Lente skiën en luieren in Savoie Mont Blanc

Wellnessvakanties worden steeds populairder, zo ook de ‘wintersport wellness trip’ en dan zeker in het voorjaar. Dit merkt men ook in de Franse regio Savoie Mont Blanc, waar zich diverse initiatieven ontpoppen om aan de vraag van het publiek te beantwoorden.

Van een Yogi Ski week in Les Menuires tot een ‘serenity pass’ in Val Thorens. Zelfs de restaurants – die bekend staan om hun heerlijke vette kaasfondues en raclettes – maken ruimte op de menukaart voor echte gezonde gerechten. Met het grote aanbod aan wellness hotels in de regio is een wintersport en wellness reis in één dan ook eenvoudig te realiseren.

 

 

Zwetend op de berg en in de sauna

‘s Ochtends skiën en ‘s middags languit in het Turkse stoombad. Veel hotels in de bekende wintersport regio Savoie Mont Blanc beschikken over indrukwekkende wellnessfaciliteiten. Hotelgasten maken hier vaak gratis gebruik van, maar ook bezoekers van buitenaf zijn (tegen betaling) welkom. Bijvoorbeeld bij de splinternieuwe centra’s CQ Terme in Chamonix en Les Bains & Spas in La Plagne, waar wintersporters met hun vermoeide lijf terecht kunnen voor ontspanning en herstel. In Les Menuires is er een heuse Yogi Ski week in het leven geroepen en skistation Val Thorens helpt zijn bezoekers met het label My Serenity welzijnsactiviteiten te boeken. “We hebben het druk tegenwoordig. Het dagelijkse leven legt een grote last op onze schouders en dan is extra ontspanning tijdens een vakantie – zo ook de wintersportvakantie – geen overbodige luxe”, aldus Anita Thevenot, instructeur ski Qi-Gong in Val Thorens

 

 

Je bent wat je eet

Een wintersportvakantie wordt vaak niet alleen getypeerd door de sport zelf, maar ook door de lokale specialiteiten. In Savoie Mont Blanc zijn dat de heerlijke borrelplanken met vette charcuterie, stroperige kaasfondues, raclettes en de regionale ‘Tarte à la Myrtille (bosbessentaart). Met de groeiende populariteit van de wellbeing-vakantie, groeit ook het aanbod aan restaurants met gezonde menu’s. Opvallend is het aanbod van restaurant Wild Beets Kitchen in Les Gets, La Popote de Malia in Morillon met huisgemaakte soepen en Hameau Albert 1er in Chamonix, waar Chef Damien Laveau een ode brengt aan groenten en kruiden uit zijn tuin. Toch zin in kaasfondue? Dan is er in La Toussuire een iglo te vinden met sauna op het terrein. Zo wordt zelfs een etentje een welzijnsbeleving.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.