De herfstvakantie in Duitsland is kinderspel

Voor gezinnen met (jonge) kinderen is Duitsland de ideale vakantiebestemming: dichtbij, betaalbaar en met veel keus aan uitstapjes. Voor een ontspannen (herfst)vakantie hoef je niet lang te vliegen, want binnen een paar uur rijden ben je al in een totaal andere omgeving. Dit zijn tips voor een heerlijke herfstvakantie met kinderen.

Met het gezin naar Duitsland in de herfstvakantie

Slapen in het boomhuthotel

In avonturenpark ‘Kulturinsel Einsiedel’, in de meest oostelijk punt van Duitsland in Saksen, beleef je letterlijk een fantastische tijd in de wildernis. Kinderen kunnen hier lekker klimmen en door het donkere ondergrondse doolhof kruipen. Ook slapen is een avontuur: in het eerste Duitse boomhuthotel overnacht je op een hoogte van acht tot tien meter. Elke boomhut heeft een eigen verhaal en biedt plaats aan vier of zes personen. In sommige hutten is verwarming, dus ook in de herfst logeer je hier comfortabel.

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Zeldzaam natuurverschijnsel

Om een geiser te zien hoef je niet helemaal naar IJsland te vliegen, maar kun je ook gewoon in Rijnland-Palts terecht. Vulkanisme heeft het landschap van de Oost-Eifel gevormd en heeft een zeldzaam natuurverschijnsel gecreëerd: de Andernach Geiser. Over de Rijn vaar je naar het natuurreservaat Namedyer Werth. Daar is het bijzondere natuurschouwspel te zien: de hoogste koudwatergeiser ter wereld.

 

 

Gekke vleermuizen

Duitsland telt ruim honderd pret- en attractieparken. Net over de grens, in Brühl vlak bij Keulen, ligt Phantasialand. Hier is deze zomer een nieuwe spectaculaire attractie geopend: Crazy Bats, de langste VR-coaster ter wereld. Tijdens de rit over deze overdekte achtbaan reizen de passagiers door middel van een VR-bril en een koptelefoon door een kasteel met drie brutale vleermuizen.

 

 

 

Op avontuur in het oerbos

Het oerbos Hainich in Thüringen staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Hier wandel je op 40 meter hoogte over het boomtoppenpad. Tijdens een rondleiding door het wilde kattendorp Hütscheroda ontdek je hoe deze dieren leven. Waaghalzen kunnen in het klimbos Hainich am Reckenbühl in Kammerforst aan een Tarzan-touw schommelen, over wankele bruggen lopen, op 120 meter hoogte met de kabelbaan door de boomtoppen zweven of van een zeven meter hoog platform springen.

Nationalpark Hainich, Foto Thomas Stephan

Nationalpark Hainich

Slaap met z’n allen in deze Splinternieuwe jeugdherberg

Duitse jeugdherbergen zijn helemaal op gezinnen ingesteld, zoals bijvoorbeeld de splinternieuwe vestiging in Oldenburg, die in oktober wordt geopend. Deze jeugdherberg ligt vlak bij het station en is ook toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. Universiteitsstad Oldenburg biedt gezinnen een ruime keus aan zowel culturele als actieve uitstapjes. Er zijn diverse musea, waaronder het Horst Janssen Museum. Sportievelingen kunnen o.a. gaan fietsen, klimmen of kanoën op de Hunte.

Rondleiding voor kinderen in het Horst Janssen museum

Rondleiding voor kinderen in het Horst Janssen museum

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.