Ga zonnend skiën in het Oostenrijkse Stubai

Voor velen is de mooiste tijd van het jaar zojuist aangebroken! Lenteskiën is al decennialang zeer populair bij wintersportfans en Stubai is hiervoor de perfecte plek. Stubai biedt vier skigebieden, de Schlick 2000, de Elfer en de Serlesbanen in Mieders die uitermate geschikt zijn voor zowel de echte skifanaten als de wat meer recreatieve skiërs. Zonnend skiën, wie wil dat nou niet?

Tijdens het skiën in het voorjaar kunnen lagen warme kleding worden vervangen door lagen zonnebrandcrème. In de vallei van de Stubai gletsjer is eindelijk het moment aangebroken waarop twee seizoenen samenvloeien. Terwijl wandelaars en fietsers de eerste sneeuwvrije paden langs de vallei verkennen, genieten wintersporters nog steeds van een overvloed aan sneeuw op de berg.

 

 

Een traktatie voor lichaam en geest op de Stubai gletsjer

Gegarandeerd sneeuw van oktober tot juni is een zegen. In Stubai betekent de lente absoluut niet het einde van het wintersportplezier op de Stubaier gletsjer. De pistes van alle niveaus, de Power Department en het Snowpark Stubai Zoo blijven topplekken voor skiërs, snowboarders, freeriders en freestylers. Zij kunnen optimaal genieten van de fantastische weersomstandigheden. De terrassen van restaurant Schaufelspitz nodigen je uit om weer op kracht te komen na het skiën maar vooral ook om van de zon te genieten. Hier worden regionale gerechten geserveerd van hoog niveau. Het restaurant wordt gezien als het beste gastronomische restaurant in de Alpen. Naast heerlijk eten wordt er ook een grote verscheidenheid aan evenementen georganiseerd op de piste.

 

 

Skigebied Schlick 2000: hoe hoger de zon opkomt, hoe beter de sfeer

Skiërs die van zon houden, zijn op de juiste plek in het skigebied Schlick 2000 in Fulpmes. Wanneer de lente begint en de zon zich meer laat zien, worden de natuurlijke pistes van het skigebied overspoeld met zonneschijn. Tot half april kun je genieten van de verschillende pistes, mooie fiets- en wandelroutes en zonnige dagen op het terras met een verkoelend drankje. Vanaf begin maart beginnen ook alle feesten weer. Elke zondag zal livemuziek te horen zijn en draaien dj’s hun muziek in verschillende tentjes in het skigebied. Op Eerste Paasdag wordt een eierjacht georganiseerd. Tijdens deze jacht worden 2000 eieren verstopt in het hele Schlick-gebied. Zoekers zullen worden beloond met een kleine verrassing.

Sonnenberg Elfer

Op de Elfer in Neustift is een grote zonnewijzer te vinden waarop mensen kunnen zien hoe laat het is. Daarnaast is het tegelijkertijd een wegwijzer voor rodelaars en paragliders, die gebruik maken van de liften van Elferbahnen, 1.800 meter boven zeeniveau. Terwijl sommigen genieten van lange afdalingen op de rodelbanen naar de Pinnistal-vallei en Neustift, gaan anderen omhoog om zo dicht mogelijk bij de lentezon te komen.

Winterwandelen en zonnebaden bij de rodelbaan in Mieders

Er opent zich een wereld voor wandelaars rond de Serles. De rodelbanen in Mieders brengen gasten naar goed bewandelbare paden, waar zij prachtige bossen en weiden kunnen verkennen. In deze tijd van het jaar kun je zelfs af en toe een sneeuwklokje zien op de sneeuwvelden. Skiërs en wandelaars ontmoeten elkaar uiteindelijk in de lodges van het gebied en kunnen hun ervaringen uitwisselen in de zon onder het genot van culinaire lekkernijen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.