Vijf tips voor een top kookworkshop in Thailand

Wie aan Thailand denkt, denkt bijna direct aan de fantastische keuken. Van Pad Thai en tal van verschillende curries tot bananenpannenkoeken en Mango Sticky Rice, het Thaise eten is enorm divers en de keuken een van de beste en meest geliefde ter wereld.

Bij aankomst zijn reizigers vaak direct verrast door de bijzondere geuren en smaken van de unieke Thaise keuken. Wat daarom zeker niet mag ontbreken tijdens een reis naar het land van de glimlach is het volgen van een lokale kookcursus. Koop de verse ingrediënten op de markt en leer alles over de bereiding van de lekkerste gerechten. Hieronder alvast vijf topadresjes.

 

Lees ook dit artikel: De lucht in het zuiden van Thailand is weer opgeklaard

 

1. Baipai Thai Cooking School, Bangkok

Dompel je gelijk na aankomst onder in de Thaise cultuur met een kookcursus in Bangkok. De professionele Baipai Thai Cooking School is hiervoor perfect. De cursus begint met een bezoek aan de lokale Otoko markt waar de inkopen worden gedaan.
Hierna gaat men zelf met deze ingrediënten aan de slag en worden er verschillende gerechten bereid, waaronder een pittige garnalensoep en groene curry. Na afloop krijgen mensen een receptenboekje zodat alles thuis nog eens nagemaakt kan worden.

2. Asia Scenic Thai Cooking School, Chiang Mai

Er zijn ontzettend veel kookscholen in Chiang Mai te vinden, maar de Asia Scenic Thai Cooking School is en blijft een echte publieksfavoriet. Hier kan gekozen worden voor een cursus van een halve dag in de stad of een volledige dagcursus op een kleine boerderij net buiten Chiang Mai. Het menu kunnen mensen zelf samenstellen met recepten uit de vijf categorieën; wokken, soepen, curry pasta’s, curries en loempia’s.

3. Time for Lime, Ko Lanta

Foodies kunnen ook in het zuiden van Thailand hun hart ophalen. Een aanrader is de kookworkshop bij Time for Lime, alleen al voor de toplocatie aan Klong Dao Beach. De cursus begint met een uur lang uitleg over de Thaise keuken, de belangrijkste ingrediënten, specifieke smaken en ook snijtechnieken komen aan bod.

 

 

Time for Lime is meer dan alleen een kookschool, mensen kunnen er overnachten, cocktails drinken en terwijl tegelijkertijd bijgedragen wordt aan een goed doel. Een groot deel van de opbrengsten gaat namelijk naar Lanta Animal Welfare, een organisatie die zich inzet voor verwaarloosde dieren op het eiland.

4. Thai Cooking Academy, Phuket

De Thai Cooking Academy in Phuket biedt mensen een ruime keuze in de verschillende gerechten die te maken zijn, er is voor ieder wat wils. Zo zijn er bijvoorbeeld meer dan genoeg vegetarische opties en kunnen mensen hier leren hoe kokosmelk wordt gemaakt. Daarnaast staat deze kookschool bekend om het snijden van fruit in prachtige figuren, dit maakt het de perfecte plek voor een spoedcursus fruit carving.

5. Island Organics, Koh Samui

Een culinaire farm to table ervaring, dat is hoe de kookcursus bij Island Organics wordt omschreven. Deelnemers starten in tegenstelling tot de meest cursussen niet op een markt, maar op de eco-boerderij van Chef Lat. Hier worden alle ingrediënten verzameld voor een frisse papaja salade of heerlijke Tom Kha Kai. Op de website van Island Organics zijn alle recepten terug te vinden zodat deelnemers thuis hun Thaise kookkunsten verder kunnen ontwikkelen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.