken Kasteel Hoensbroek

De bezoekersaantallen van Kasteel Hoensbroek zitten in de lift. Jordy Clemens, wethouder Cultureel Erfgoed: “De cijfers t/m september dit jaar laten een stijging zien van 23% ten opzichte van dezelfde periode in 2018. We zijn er trots op dat steeds meer mensen de weg naar het kasteel weten te vinden en de geschiedenis komen beleven.” Kasteel Hoensbroek pakt nu door met leuke, extra activiteiten tijdens de ‘Wervelende Herfstweken’. Een unieke combinatie van historie en vermaak om de geschiedenis nog dichter bij de gasten te brengen. Alle extra events zijn in de reguliere entreeprijs inbegrepen.

Veel te doen in en rondom het kasteel

Sta oog in oog met valken, buizerds, gieren en uilen. Of hang aan de lippen van de slotbewaarder, die tijdens een rondleiding de geheimen van het kasteel prijsgeeft. Ontdek de vrouwen van Kasteel Hoensbroek, wie waren zij en hoe zag hun dagelijks leven eruit? Daarnaast staan voor kinderen nog tot en met de herfstvakantie de allerleukste Middeleeuwse spelen op het binnenplein en krijgen ze de hele maand oktober een gratis knutsel-kijkdoos.

 

 

Data en tijden

Op de website worden de data en tijden vermeld van de roofvogelshows en de rondleidingen door de slotbewaarder. In de maand oktober kan iedere bezoeker doorlopend de ‘vrouwenrondleiding’ lopen. Deze is net zoals de knutsel-kijkdoos gratis verkrijgbaar aan de kassa. Bezoekers kunnen online tickets kopen en speciaal voor gezinnen is er een voordelig familieticket.

 

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.