Steeds meer toeristen bezoeken Kroatië

Volgens gegevens van het eVisitor en eCrew systeem, hebben in de periode van 1 januari tot 30 juni totaal 6,88 miljoen toeristen Kroatië bezocht, dat is 6% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal overnachtingen was ook hoger; er werden 26,26 miljoen overnachtingen geregistreerd in de eerste zes maanden van 2019, dit betekende een groei van 3% ten opzichte van dezelfde periode in 2018.

Buitenlandse toeristen waren goed voor 5,85 miljoen van alle aankomsten (+6%) en 22,93 miljoen overnachtingen (+3%). Het aantal lokale toeristen steeg met 6% en het aantal overnachtingen dat zij creëerden met 4%.

 

 

Minister van Toerisme Gari Cappelli en de directeur van het Kroatisch Verkeersbureau Kristjan Staničić zijn tevreden met de resultaten van het voorseizoen, vooral die met betrekking tot de hoge groeipercentages van bepaalde verre markten, zoals de Verenigde Staten, Canada, China, Korea en Australië. De luchtvaartmaatschappijen hebben ook een sterke invloed gehad met een toename van 81 nieuwe vluchten in het zomervliegschema van dit jaar.

 

 

“Een van de belangrijkste prioriteiten in ons toerismebeleid is de versterking van het verkeer in het voor- en naseizoen, en de resultaten van het voorseizoen van dit jaar tonen aan dat we erin geslaagd zijn om de afgelopen drie jaar een groei van de toeristische omzet te bereiken van 20% in aankomsten en 15% in overnachtingen,” aldus Gari Cappelli.

Facts & Figures

In de eerste zes maanden van 2019 werden de meeste overnachtingen geboekt in Istrië (7,6 miljoen), gevolgd door Split-Dalmatië (4,7 miljoen), Kvarner (4,3 miljoen), Zadar, Dubrovnik-Neretva, Šibenik-Knin, Zagreb en Lika-Senj.

In continentaal Kroatië, met uitzondering van Zagreb, waren er in de eerste zes maanden 496.000 aankomsten (+10%) en 978.000 overnachtingen (+8%). De meeste overnachtingen werden geregistreerd in Karlovac County (192.000), gevolgd door Krapina-Zagorje (171.000), Osijek-Baranja (105.000), Zagreb County (91.000) en Međimurje (81.000).

Dit zijn de hotspots van Kroatië

Download nu handige tips over Kroatië. Alleen vandaag gratis te downloaden!

"*" geeft vereiste velden aan

 

De meeste overnachtingen vonden plaats in hotels (9,39 miljoen), gevolgd door particuliere accommodaties (7,15 miljoen) en campings (4,52 miljoen).

De populairste bestemmingen in het eerste halfjaar op basis van het aantal overnachtingen waren Dubrovnik, Rovinj, Zagreb, Poreč en Split.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.