Doe mee aan de Stubai Ultratrail 2019

Dit jaar vindt op zaterdag 29 juni voor het derde achtereenvolgende jaar de Stubai Ultratrail plaats. Het evenement waar atleten zichzelf tot het uiterste drijven, was de afgelopen twee jaar al succesvol, maar wordt dit jaar, met nieuwe parcoursen, nog aantrekkelijker gemaakt voor deelnemers.

De start is in Innsbruck en Neustift en het einde van de race is bij restaurant Jochdohle bovenop de Stubaier Gletsjer, gelegen op 3.000 meter boven zeeniveau. In 2019 zijn de parcoursen langer, zwaarder en zelfs nog mooier. Dit jaar wordt er ook een nieuwe afstand geïntroduceerd: de Stubai 19K, een route van 18,6 kilometer met een klim van bijna 2 kilometer. Deelnemers aan de Stubai Ultratrail kunnen ook uitkijken naar iets nieuws; een uitdagend en nieuw onderdeel van de route dat dit jaar voor de eerste keer wordt geïntroduceerd.

 

 

“We hebben na vorig jaar veel feedback ontvangen van deelnemers en zijn hier toen meteen mee aan de slag gegaan. We willen dat de lopers die volgend jaar deelnemen, kunnen profiteren van deze veranderingen. We zijn van mening dat het evenement hierdoor nog beter wordt,” zegt Martin Hafenmair, directeur van de Stubai Ultratrail. Samen met het Stubai Tirol Tourism Board heeft Hafenmair hard gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw parcours dat het middenstuk van de route nabij Neustift aantrekkelijker zou maken voor zowel deelnemers als toeschouwers. Dit betekent dat deelnemers van de Stubai Ultratrail en de Stubai 35K (voorheen bekend als de Stubai Basic Trail), een extra uitdaging zullen moeten aangaan.

 

 

Nieuw in 2019

  • De Stubai Ultratrail is nu 65,6 kilometer lang en bestaat uit 6.027 meter aan klimmeters en voor 1.668 meter aan afdalingen.
  • De Stubai Basic Trail wordt nu de Stubai 35K genoemd en bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, uit een route van 35,1 kilometer. Het parcours heeft in totaal 2.808 meter aan klimmeters en 1.668 meter aan afdalingen.
  • De Stubai 19K is een gloednieuwe afstand en wordt het ideale parcours voor hardlopers die het gevoel willen ervaren om de streep over te gaan van de Stubaier Gletsjer, zonder werkelijk 35 of 60 kilometer af te leggen. Dit parcours heeft een relatief korte afstand, namelijk 18,6 kilometer met 1.998 meter aan klimmeters en bijna geen afdalingen. Ondanks de kortere afstand is het parcours niet minder spectaculair dan de Stubai Ultratrail en de Stubai 35K.
  • Stubai 8K: voorheen bekend als de Stubai Glacier Trail, is ondanks haar nieuwe naam net zo extreem als voorheen. Dit parcours heeft de kortste afstand van de vier parcours. Hardlopers beginnen aan de voet van de Stubaier Gletsjer en moeten 1.394 meters omhoog klimmen in een afstand van 7,6 kilometer. Het parcours leidt naar de Dresdner Hütte hut en onderweg moeten rotsen, sneeuw en ijs worden getrotseerd. Ook van deze route is de finish het restaurant Jochdohle.
  • Het middengedeelte van de Stubai Vallei, dat zich in de buurt van het dorp Neustift bevindt, is ook nieuw dit jaar. Deelnemers kunnen genieten van een spectaculaire zonsopgang en prachtige uitzichten vanaf de Starkenburger Hütte hut, waarna zij niet langer naar het centrum van Neustift rennen, maar naar de plaats Milders. Dit is een klein dorp die iets verder in de vallei is gelegen.
  • Het nieuwe parcours tussen Neustift en Falbeson biedt alles wat offroad hardlopen zo gaaf maakt: technische routes, wortels en rotsen op de paden, dichte bossen en grindachtige terreinen tussen 1.800 en 2.300 meter boven zeespiegel. Deze wegen leiden naar de Neue Regensburgerhütte hut (op 2.286 meter boven zeespiegel) wat een prachtig uitzicht biedt op de indrukwekkende gletsjervelden aan het einde van de Stubai Vallei.

De WildeWasserWeg route is een van de hoogtepunten gebleken van afgelopen edities en maakt daarom onveranderd onderdeel uit van de Stubai Ultratrail, de Stubai 35K en de Stubai 19K.

Inspirerende & Betrouwbare informatie over vakantieland Oostenrijk

We hebben de 5 beste tips over Oostenrijk voor jou verzameld. Vul hieronder je e-mailadres in om de Oostenrijk tips direct te ontvangen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

 

Comments are closed.