E-bikes zijn hot!

De e-bike is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. 1 op de 3 verkochte fietsen is een e-bike, het aantal blijft stijgen. De e-bike profiteert van de wereldwijde trend: duurzaamheid. De elektrische fiets is ontzettend duurzaam en geschikt voor diverse doelgroepen.

Het is een prima alternatief voor de auto in de stad, maar ook voor de scooter. Door de stijgende populariteit en de razendsnelle technische ontwikkelingen neemt de keuzestress alleen maar toe.

Op E-bike Xperience start de zoektocht naar een elektrische fiets, hét grootste indoor e-bike testevent van de Benelux in Jaarbeurs Utrecht, 1 tot en met 3 maart. Op E-bike Xperience zijn honderden modellen e-bikes van ruim 70 merken beschikbaar voor een testrit op het langste indoor testparcours van Europa. De kans om in één dag, onder één dak de keuze te maken voor de geschikte e-bike.

Onafhankelijk advies

Bezoekers kunnen alle vragen stellen aan de onafhankelijke adviseurs in het E-bike Theater. Zij vertellen wat de beste keuzes zijn aan de hand van het fietsgedrag. Past daar een stabiele achterwielmotor bij, een middenmotor of nu juist een voorwielmotor. Experts van brancheorganisaties en gerenommeerde opleidingsinstituten verzorgen gedurende de drie dagen presentaties en vragenuurtjes in het E-bike theater. Naast alle merken e-bikes, van lifestyle fietsen tot stadsfietsen en e-pedelecs vind je op E-Bike Xperience ook een ruim aanbod aan accessoires. Van helmen, tassen en sloten tot zadels en fietsendragers.

 

 

45 km/u Speed pedelecs

Naast de gewone e-bikes die tot maximaal 25 km/u trapondersteuning bieden, zijn er ook snellere e-bikes, die tot 45 km/u assistentie geven: de speed pedelecs. Ze vallen in de categorie bromfietsen, omdat de snelheid hoog ligt. Een brommerrijbewijs en een gecertificeerde e-bikehelm zijn verplicht. Ook een kentekenplaat en een WA-verzekering zijn een vereiste.

 

 

Dé start van het nieuwe fietsseizoen


De Jaarbeurs staat het eerste weekend van maart volledig in het teken van de start van het nieuwe fietsseizoen. Naast E-bike Xperience vinden ook de Fiets en Wandelbeurs en Bike MOTION Benelux plaats. Bezoekers van E-bike Xperience hebben gratis toegang tot drie beurzen. Op de Fiets en Wandelbeurs inspiratie voor fietsvakantiebestemmingen. De Bike MOTION Benelux is een paradijs voor de sportievere fietsers.

E-bike & Speed Pedelec van het Jaar 2019

Tijdens de opening van E-bike Xperience en Bike MOTION, op vrijdag 1 maart, worden de winnaars van de Fiets van het Jaar verkiezingen bekend gemaakt. De genomineerden in de categorie e-bike en speed pedelec zijn:

E-bike van het Jaar

1. Cannondale Quick Neo EQ
2. Sparta M8b
3. Union E-lite H8

Speed Pedelec van het Jaar

1. Riese & Müller Supercharger GT touring
2. Specialized VADO MEN 6.0

De ‘Fiets van het Jaar verkiezing’ is een initiatief van RAI Vereniging. RAI Vereniging wil op deze wijze bijdragen aan een positieve en juiste beeldvorming over de kwaliteit van gewone, elektrische en sportieve fietsen in Nederland. De verkiezing is van oudsher opgericht om consumenten en media te laten weten welke ontwikkelingen gaande zijn in de fietsbranche. Welke noviteiten en slimmigheden hebben de ontwerpers bedacht om het koperspubliek aan te spreken. Naast de innovaties op een fiets, kijkt de jury ook naar andere aspecten, zoals veiligheid, afwerking, rijgedrag, prijs-kwaliteit verhouding en de X-factor van de fiets.

Openingstijden E-bike Xperience

  • Vrijdag 1 maart: 10.00 uur – 17.00 uur
  • Zaterdag 2 maart: 10.00 uur – 17.00 uur
  • Zondag 3 maart: 10.00 uur – 17.00 uur

Win een reis naar Hessen, land van Belevenissen

Fietsrondje.nl verloot in samenwerking met Hessen Tourismus, een schitterende reis naar Hessen, land van belevenissen. Fiets zelf het fietsrondje van de maand maart Fietsen in natuurpark Hoher Vogelsberg. Geniet van romantische rivierlandschappen en het bos in Vogelsberg. Je slaapt 4 nachten in prachtige lokale hotels, met ontbijt, middenin prachtig Hessen. Je bezoekt het Vulkaneum en zult ontspannen in de VulkanTherme. Doe nu alvast mee door een paar vragen te beantwoorden of kom langs op de Fietsrondje.nl stand 3.D64 op de Fiets & Wandelbeurs.

Tijdens de beurs maak je op de Fietsrondje.nl stand elke dag kans om 4 x kans op 2 toegangskaarten voor het Drents Museum te winnen. Kom om 13:00 of 16:30 naar de stand om te horen of je gewonnen hebt en je krijgt de gewonnen kaarten direct mee.

 

Koop je kaarten voor de Fiets & Wandelbeurs met korting

De Fiets & Wandelbeurs is 1, 2 en 3 maart 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit jaar kun je dus ook de hele vrijdag fietsplezier beleven op de beurs. Van routes tot bestemmingen, en van outdoormateriaal tot lezingen: het is er allemaal te vinden en te beleven. De leukste beurs voor je actieve vakantie. Ontdek het laatste nieuws op Fietsrondje.nl. Koop nu je entreekaartje met 4,50 korting en sla de wachtrijen voor de kassa over.

Klik voor kaartjes met korting

Comments are closed.