Ga regiotrippen in Duitsland

Luxueus shoppen in Düsseldorf of Aken, cultuursnuiven in Keulen en industrieel genieten in Oberhausen. Voor een bruisend weekendje of weekje weg hoef je maar net de grens over. Daar ligt de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen (NRW) en die heeft ontzettend veel te bieden.

Van dineren in sterrenrestaurants tot wandelen door dichte bossen en van een pils in een beroemde kroeg tot een cocktail op een hip festival. Ben je er nog niet geweest, dan is het nu hoog tijd om te gaan – en in 2019 zijn daar een heleboel goede redenen voor. Neem nou het 100-jarig bestaan van kunstenaarsopleiding Bauhaus, de twintigste verjaardag van de Industrieroute door het Ruhrgebied en ook de Gasometer viert feest: deze industriële expositieruimte zet alweer 25 jaar de toon in Oberhausen. Industrie, kunst, cultuur, steden en festivals… Waar wacht je nog op?

 

 

Indrukwekkende geschiedenis

De Bauhauscentra in Hagen, Essen en Krefeld staan dit jaar op hun kop. De beeldende-kunstopleiding blijft vernieuwen, maar ook terugkijken naar een indrukwekkende geschiedenis van 100 jaar. Met veertig exhibities, een internationaal dansfestival en andere evenementen laat NRW zien welke enorme impact kunst, cultuur en architectuur hebben. En dan de Gasometer, die staat al negentig jaar paraat in de skyline van Oberhausen en doet dit jaar 25 jaar dienst als expositieruimte. Dat betekent uiteraard genieten van tentoonstellingen en een heerlijk industriële sfeer. Door dat alles slingert de 400 kilometer lange Industrieroute zich een weg door het Ruhrgebied. Al twintig jaar wordt op deze route het verhaal van de lokale mijnbouw vertelt, compleet met gloeiendhete ovens, hoge schattorens en roet, roet en roet.

 

 

De leukste hotspots in Duitsland in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Van skijump tot zomerwandeling

In NRW is het alle jaargetijden feest en zeker ook in de sneeuw. Zo nemen de beste skischansspringers van de wereld het jaarlijks in februari tegen elkaar op met jumps vanaf de Mühlenkopfschanze bij Willingen. Wie meer van dansen houdt, bezoekt vanaf het voorjaar de Michael Jackson Show in de Bundeskunsthalle in Bonn, waar uit de doeken wordt gedaan hoe meer dan veertig moderne kunstenaars The King of Pop zien. De verschillende stukken komen uit publieke en privécollecties van over de hele wereld. Bij het KulturPur festival in Siegen-Wittgenstein zorgen muziek, theater, poëzie en cabaret vijf dagen voor een relaxte en blije sfeer. En in de zomer staat
juist het weer wandelen centraal, tijdens de 119e Duitse Wandeldag in Sauerland. Gids nodig? Die heb je zo te pakken via het Rent a Guide-programma.

Elke overnachting een belevenis

Wie het maximale uit de vakantie wil halen, maakt ook van de overnachting een belevenis. Het winterseizoen is in volle gang, dus waarom niet meteen naast de skipiste in bed kruipen? Hotel Fire & Ice in Neuss heeft speciale kamers compleet met berevel en panoramisch uitzicht, waaruit je zo de piste opstapt. En wat dacht je een boomhut met uitzicht over de Sorpesee? Ideaal voor natuurliefhebbers. Een drijvend huisje kan ook, daarmee kabbel je op de Xanteren Nordsee in alle rust de nacht in. Echt weg van de bewoonde wereld slaap je op de openluchtcamping in Eifel, die alleen te voet bereikbaar is. Geen mens te bekennen en boven je alleen de eindeloze sterrenhemel… Het voelt waarschijnlijk wat minder vrij om in Petershagen te slapen. De cellen van deze gevangenis zijn omgebouwd tot simpele hotelkamers – en als je wil, krijg je er een gestreepte pyjama bij.

Nieuwsgierig geworden naar Noordrijn-Westfalen?

De regio is deze week aanwezig op de Vakantiebeurs in Utrecht, hal 9 D015. Hier kan men meer informatie ontvangen over de verschillende steden, de historische achtergrond en de spetterende festivals die dit jaar op de agenda staan!

Koop je kaarten voor de Vakantiebeurs met korting

De Vakantiebeurs is van 10-13 januari 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht. Ontdek het laatste nieuws op Verkeersbureaus.info. Koop nu je entreekaartje met korting en sla de wachtrijen voor de kassa over.

  

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.