Van het witte doek naar de Afrikaanse savanne: ga op safari met Booking.com

Sinds een paar weken draaien talloze bioscopen wereldwijd de remake van het ultieme jeugdsentiment waarin onze favoriete leeuw centraal staat, de Lion King. De prachtige locaties die voorbijkomen in deze klassieker doen menig reishart sneller kloppen en maken Afrikaanse landschappen opeens nóg verleidelijkere reisbestemmingen. Nieuw onderzoek van Booking.com onthult namelijk dat locaties uit films en televisieprogramma’s meer dan 31% van de Nederlandse reizigers inspireert bij de keuze van hun vakantiebestemming.

Voor al die bioscoopbezoekers die na het zien van de avonturen op het witte doek zelf in deze ‘filmsets’ willen rondtoeren heeft Booking.com een lijst samengesteld met dé safari-bestemmingen voor onverschrokken avonturiers. Zo kun je leeuwen en ander wild in hun natuurlijke leefomgeving bewonderen.

Laikipia, Kenia

Laikipia County is de trots van Kenia en de regio zal er bekend uitzien voor degenen die de oorspronkelijke Lion King film kennen, aangezien die op deze regio geïnspireerd is. In Laikipia vind je allerlei bedreigde diersoorten, waaronder zwarte neushoorns, grévyzebra’s, roedels wilde honden en meer dan 2000 olifanten. Je kunt kiezen uit een breed scala safari-mogelijkheden, maar daarnaast zijn er ook allerlei educatieve programma’s voor natuurbehoud.

Accommodatietip: Fairmont Mount Kenya Safari Club biedt gasten een safari met een luxe tintje op maar een paar uur rijden van Laikipia County. Het ligt in de weelderige groene omgeving van het grensgebied van Nationaal Park Mount Kenya en op een kort stukje wandelen van Mount Kenya Wildlife Conservancy. De accommodatie is ideaal voor wie met kinderen reist, er is namelijk een speeltuin en er zijn allerlei activiteiten mogelijk, waaronder tennissen en fietsen.

 

 

Wildreservaat Amakhala, Zuid-Afrika

Het Wildreservaat Amakhala is volgens reizigers van Booking.com een van de topbestemmingen voor safari’s en garandeert bezoekers een buitengewone ervaring. Het reservaat ligt aan de Oost-Kaap van Zuid-Afrika en is een uniek initiatief om dieren opnieuw te laten kennismaken met het gebied waar ze ooit vrij rondliepen; zo wordt een bijdrage geleverd aan het behoud van het natuurlijke erfgoed van de regio. Je kunt binnen het reservaat in verschillende accommodaties verblijven, een dag op safari gaan en een bezoek brengen aan het ambachtscentrum waar locals werkgelegenheid wordt geboden door souvenirs en cadeaus te maken.

Accommodatietip: Bij Bukela Game Lodge – Amakhala Game Reserve word je omringd door weidse vergezichten over de bush, een ideale achtergrond als je aan het eind van de dag wilt ontspannen. De all inclusive lodge biedt heerlijke diners, opties om wild te spotten en twee gamedrives per dag. Het heeft een authentieke lokale inrichting en een verfrissend buitenzwembad.

 

 

Seronera, Tanzania

De Afrikaanse vlaktes van Seronera zijn ook een inspiratiebron geweest voor de remake van de film. Ze liggen in Noord-Tanzania, in een van de drie belangrijkste gebieden van het Nationaal Park Serengeti. De regio staat bekend om zijn grote jaarlijkse migratie van wilde beesten, zebra’s, krokodillen en honingdassen. Reizigers die dit natuurwonder willen meemaken, kunnen hier het beste tussen juli en september naartoe gaan. Er zijn dan veel safari’s beschikbaar. Misschien een idee voor de volgende zomervakantie? In het grensgebied van het Nationaal Park Serengeti vind je de nederzetting Losirwa (Mto Wa Mbu), waar je het lokale leven kunt meemaken. I Like Local, een start-up die duurzame activiteiten organiseert en onlangs een beurs kreeg uit het fonds van het Booking Booster-programma 2019, biedt reizigers de unieke kans zelf het traditionele leven van de Masai te ervaren.

Accommodatietip: Avontuurlijke reizigers die tussen de wilde dieren durven te slapen kunnen terecht bij Mapito Tented Camp Serengeti. Deze luxe tenten bieden een all inclusive-verblijf, omringd door panoramische plaatjes, voor een ongeëvenaarde safari-ervaring en een onvergetelijke reis naar de Serengeti.

Namutoni, Namibië

Namutoni in Namibië scoort bij reizigers van Booking.com hoog op authentieke safarivakanties. Het ligt in het Nationaal Park Etosha waar bezoekers voor de verandering zelf eens kunnen ervaren hoe het is om opgesloten te zitten. Bij de waterdrinkplaats King Nehale Waterhole zitten de mensen namelijk achter een hek en lopen de dieren vrij rond.

Accommodatietip: Mokuti Etosha Lodge ligt op korte rijafstand van de oostelijke ingang van het Nationaal Park Etosha, de Von Lindequist Gate. De lodge is een ruime accommodatie die versierd is met Namibisch ambachtswerk en prachtige stoffen. Het heeft twee buitenzwembaden, tennisbanen en een spa. Het openluchtrestaurant Boma serveert gegrilde Afrikaanse delicatessen in een betoverende omgeving met een rieten dak en kroonluchters.

Pilanesberg, Zuid-Afrika

Nationaal Park Pilanesberg ligt in de krater van een lang uitgestorven vulkaan en behoort tot de grootste van de Zuid-Afrikaanse parken. Volgens gasten van Booking.com is het ook een van de beste bestemmingen voor safari’s. Het park ligt op slechts twee uur van Johannesburg en Pretoria en is een perfecte plek voor wie de The Big Five wil zien. Er is bijna 200 kilometer te verkennen tijdens zelfstandige of begeleide gamedrives. Onderweg zijn er diverse observatieposten, zodat je nog dichter bij alle actie kunt komen.

Neem contact op met South African Tourism

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mailadres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Schrijf je vraag in het Engels.
Ik wil graag Nederlandstalige tips over Zuid-Afrika ontvangen*

 

Accommodatietip: African Elegance Tented Lodge is een bijzondere accommodatie in Boshoek. Je verblijft er in luxe tenten die zijn uitgerust met een zithoek en een eigen badkamer. Het is de ideale uitvalsbasis om Lesedi Cultural Village te verkennen; een belangrijke toeristische trekpleister waar bezoekers meer te weten kunnen komen over de traditionele Zuid-Afrikaanse cultuur.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.