Dit is het premium park van Center Parcs

Op de voormalige mijnsite van Eisden is de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM, via haar dochtervennootschap Terhills NV, een vakantiepark aan het bouwen met 250 watervilla’s. Center Parcs stelde reeds haar kennis en expertise ter beschikking bij de ontwikkeling van het park. Vandaag maakte de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM bekend dat Center Parcs het Terhills Resort 15 jaar lang zal commercialiseren en managen.

Terhills Resort is gelegen aan de voet van het Nationaal Park Hoge Kempen, in Belgisch Limburg. De woningen zijn opgetrokken uit duurzame en hoogwaardige materialen. Het resort is in omvang kleiner dan de andere parken die Center Parcs in beheer heeft. Voor het beursgenoteerde bedrijf wordt Terhills Resort een premium park en zodoende een nieuw product op het schap.
De Limburgse Investeringsmaatschappij, LRM, heeft als opdracht om de voormalige mijnsite van Eisden met haar unieke industriële erfgoed om te vormen tot een bovenregionale toeristische bestemming. Het masterplan van Terhills bestaat uit verschillende deelprojecten op het grondgebied van stad Dilsen-Stokkem en de gemeente Maasmechelen. Het nieuwe Terhills Resort zal het kloppend hart worden van Terhills. Samen met het Terhills Cablepark, Elaisa Wellness, het Terhills Hotel, de hoofdtoegangspoort tot het Nationaal Park en Maasmechelen Village is er een aanbod gecreëerd voor een meerdaags verblijf op de voormalige mijnsite.

 

 

Managementovereenkomst

De ontwikkeling, bouw en financiering van het vakantieresort gebeurt door Terhills NV, een dochtervennootschap van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM NV. Terhills werkte voordien al samen met Center Parcs rond de bouwplannen en de inrichting van het resort. Vandaag wordt aangekondigd dat Terhills NV en Center Parcs NV een akkoord bereikt hebben over een managementovereenkomst: Center Parcs zal het Terhills Resort in de komende 15 jaar managen en commercialiseren.

Tom Vanham, CEO LRM: “Het Terhills Resort, goed voor een investering van 75 miljoen euro, is een orgelpunt in een lang herbestemmingstraject van deze voormalige mijnsite. Van meet af aan lag de lat hoog, hebben we niet evidente keuzes gemaakt en investeerden we fors in draagvlakcreatie bij alle betrokken stakeholders. Dit maakte de ontwikkeling van dit resort erg complex. Zo trokken we resoluut de kaart van duurzaamheid, wat zich vertaalt in houtskeletwoningen, investeringen in een batterijenpark, drijvende zonnepanelen, zonnepanelen op het land en belangrijke investeringen in de verrijking van de biodiversiteit op deze site. Het bouwen en financieren van het park is één zaak, het Resort moet daarna ook succesvol uitgebaat worden. En ook daar lag de lat erg hoog. Groupe Pierre & Vacances Center Parcs is een beursgenoteerde internationale groep, succesvol in het runnen van vakantieparken en het aanbieden van unieke vakantiebelevingen. Ik ben zeer blij dat Center Parcs het park zal beheren en opnemen in haar portfolio. Met veel vertrouwen zal ik hen de sleutels van het Resort overhandigen.”

 

 

Pascal Ferracci, CEO Center Parcs Europe: “Ik ben verheugd om vandaag officieel het partnership tussen LRM/Terhills en Center Parcs te bevestigen. Terhills Resort wordt een nieuw park op het schap van Center Parcs. De afgelopen 2 jaren was Center Parcs al nauw betrokken bij dit project, mede door onze know-how en expertise ter beschikking te stellen aan de ontwikkeling en positionering van het Resort. Terhills Resort zal in de markt gezet worden als een premium park met duidelijke verschillen in beleving en aanbod in vergelijking met de bestaande parken. Wij zijn blij dat het Terhills Resort door Center Parcs zal worden gecommercialiseerd en gemanaged in de volgende 15 jaar. Hierdoor bevestigd Center Parcs zijn leiderschap als Europese marktleider”.

Paul Renders, Managing Director Center Parcs Nederland en België: “Met haar 250 watervilla’s is Terhills Resort kleinschaliger dan de andere vakantieparken die we beheren. De villa’s, die allemaal aan het water liggen, zijn luxueus ingericht en opgetrokken uit duurzame en hoogwaardige materialen. Er is een brede waaier aan attracties en belevingen in de onmiddellijke omgeving en te midden van de natuur, maar ook op het Terhills Resort zelf. In het centrale gebouw zullen een indoor- en outdoor zwembad, een superette, een restaurant en een grand café aanwezig zijn. De kleinschaligheid van het park zien we als een troef die we willen combineren met een hoge servicegraad en kwaliteit. Zodoende kunnen we onze bezoekers een unieke vakantiebeleving aanbieden.”

Bouwwerken op schema

Met 2 casco houtskelet-woningen per dag, krijgt het vakantiepark in snel tempo vorm. Eén derde van de voorziene 250 vakantievilla’s staat overeind. De binnen afwerking is de volgende stap in de planning. Vandaag gebeurde ook de eerste spadesteek voor de bouw van de centrale faciliteiten.

Rudy Hulsman, Algemeen Directeur Terhills NV: “Het park zelf zal 230 mensen tewerkstellen. Dat staat los van de economische effecten op de omgeving en de tewerkstelling tijdens de bouwfase. 80-90 bedrijven zijn betrokken bij het bouwproces. Dagelijks zijn er 130 arbeiders op de werf actief. Dankzij hun inspanningen, liggen de bouwwerken op schema en kunnen we naar verwachting eind 2020 de werkzaamheden afronden. De kalme winterperiode van volgend jaar zal gebruikt worden om medewerkers op te leiden en het park te testen. Het resort zal volledig operationeel en open zijn voor het brede publiek in het voorjaar van 2021.“

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.