Booking onthult waar de meeste mensen naartoe gaan tijdens Valentijn

Verleng Valentijn dit jaar en vier het een heel weekend lang, want uit wereldwijd onderzoek in opdracht van Booking blijkt dat reizen écht gelukkig maakt. Om precies te zijn gelooft 45% van de reizigers wereldwijd dat het plannen van een vakantie en reizen je een grotere emotionele boost geven dan je te verloven*. Leg je geliefde daarom in de watten en verras hem of haar deze Valentijn met iets waar jullie echt blij van worden: een Valentijnsvakantie.

Booking deed onderzoek onder Nederlandse reizigers om meer te weten te komen over reisvoorkeuren tijdens Valentijn**. Over de grens staat Londen op de eerste plek, gevolgd door Parijs, Antwerpen, Berlijn en Winterberg.

 

 

In Nederland is Amsterdam de favoriet, gevolgd door Rotterdam, Maastricht, Utrecht en Scheveningen. Het onderzoek laat ook zien in wat voor accommodaties Valentijnsreizigers het liefst verblijven. Hoewel hotels nog het vaakst worden geboekt, ziet Booking.com appartementen, guest houses, B&B’s en hostels ook stijgen in populariteit.

 

 

Schitterende plekken voor een aanzoek

Mocht je toch klaar zijn voor de volgende stap, dan kun je jullie Valentijn nóg specialer maken door je geliefde op vakantie ten huwelijk te vragen. Naast een ring heb je hiervoor ook de perfecte bestemming en accommodatie nodig. Op nog geen twee uur vliegen vind je het romantische balkon van Romeo en Julia, maar voor wie langer de tijd heeft selecteerde Booking.com nog vier andere adembenemende bestemmingen. Deze plekken zijn zo romantisch dat nee zeggen simpelweg geen optie is.

Julia’s balkon, Italië

Romeo en Julia zijn een van de beroemdste koppels in de literatuur. Hoewel ze niet samen nog lang en gelukkig leefden, betekent dat natuurlijk niet dat dat ook voor jou geldt. Dus ga naar het balkon van Julia en vraag: “O, waar zijt gij Romeo?” om vervolgens de veel belangrijkere vraag aan je partner te stellen. De appartementen van Lady Capulet liggen op slechts 5 minuten lopen van het huis van Julia en bieden luxe accommodaties in het hart van de romantische stad Verona.

Salar De Uyuni, Bolivia

Om je geliefde echt naar de zevende hemel te brengen is een romantisch uitzicht essentieel, en dat is precies wat Salar de Uyuni in Bolivia biedt. Dit is met 10 miljard ton zout de grootste zoutvlakte ter wereld en dat in combinatie met de roze flamingo’s die hier vaak te zien zijn, is het een spectaculaire plek om je liefde te verkondigen. Hotel Palacio de Sal is ook een must, want dit hotel is gemaakt van zout en heeft zelfs meubilair van zout!

Kirkenes Snowhotel, Noorwegen

Voor een reis om nooit te vergeten reis je af naar het beeldschone Noorwegen, waar je een rijke keuze hebt aan plekken om een aanzoek te doen. Je kunt de vraag stellen na een unieke rit in een hondenslee, met het spectaculaire noorderlicht als achtergrond of zelfs in je eigen sneeuwsuite. Het romantische Kirkenes Snowhotel biedt pittoreske berguitzichten, arctische sneeuwsuites en bijzondere sneeuwsculpturen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.