Zo kookt restaurant Kaat Mossel zonder gas

Brasserie Kaat Mossel aan de Rotterdamse Admiraliteitskade bestaat al sinds jaar en dag, maar gloednieuw is de keuken. Gaspitten maakten plaats voor compleet gasloze apparatuur. Firma Qbtec is de leverancier van deze Qook!-keuken.

Ron Hirt, eigenaar van restaurant Kaat Mossel, verklaart:

“Koken op elektra heeft veel voordelen. Het is sneller, zuiniger en beter voor het milieu.”

De nieuwe keuken oogt ruim, efficiënt en hygiënisch. Een foefje zijn de afgeronde hoeken van de diverse elementen. Daardoor loopt de keukenbrigade minder kans zich in de gauwigheid aan een hoekje te stoten. Bij een nieuwe keuken horen natuurlijk nieuwe gerechten en daarvan mochten wij van de pers er alvast een paar voorproeven: Tartaar van tonijn gemarineerd in soja bijvoorbeeld. Smullen is het ook van de Coquille à la plancha met ciabattabiet en een krokantje van serranoham. Heel verrassend.

Het flensje met chocolademousse is het oog- en tongstrelende dessert. Natuurlijk blijven ook bewezen klassiekers als de mosselgerechten en de befaamde Oosterscheldekreeft op de kaart staan en ook de gezelligheid is als vanouds.

 

Lees ook dit artikel: Rotterdam vanuit een kubus

 

Brasserie Kaat Mossel staat niet voor niets bekend als ‘de huiskamer van Rotterdam’. En voor wie het niet wist: Kaat Mossel was de bijnaam van Catharina Mulder (1723-1798), een legendarische Rotterdamse keurvrouw van mosselen, die geen blad voor de mond nam en niet zelden diep in het glaasje keek.

 

 

Brasserie Kaat Mossel

Admiraliteitskade 85
3063 EG Rotterdam
Telefoon: 010-4048600
URL: http://www.kaatmossel.nl

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.