‘adults only’ vakanties worden steeds populairder

Adults only vakanties hebben tegenwoordig een stevige positie binnen de reiswereld. Meer dan 1 op de 20 vakanties is een adults only vakantie, lekker zonder kids. Uit verkoopcijfers van reisorganisaties dé VakantieDiscounter en Thomas Cook blijkt ook dat aan een adults only vakantie in verhouding meer geld uitgegeven wordt dan wanneer reizigers naar een accommodatie gaan waar kinderen wel welkom zijn.

Meer luxe en dus duurder

Woordvoerder Laura Vlaanderen van dé VakantieDiscounter: “Ruim 1 op de 20 boekingen betreft bij ons een adults only vakantie. Dit is bij ons al enkele jaren stabiel. Wat vooral opvalt is dat men in dit geval meer waarde hecht aan luxe en er dus ook meer geld voor over heeft. Wanneer we bijvoorbeeld kijken naar een 8-daagse vliegreis geeft men 23% meer uit aan een adults only hotel.”

Aantal sterren bij adults only vs. ‘Normale’ reis

3 sterren: 22,41% vs. 31,04%
4 sterren: 51,55% vs. 45,51%
5 sterren: 23,63% vs. 17,69%

 

 

Top-5 landen adults only

 

 

Zelf kamer kiezen

Woordvoerder Hanita van der Meer van Thomas Cook bevestigt dit beeld en voegt toe: “Naast de sterke positie van adults only vakanties zien wij ook dat stellen steeds vaker – tegen betaling – vooraf een specifieke kamer kiezen om zo nog meer uit hun vakantie te halen, bijvoorbeeld door een kamer nabij het zwembad te kiezen of met een mooi uitzicht. Ook zien we dat adults only hotels steeds populairder worden onder jongere vakantiegangers. Bij ons hotelmerk Cook’s Club, waar alleen reizigers met een leeftijd van 16+ mogen verblijven, is 80% van de reizigers onder de 35 jaar.”

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.