Rijnland-Palts

De Rijnland Palts, of in het Duits de Rheinland-Pfalz is een gebied in het Zuidwesten van Duitsland. Op nog geen 2 uur rijden vanaf de grens, ingeklemd tussen de Rijn en de Moezel, vind je er de oudste stad, de langste hangbrug en de oudste wijngaard van Duitsland.

Haengeseilbrucke. foto Dominik Ketz

Haengeseilbrucke. foto Dominik Ketz

Dat de Rijland Palts geliefd is bij Nederlanders blijkt wel uit dit feit: Elk jaar boeken Nederlanders meer dan 2,7 miljoen hotelovernachtingen in Rijnland-Palts. De regio verwelkomt graag Nederlandse wandelaars om de vele prachtige langeafstandswandelroutes te verkennen. Ook fietsen zijn welkom. De gemarkeerde routes maken het handig om fietsrondjes uit te zetten. Een leuk weetje: 70% van de Duitse wijn komt uit Rijnland-Palts.

Leinsweiler. foto Dominik Ketz

Leinsweiler. foto Dominik Ketz

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Rijnland Palts regio

Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH

Löhrstraße 103 - 105
56068 Koblenz
Duitsland
Telefoon: +4918057574636

Facebook: www.facebook.com/RheinlandPfalz

 

Neem contact op met Verkeersbureau Rheinland-Pfalz Tourismus

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mailadres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Schrijf je vraag in het Engels.
Ik wil de Nederlandse tips over Rheinland-Pfalz ontvangen*

Andere VVV’s in de regio Rheinland-Pfalz

Hunsrück-Touristik GmbH

Gebäude 663
55483 Lautzenhausen
Duitsland
Telefoon: +496543507700

 

Tourist-Information Kastellaun

Marktstraße 16,
56288 Kastellaun
Duitsland
Telefoon: +496762401873

 

Kaart van Rijnland Palts

 

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

 

Mainz: drieënhalf uur met de auto

Met de auto ben je zo in Mainz, het ligt op ongeveer drieënhalf uur rijden van Nederland en België. In deze hoofdstad van het grootste wijngebied van Duitsland vind je het goede leven. Bezoekers uit de hele wereld zijn hier van harte welkom. Levensvreugde en een cultuur van 2000 jaar vormen de belangrijkste elementen van de hoofdstad van Rheinland-Pfalz, het land van duizend heuvels.

 

Ontvang gratis een brochure per post over jouw Duitse vakantieregio

Je kunt nu gratis een Duitsland brochure aanvragen over jouw Duitse vakantieregio. De brochures worden per post opgestuurd. Dat betekent dat je met een paar dagen vakantievoorpret kunt hebben over bestemmingen in Duitsland zoals bijv. Nedersaksen, Baden-Württemberg, Beieren of Noordrijn-Westfalen. Kies jouw Duitse regio uit de lijst en vul je gegevens in om de brochure gratis te ontvangen.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

foto Dominik Ketz

Wiszberg. foto Dominik Ketz