Huur een boot en vaar zonder vaarbewijs naar deze bestemmingen

Ben je nog opzoek naar leuke ideeën voor de zomervakantie of het najaar? Dan is varen met een boot iets voor jou. Vaak heb je hiervoor helemaal geen vaarbewijs nodig. Als je een bestemming vanaf het water beleeft, laat het een hele andere ervaring bij je achter. Huur een boot en kom varen in Friesland, Thailand of het Duitse Mecklenburg Vorpommern.

Vier je vaarvakantie in Mecklenburg-Vorpommern

In de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern vind je duizenden rivieren, stroompjes en meren. Ze zijn prima geschikt om te varen met een boot. Bekijk hoe de oude kastelen de oevers van middeleeuwse dorpen sieren. Vergeet niet om een kijkje te nemen bij het Müritz meer, het grootste meer van Duitsland. Er is altijd iets te beleven. Als je een natuurliefhebber bent is Mecklenburg-Vorpommern zeker een bestemming waar je een keer naartoe moet.

Met Le Boat varen in Mecklenburg-Vorpommern Duitsland

Voor het varen op de meeste meren in Mecklenburg Vorpommern heb je geen vaarbewijs nodig. Natuurlijk kan je met je eigen boot gaan naar de Duitse regio. Heb je geen eigen boot? Huur er een bij Le Boat en ontdek het merendistrict van Mecklenburg.

Varen in Mecklenburg-Vorpommern met Le Boat

 

 

Vaar de Friese Elfstedenroute

Ook in Nederland heb je verschillende opties om met een boot op vakantie te gaan. Wist je dat de Nederlandse meren behoren tot Europa’s beroemdste watersportbestemmingen? In Nederland zijn er 269 waterwegen met een totale lengte van 3.732 kilometer. Als je op een boot zit, heb je een prachtig uitzicht en zijn de contrasten van het land goed in beeld. Huur een boot en vaar zonder vaarbewijs een deel van de Elfstedenroute in Friesland. Traag ronddraaiende windmolens, aquaducten over de drukke autowegen, kleurrijke tulpenvelden en de levendigheid van de centra in Friese steden. Bij Le Boat huur je de boot vanaf Hindeloopen en vaar je rond in Friesland.

Zeil met een schipper en jouw persoonlijke gids in Thailand

Wil je eens op een andere manier vakantie vieren? Stap dan aan boord van je eigen jacht in het exotische Thailand. De Sunsail basis bevindt zich in Phuket, de toegangspoort naar de Baai van Phang Nga. Met ruim 130 prachtige eilanden kom je met je eigen boot op plekken waar de doorsnee toerist nooit komt.

Heb je nog nooit gezeild of vind je het spannend in een nieuw vaargebied je weg te vinden? Begroet dan een ervaren schipper van Sunsail aan boord. Hij of zij kent Phang Nga op zijn duimpje en laat je graag de mooiste plekken van de immense baai zien. Maak kennis met eeuwenoude tradities in sluimerende vissersdorpjes, bewonder de loodrechte kalksteenrotsen bij Krabi of ga heerlijk languit op de zandstranden van Ko Lanta.

Hoe werkt dat, een schipper huren in Thailand?

Of je nu de schipper het stuurwiel uit handen geeft, of juist zelf plaats wilt nemen in de stuurhut, jij bepaalt. Je kunt een schipper huren voor de hele vakantieperiode of slechts voor één of twee dagen om het zeilgebied te leren kennen en jouw jacht onder de knie te krijgen. Hoe dan ook, je profiteert volop van hun expertise, zowel op het water als aan wal.

Kies ik zelf waar we heen gaan?

Natuurlijk, je bent volledig vrij zelf je route te bepalen. Je schipper mag je zien als jouw persoonlijke ‘chauffeur’ en reisleider, die samen met jou een vaarroute uitstippelt die je langs alle plekken brengt waar jij heen wilt. En met een schipper weet je zeker dat je ook die juweeltjes vindt die je op eigen houtje misschien nooit had gevonden.

Hoeveel kost het?

Een schipper huur je tegen een dagtarief. Hij of zij heeft een eigen cabine nodig, en dient van eten en drinken te worden voorzien. Sommige schippers ontvangen liever een vast bedrag per dag, zodat hij of zij zelf boodschappen kan doen. In andere bestemmingen deel je de proviand aan boord. Ga je uit eten? Je bepaalt zelf of je de schipper uitnodigt of liever aan boord laat. Overleg bij aankomst even met de schipper wat zijn of haar voorkeuren zijn.

Heeft de schipper het commando of mag ik ook zelf zeilen?

Officieel is de schipper ook de gezagvoerder aan boord. Afhankelijk van je zeilervaring ben je echter vrij om volledig deel te nemen aan het reilen en zeilen, zolang de schipper dit als veilig acht. Zo leer je stap voor stap het zeilvak kennen. Zeilen met schipper is echter geen vervanging van een zeilcursus. Daarvoor kun je bij de zeilscholen terecht.

Een zeilvakantie in Thailand om nooit te vergeten

Met een schipper aan boord beschik je over een volledig gekwalificeerde en ervaren zeiler die maar al te graag zijn lokale kennis van Thailand met je deelt. De Sunsail schippers kennen de beste geheimen van de streek, de mooiste bezienswaardigheden en natuurlijk de leukste restaurantjes. Op deze manier is jouw zeilvakantie in Thailand op voorhand al geslaagd.

Dus waar wacht je nog op? Ga samen met Sunsail zeilen in Thailand. Abonnees van Verkeersbureau.info profiteren tot en met 5 augustus van 20% directe korting. Zo krijg je die schipper bijna cadeau. Tot ziens aan boord!

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

Comments are closed.