13 redenen voor een bezoek aan Bike Motion 2019

Bike MOTION Benelux is dé fietsbeurs voor alle sportieve fietsers en liefhebbers en markeert de start van het nieuwe wielerseizoen. Van 1 tot en met 3 maart vindt de fietsliefhebber in Jaarbeurs Utrecht alles wat hij of zij nodig heeft voor het komende fietsseizoen. De fietspassie in een hogere versnelling met de nieuwste racefietsen en mountainbikes, accessoires, kleding, sportvoeding, aanbieders van fietsvakanties en alles om de eigen prestaties te verbeteren.

1. Start het fietsseizoen, kom op de fiets

Als het koersgeweld losbarst in Vlaanderen nodigt Bike MOTION de sportieve fietser uit om van het beursbezoek meteen dé openingsrit van het jaar te maken en op de fiets naar Utrecht te komen. Er is een bewaakte fietsenstalling voor het veilig stallen van de racefietsen en mountainbikes, inclusief douche- en kleedgelegenheid. Tijdens een bezoek aan de beurs krijgen alle fietsen een gratis check-up in de speciaal ingerichte servicestraat.

2. Gigantisch aanbod onder één dak

De nieuwste racefietsen en mountainbikes van toonaangevende merken zoals Trek, Specialized, Merida, Canyon, Cervélo, Lapierre, Kona, American Eagle, Factor, Van Nicholas, Titici, 11ANTS, Sensa. Ook de onderdelen en accessoires van Shimano, Tacx, Schwalbe, Sidi, Garmin, Abus, Bioracer, KMC, Rotor, BBB, Zipp, Lightweight, Hope en vele anderen zijn present.

3. Racefietsen testen

Tijdens Bike MOTION Benelux 2019 is er een complete hal ingericht als testparcours. Er staan diverse merken racefietsen klaar om zelf te ervaren hoe stijf een frame is, hoe het is om vingervlug te schakelen of hoe het is om vol in de ankers te gaan met schijfremmen.

4. (e-)Mountainbike parcours

Op Bike MOTION is er een uitdagend mountainbike indoor testparcours, e-powered by Bosch, inclusief rockgardens, korte klimmetjes en zand- en grindstroken. Hier ervaart de bezoeker op het grootste indoor testtrack van Europa het verschil tussen MTB’s en e-MTB’s, tussen veringen en tussen schakelsystemen. Op en rond het e-MTB parcours wordt een echt bos gecreëerd, in samenwerking met Staatsbosbeheer. Er is zelfs een boswachter aanwezig die meer kan vertellen over het bos!

5. Exclusief

Alle fijnproevers kunnen hun hart ophalen op het Exclusief Plein in Hal 11. Hier is het genieten van de meest exclusieve merken en de high-end fietsen en unieke producten die hier gepresenteerd worden zoals Baum, Sarto, Italvega, Koppel, St. Joris Cycles en Thok.

6. Urbanplein

De sportieve fiets wordt een populairder lifestyleproduct. Steeds vaker zie je mensen door de stad scheuren op fraai vormgegeven racefietsen; de zogeheten ‘fixies’. Het themaplein Urban in Hal 10 staat geheel in het teken van deze subcultuur, met de hipste fietsen in de meest gave uitvoeringen

7. Ambachtsplein

Het bouwen van een fiets is een waar ambacht en op Bike MOTION is het van dichtbij te zien. Op de werkplaats zijn diverse vaklieden aan het werk en vertellen ze over hun kunsten. Denk aan dipping, teksten airbrushen en chroomlakken, het vlechten van wielen en het repareren van carbonframes. Volg demonstraties of krijg advies over onderhoud van een voorvork, het kitten van tubes op wielen en het rollen van een stuurlint.

8. Toertochtenplein

Niets is leuker dan samen op de fiets stappen voor een mooie rit! Op het toertochtenplein in Hal 10 zijn diverse toertochtorganisaties vanuit binnen- en buitenland vertegenwoordigd. Zo weet de liefhebber waar te beginnen als hij of zij wil meedoen aan een toertocht.

9. Shimano Werkplaats

Shimano bouwt dit jaar een heuse werkplaats in Hal 8. Bij de experts in het Shimano Service Center kunnen bezoekers vragen stellen over de Dura-Ace, Ultegra en 105 groepsets, of over het elektronische schakelsysteem Shimano Di2.

 

 

10. Koffie, bier & koers

Ook dit jaar is het bekende Kwaremont Kaffee op Bike MOTION aanwezig. Hier kijken bezoekers onder het genot van een heerlijk Belgisch biertje naar de voorjaarsklassiekers. Beiden koersen worden door Eurosport live uitgezonden. Ook het WK Baan in Pruszkow en etappes uit de UAE zijn live te volgen. De beste fietskoffies zijn te vinden bij Il Magistrale en Lola Bikes & Coffee.

11. Fixed Gear & BMX

Ook spectaculaire discplines zoals Fixed Gear en BMX zijn vertegenwoordigd op Bike MOTION. Bezoekers ervaren hoe het is om op een Fixed Gear fiets of een BMX scherpe bochten te rijden en te remmen? De kans om kennis te maken met deze disciplines tijdens divers clinics in Hal 11.

 

 

12. Theaterprogramma

In het theater in Hal 11 van Jaarbeurs Utrecht is er drie dagen een gevarieerd programma met lezingen. Onderwerpen zoals Psychologie van het wielrennen, Sportvoeding en prestatie, Trainen op vermogen en Fietsen zonder ongemakken, kan dat?, passeren de revue.

13. De grootste fietsmarkt, 1 ticket 3 beurzen

Bike MOTION Benelux, E-bike Xperience en Fiets en Wandelbeurs staan naast elkaar op 1, 2 en 3 maart 2019. Met één toegangsbewijs kan de bezoeker vanuit één centraal punt alles vinden op het gebied van sportief fietsen, e-bikes, wandelen en reisbestemmingen. De hallen van de Jaarbeurs staan vol met de nieuwste producten, innovaties en presentaties van een breed merkaanbod, voor alle soorten fietsliefhebbers.

 

Win een reis naar Hessen, land van Belevenissen

Fietsrondje.nl verloot in samenwerking met Hessen Tourismus, een schitterende reis naar Hessen, land van belevenissen. Fiets zelf het fietsrondje van de maand maart Fietsen in natuurpark Vogelsberg. Geniet van romantische rivierlandschappen met veel water en bos. Je slaapt 3 nachten in een schitterend hotel middenin prachtig Hessen. Doe nu alvast mee door een paar vragen te beantwoorden of kom langs op de Fietsrondje.nl stand 3.D64 op de Fiets & Wandelbeurs.

Tijdens de beurs maak je op de Fietsrondje.nl stand elke dag kans om 4 x kans op 2 toegangskaarten voor het Drents Museum te winnen. Kom om 13:00 of 16:30 naar de stand om te horen of je gewonnen hebt en je krijgt de gewonnen kaarten direct mee.

 

Koop je kaarten voor de Fiets & Wandelbeurs met korting

De Fiets & Wandelbeurs is 1, 2 en 3 maart 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit jaar kun je dus ook de hele vrijdag fietsplezier beleven op de beurs. Van routes tot bestemmingen, en van outdoormateriaal tot lezingen: het is er allemaal te vinden en te beleven. De leukste beurs voor je actieve vakantie. Ontdek het laatste nieuws op Fietsrondje.nl. Koop nu je entreekaartje met 4,50 korting en sla de wachtrijen voor de kassa over.

Klik voor kaartjes met korting

Comments are closed.