Vakantieland Duitsland is booming

Het incoming-toerisme van Duitsland in 2018 is voor het negende jaar op rij gegroeid. Van januari t/m december registreerde het Statistische Bundesamt 87,7 miljoen internationale overnachtingen in accommodaties met minimaal tien bedden.

Nederland blijft met 11,4 miljoen overnachtingen de belangrijkste herkomstmarkt voor het toerisme naar Duitsland. Deze cijfers maakt Duitsland vandaag tijdens de openingsdag van de ITB in Berlijn bekend.

 

Lees ook dit artikel: Ga regiotrippen in Duitsland

 

Met 3,8 miljoen overnachtingen meer dan in 2017 groeide het incoming toerisme vorig jaar met 4,5 procent. “De balans van 2018 kent drie opvallende ontwikkelingen”, ligt Petra Hedorfer, bestuursvoorzitter van de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT), toe. “Ten eerste groeit het Duitse incoming-toerisme in 2018 met 4,5 procent, sneller dan in de twee voorgaande jaren (plus 1,4 en plus 3,6 procent). Dat is mede te danken aan de veelzijdigheid en de eersteklas kwaliteit van het toeristische aanbod en de goede prijs-kwaliteitverhouding. Ten tweede weet het vakantieland Duitsland zijn positie als Europese vakantiebestemming verder uitbouwen. Dit segment groeit met zes procent aanmerkelijk sterker dan de markt als geheel. En ten slotte zijn we erin geslaagd om samen met onze toeristische partners onze wereldwijde marketing consequent af te stemmen op de actuele uitdagingen, die de digitale transformatie met zich meebrengt. Daardoor kunnen we wensen van klanten nog efficiënter en individueler analyseren en passende arrangementen aanbieden.”

 

 

Volgens het Statistische Bundesamt wordt de top 3 van de incoming-markten voor Duitsland in 2018 wederom aangevoerd door Nederland (plus 1,6 procent ‒ 11,4 miljoen overnachtingen), gevolgd door Zwitserland (plus 3,8 procent ‒ 6,9 miljoen) en de VS (plus 7,1 procent ‒ 6,7 miljoen). Bijna driekwart van de internationale overnachtingen in Duitsland is afkomstig uit Europa, dat met plus 4,6 procent dezelfde groei laat zien als de markt als geheel.

Op basis van voorlopige resultaten van de World Travel Monitor bouwt het vakantieland Duitsland zijn tweede plek als bestemming van Europeanen verder uit ten opzichte van de Europese concurrentie. Terwijl koploper Spanje met 66,6 miljoen reizen het resultaat van het voorgaande jaar ternauwernood kan evenaren, stijgt het aantal reizen vanuit Europa naar Duitsland met 5,0 procent tot 59,3 miljoen. Op de derde plaats staat Frankrijk met 44,6 miljoen reizen.

100 jaar Bauhaus en zomerse stedentrips

Na een succesvolle wintercampagne in een uitstekend winterseizoen, kunnen reislustige Nederlanders zich verheugen op een veelzijdig reisjaar in Duitsland. Centraal staat de 100e verjaardag van het Bauhaus, dat de ideeën over architectuur, kunst en design in de jaren 20 van de vorige eeuw radicaal veranderde. Zowel in Weimar als in Dessau worden op resp. 6 april en 8 september nieuwe Bauhaus-musea geopend. Ook op andere plaatsen in Duitsland zijn prachtige voorbeelden van baanbrekende Bauhausarchitectuur te vinden. De Grand Tour der Moderne verbindt honderd cultuurhistorische gebouwen met een Bauhaus achtergrond.

Deze zomer ligt de focus op Duitse steden. “Bij meer dan een derde van de Nederlandse reizen naar Duitsland gaat het om een stedentrip”, zegt Michaela Klare, directeur van het Duits Verkeersbureau. “Het aanbod is veelzijdig en biedt voor elk wat wils. Behalve moderne metropolen als Berlijn, Hamburg, Keulen zijn historische steden als Dresden, Bremen en Trier in trek, net als kleinere vakwerksteden in de vakantieregio’s.” Van 13 tot 16 juni vindt in de Tolhuistuin in Amsterdam het festival German Summer Cities plaats, waar bezoekers een afwisselend cultureel en culinair programma te wachten staat. “Daarnaast geven wij ook een vervolg aan onze succesvolle campagnes rond actieve trips, familievakanties en korte reizen”, aldus Michaela Klare.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.