Koh Jum: serene stilte in het zuiden van Thailand

Thailand is een populaire vakantiebestemming en alleen al in het eerste halfjaar van 2019 bezochten meer dan 100.000 Nederlanders het land. Maar waar kom je na een reis vol verschillende en onvergetelijke indrukken volledig tot rust? Op het relatief onontdekte eiland Koh Jum in het zuiden van Thailand.

Koh Jum bestaat uit drie dorpen met slechts 1.500 inwoners. De relaxte sfeer op het eiland maakt het voor reizigers de ideale plek om volledig tot rust te komen. Bijkomen in een hangmat op het strand, een goed boek lezen, zwemmen en ’s avonds van de zonsondergang genieten. Zo kan een perfecte dag op Koh Jum er zo maar uitzien.

 

 

Er op uit

Naast het genieten van de rust op het strand zijn er ook verschillende activiteiten op en rondom het eiland te ondernemen. Watersportliefhebbers kunnen snorkel- en bootexcursies boeken en de sportieve reiziger kan, onder begeleiding van een ervaren gids, de Koh Pu berg beklimmen. Bovenaan geniet van je prachtig uitzicht over de Andamanse Zee en met 422 meter boven zeeniveau is het de hoogste berg van Koh Jum. Er zijn ook tours te boeken naar de omliggende eilanden Koh Phi Phi en Koh Lanta.

 

 

Geen grote ketens

De grote en bekende hotel- en winkelketens zijn niet op het eiland te vinden. Aan de westkust van het eiland zijn er bungalows en resorts waar je voor een klein bedrag kan overnachten. De meeste resorts beschikken over een restaurant waar met alle liefde ’s avonds een maaltijd wordt geserveerd. Ook vind je hier de mooiste stranden van het eiland zoals Golden Pearl Beach en Andaman Beach.

Bereikbaarheid en beste reistijd

Koh Jum is vanaf Krabi of Ao Nang makkelijk per ferry of één van de longtailboten te bereiken. Op het eiland rijden amper auto’s, waardoor het eiland goed te verkennen is per scooter, fiets of te voet. Verder zijn er geen pinautomaten te vinden, dus zelf contant geld meenemen is noodzakelijk. De beste tijd om Koh Jum te ontdekken is tussen november en april, omdat de meeste accommodaties en restaurants dan geopend zijn.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.