Qatar Airways landt voor het eerst in Davao in de Filipijnen

De eerste vlucht van Qatar Airways van Doha naar Davao in de Filipijnen is vorige week geland op Davao International Airport. Daar wachtte een warm welkom met een feestelijk watersaluut. Vlucht QR936 van Qatar Airways vertrok vanuit Hamad International Airport (HIA) in Doha op dinsdag 18 juni om 02:45 uur en landde in Davao om 17:20 uur lokale tijd.

Aan boord van de eerste vlucht van Qatar Airways naar Davao was de ambassadeur van de Filipijnen in Qatar, Zijne Excellentie de heer Alan Timbayan, vergezeld door de Senior Vice President voor de regio Asia Pacific van Qatar Airways, de heer Marwan Koleilat.

 

 

De CEO van Qatar Airways, Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker, zei: “Qatar Airways is zeer trots op de uitbreiding van haar bereik in de Filipijnen door de lancering van onze derde bestemming in dit prachtige land. De toevoeging van Davao aan ons globale netwerk toont nogmaals onze inzet voor het Verre Oosten, een zeer belangrijke markt voor Qatar Airways. Dankzij onze 50 wekelijkse passagiersvluchten van en naar de Filipijnen mogen we erg trots zijn op onze rol in het mogelijk maken van handel en het verbinden van internationale bedrijven.”

De Manager van Davao International Airport, Ir. Rex A. Obcena, zei over de lancering van de nieuwe route: “Davao International Airport is de belangrijkste luchthaven voor Davao City en Davao Region in de Filipijnen. Het is de drukste luchthaven van het eiland Mindanao en een van de drukste van de Filipijnen. We kijken ernaar uit alle passagiers van de wekelijkse vluchten van Qatar Airways te verwelkomen.”

 

 

Davao City, op het zuidelijke Filipijnse eiland Mindanao, telt een groot aantal stranden en resorts. Daarnaast is het een commercieel centrum gelegen aan de kust nabij Mount Apo, de hoogste berg van het land. Davao City is na Manilla de grootste en qua inwoners in totaal de vierde grootste stad van de Filipijnen; de stad telt er ruim 1,4 miljoen.

De maatschappij vliegt eens per week naar Davao met een Boeing 787-8, met 22 plaatsen in Business Class en 232 plaatsen in Economy Class. Passagiers kunnen tijdens de vlucht gebruik maken van het superieure entertainmentsysteem van de maatschappij, Oryx One, dat een breed scala aan entertainmentmogelijkheden biedt.

De Filipijnen zijn een belangrijke markt voor luchtvrachtvervoer voor Qatar Airways. De vrachtafdeling van de maatschappij biedt een wekelijkse capaciteit van 350 ton per richting op de Doha-Manila-Doha route en van 70 ton op de Doha-Clark-Doha route. Vanaf de aanvang van vluchten van Doha naar Davao op de Doha-Clark-Davao-Doha route per 18 juni, kunnen exporteurs in Davao gebruik maken van een directe aansluiting naar bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten en Amerika via Doha.

Qatar Airways werd meermaals bekroond en kreeg de titel van ‘World’s Best Airline’ in de World Airline Awards 2019, een initiatief van het internationale adviesbureau Skytrax. Qatar Airways werd ook bekroond met de titels ‘Best Airline in the Middle East’, ‘World’s Best Business Class’, ‘Best Business Class Seat’, als erkenning voor de revolutionaire Businessclass ervaring, Qsuite. Qatar Airways is de enige luchtvaartmaatschappij die vijf keer de felbegeerde titel ‘Skytrax Airline of the Year’ heeft gekregen, beschouwd als het toppunt van uitmuntendheid in de luchtvaartindustrie.

Qatar Airways heeft momenteel een moderne vloot van 250 vliegtuigen, die via haar hub Hamad International Airport (HIA) meer dan 160 bestemmingen wereldwijd aanvliegen. Naast Davao (Filipijnen) heeft Qatar Airways recent ook andere nieuwe bestemmingen gelanceerd zoals Mombasa (Kenia), Izmir (Turkije), Rabat (Marokko) en Malta. De luchtvaartmaatschappij voegt in de tweede helft van 2019 nog een aantal nieuwe bestemmingen toe aan het uitgebreide netwerk, met name Langkawi (Maleisië), Mogadishu (Somalië) en Lissabon (Portugal).

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.