Bezoek de vernieuwde Wijnbar Pierre par CP in Den Haag

Aan de Haagse Denneweg, op steenworpafstand van Hotel Des Indes, opende Pierre par CP zijn deuren na een grondige renovatie. Dankzij de kunsten van interieurstylist Jeroen Smeele, een bekende in de horeca, kreeg Pierre een warme uitstraling in stijlvol rood en grijs, met een chic Frans randje zoals de zwarte bistrostoelen op het terras verraden.

Food & Wine

Pierre bestond al langer, maar de nieuwe eigenaar Joey de Kruijf veranderde de naam Pierre in Pierre par CP en verlegde de nadruk van wijnbar naar Food and Winebar. CP staat voor Central Park, verwijzend naar het restaurant dat Joey in Voorburg runt. Wij van de pers worden welkom geheten met champagne. Altijd goed, getuige het citaat van Napoleon dat een van de muren siert: “In Victory you deserve Champagne. In Defeat you need it.”

 

Lees ook dit artikel: Dit is fake news

 

De formule van Pierre par CP? Joey: “Laagdrempelig eten met veel plezier.” Er zijn al wijnen vanaf een paar euro per fles tot exclusieve wijnen in een andere prijscategorie. Een kijkje in de wijnkelder achter in de zaak leert dat zowel de oude als nieuwe wereld goed vertegenwoordigd zijn. Joey selecteerde de wijnen samen met sommelier Tessey Geurds van Central Park. Zelf is Joey momenteel erg gecharmeerd van Zuid-Afrika als wijnland.

 

 

Dat de laagdrempeligheid een hoog niveau niet in de weg staat, ontdekken we tijdens de lunch van Bar Bites met bijpassende wijnen. Werkelijk elke combinatie is raak. De boterachtige Chardonnay van Glenelly Estate uit Stellenbosch in Zuid-Afrika is perfect bij de tarbot met bospaddenstoelen. De notige Verdicchio di Matelica van wijngoed Collestefano uit de Marken in Italië blijkt een gouden greep bij de biet met mierikswortel en amandelen.

Chef is dan ook niemand minder dan Krisztian Parlagi – Joey kende hem al van Parkheuvel – samen met Tim Bood. Bij Pierre par CP is het goed toeven! En dat ligt niet alleen aan het interieur, het eten en de wijn. Ook de bediening draagt daar een belangrijk steentje aan bij. Niet opdringerig, wel toegankelijk, kundig en attent. Zo hebben gehoord dat ik eerder weg moet en bieden me al tijdens het dessert een koffie aan. Bij zo’n adres komen we graag terug.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.